Tuesday, December 9, 2008

Aku menghafal

Sebelum mula bercerita biar aku beritahu kamu satu perkara...
Sekarang pukul 5:12am di Seoul dengan suhu sekitar 6darjah tanpa salji tapi diselubungi hujan gerimis...
Apa aku buat pagi-pagi buta begini?
Itu yang aku nak kabarkan... aku baru pulang dari library tingkat 1..
aku belajar dengan esan dari pukul 10:30pm..
gile kan? bukan giler sebab aku belajar dari pukul 2230 hingga 0512.. tapi giler sebab aku dan esan belajar...
Ikhwan dan Ihsan... mmg gila..
bukan apa.. tapi terpaksa... harini ada dua subjek boleh dianggap killer iaitu machine design aka yososolgae dan yolyokhak aka thermo(ini subjek si gemuk kimjonghyon)....

baik.. berbalik kepada aku menghafal.. ak ada xm ilbono(japanese) mlm tadi... so sbb ada 6 set dialog berbahasa jepun yang perlu aku hafalkan dengan jangka masa yang x smpi setengah hari(sbb pagi aku ada xm solidworks so xleyh tumpu kan ilbono jer)..
begini teknik aku menghafal..
mmg biasa bile ada sesuatu yang perlu aku hafalkan.. aku akn membaca petikan tersebut seberapa byk juta kali yang aku mampu...
selain itu aku juga akan mendengar benda yang aku ingin hafalkan berulang-ulang...
so untuk mendengar, aku recordkan suara aku dan pasang di komputer dengan mengesetkan ianya untuk repeat smpi laa komputer rosak atau aku mahu berhentikannya...
nak dijadikan cerita ak mmg ngantuk tapi ak hafal lagi... so aku pasang petikan tersebut dan tidur(aku tidur lambat mlm td maka kurang tidur)..
org yang datang ziarah rumah aku hari ini sempena raya pon pelik...
tidur buat cara tidur... xyah nak bajet study.. memekak jer...
tapi aku ada alasan sendiri.. kadang kala aku masih mampu mendengar semasa tidur..
keputusannya? syabas... aku bermimpi aku berjalan-jalan disekitar kolej sambil mulut aku terkumat-kamit menghafal petikan itu... tapi terkumat-kamit dalam mimpi laa..
bukan mengigau...
aku x sangka akan jadi begitu sekali...
dan bile aku bangun ingatan aku terhadap set-set dialog tersebut agak baik sepertinya aku sudah mula menghafal 2 jam yang lalu...
menarik x cerita aku?
mungkin laa menarik tapi kan... xm ilbono aku tetap tak terlalu menarik.. tak terlalu yakin tapi tak terlalu tak yakin...

Awas: Jangan salahkan penulis sekiranya cara ini tidak berkesan kepada anda... penulis sendiri mengambil risiko untuk melakukannya... Peluang untuk berjaya adalah sangat rendah bergantung pada nasib dan kemahuan serta keazaman yang tinggi

Thursday, November 27, 2008

From "een" to "y"

Just lyke the title mention it..
Nothing much... its just a change of letter "een" to "y"
toldcha.. bukannya bermaksud tiba2 aku petah berkata-kata dan berfikiran 10 tahun kehadapan
masih tak dapat tangkap apa yang aku katakan? takper takper.. kejap jer lagi.. nnt faham laa kamu...
pertamanya terima kasih pada cik siextyeight yang disayangi.. the call, msg and code tue more than enuff fer me.. means a lot.. even i didnt manage to break the code yet... *sedih*
keduanya kepada kawan2 yang datang mlm smalam..
bebdak rumah sendiri: napi, ammar, cikot
bebdak kawasan perumahan: bob, amy, apije, athir, dwen, ayie, raher, abu, khalid, topek, pak nab
bebdak officetel: nizam, umair, ecal, saram, cogot, fakhrul, ghani
or saper2 yang terlupa sebut nama kat atas tue sorry byk2...
n for those yang wish lalu ym...thx sgt2...
yang sms: akak, ikmal, mak, ejat
yang kasik testi kat fs, tinggal msg kat shoutbox..
yang mention n wish kat blog: kechique and husna(thx 4 da call oso even lmbt 9 jam)
hurm...
ohh.. lupa pula.. trima kasih khas juga pada ecal dan saram sebab menyambut bday aku sebulan awal kerana menyangka bday aku jatuh pada tanggal 26/10.. siap ada kek lagi

act terharu sgt2 since family aku sendiri bukan lah jenis family yang mengadakan majlis besar2an dan mempunyai kek utk dimakan bersama2
cukuplah sekadar ucapan dan lauk istimewa kegemaran si bday boy/girl/dad yang mak masak khas.. or kadang2 makan luar special sikit(ohh..utk pengetahuan family aku bukan jenis family yang slalu makan di luar.. mak aku seorang suri rumah maka kami tetap bahagia memakan masakan beliau)
tapi smalam aku terima 2 kek.. DUA.. biasa nyer tiada... jadi biler tiada menjadi dua maka ianya jadi sangat bermakna... thx sumer(kalau campur kek saram bulan lepas jadi 3 laa)
aku tak tahu nak tafsirkan macam mana terharu ini tapi aku tahu dan pasti aku sgt hargainya
n special thx utk nizam coz buat makan2 sket khas 4 dinner td kat bilik dia...
act da agak akan ada kek2 sumer ni sbb kat sini mcm dah jadi budaya...
yer laa kawan2 laa yang menjadi segalanya bila mempunyai kehidupan disini

perasaan aku sama jer
tiada yang berubah mendadak..
tidak.. ketinggian aku tetap sama..
cara bercakap pon tiada yang beza.. tidak matang secara tiba2..
masih lagi tidur semasa kelas kongjakbob slama 3jam harini kerana tidak memahami ayat2 cinta dan romantis kyosunim di hadapan..
tidak dapat menumpukan perhatian sepenuhnya pada kelas thermo kimjonghyon slama 2 jam harini
cumanya nikmat menjadi teen sudah hilang..
kini aku masuk golongan ty, twenty
patut laa mak aku masih layan aku macam bdak2 masa aku balek aritue...
mungkin lepas ini aku akan dilayan seperti seorang ty dan bukannya teen
hurmm

Monday, November 24, 2008

Dragon Ball kembali

Anda minat dragon ball? Kalau anda minat maka anda berada ditempat yang betul
Shonen Jump baru release satu short episod pasal dragon ball
cerita pasal adik bezita, tarble dtg kebumi mintak bantuan kalahkah 2 orang pengikut freeza...
nak tgk?
bukak link ni
http://www.jumpland.com/animetour/index_en.html

kena download browser dia dulu baru leh tgk
damn besh...
dragon ball mmg anime terbaik.. rindu giler dragon ball
kudos pada shonen jump

Wednesday, November 12, 2008

Subjek 3 kali

Apekah yang aku cuba maksudkan dengan subjek 3 kali?
Subjek 3 kali ni adalah subjek yang mana mempunyai 3 kali examnya dalam 1 sem..
Yang mana secara normalnya 1 subjek biasanya hanya mempunyai peperiksaan pertengahan penggal dan akhir penggal...
Tp subjek ni berbeza.. dia nak gak ada terlebih satu.. bajetnyer supaya lain daripada yang lain..
Dan biasa nyer dia juga bajet mudah kepada pelajar-pelajarnya..
ya aku akui.. mmg mudah.. sebab untuk satu kali exam, bab yang dirangkumi nya akan lebih sedikit dengan kata lain skop untuk dipelajarai adalah lebih kecil...
Tp yang masalahnyakan... tgk aku punyer situasi..
untuk peperiksaan junggan aka midterm... periksa aku baru sahaja tamat secara rasmi pada hari isnin yang lalu..
Tp ko bayangkan smalam merangkap hari selasa, aku dinobatkan dengan satu lagi darjah kesusahan..
ada plak xm mijok aka calculus 2nd xm...
mana x panas bai.. x smpt lagi bontot aku sejuk daripada duduk dalam dewan xm...
dah terbakar balek...
tak sempat aku merasai kebebasan untuk terbang keawangan seperti merpati putih yang x pernah ada exam...
arghhh... tension2...
mmg laa luar tu sejuk tp aku panas ni.. berasap-asap..
pastu timing nak jer x kena.. time aku rasa pening-pening nyamuk ni laa dia nak dtg mesyuarat PPMK laa.. itu laa ini laa..
kerja bertimbun.. sekarang saper nak tolong aku buat..
voleh tolong jawap?

Friday, November 7, 2008

Post untukmu lipas

Jangan baca jika anda bukan seekor lipas

aku tak pasti samaada aku pernah bercerita isu lipas dirumah aku melalui ruang ini atau tidak
tapi yang aku pasti aku tetap ingin bercerita mengenai lipas pada post kali ini dengan harapan ada lipas-lipas diluar sana yang terpelajar dan mampu membaca blog aku...
jikalau ada tolong la sampai kan pada kawan2 mu itu... aku sudah tidak tertahanan lagi
kamu sudah bagaikan bangsa yahudi bagiku... bertebaran dimuka bumi rumah aku tanpa mempunyai tanah atau negara sendiri..
hidup menumpang kasih empunya tanah...
tahu laa kitorang kaya.. mempunyai stok makanan yang aku yakin mampu menghidupkan keturunanmu bergenerasi lamanya..
tahu takut biler aku bukak lampu.. bagaikan lipas yang kudung(ini sebuah pepetah melayu baru)
tahu lari biler terang dan tunjuk berani biler gelap..
sudah tahu bertanya pula siapa..
kamu la...
lagi satu pesan kat kawan2 mu.. aku tak larat bunuh yang kat ruang tamu itu
sukati kamu la selagi mana kamu x masuk bilik aku...
aku x kesah tgn aku kotor dengan memenyekkan usus, hati, buah pinggang mahupun tahi kamu.. janji kamu mati..
puas hati melihat kamu dipenyekkan dgn tapak tanganku.. aku boleh basuh.. kamu mati tue boleh hidup balek ker?

Penulis baru sahaja melakukan pembunuhan beramai2 terhadap lipas dirumahnya dan sedang tertekan dengan gangguan lipas yang semakin menjadi-jadi di dalam rumahnya.. diharap pembaca semua dapat memahami

Tuesday, November 4, 2008

seram-seram kuku a ghost story

Seram-seram kuku a ghost story menampilkan pelakon seperti awie, atip dan juga posot.. tidak lupa juga penampilan khas ganu di hujung filem

Amaran: Jgn tonton jika anda mempunyai masalah x terkawal membuang air, keguguran jantung, sengal-sengal selepas xm, x jantan, baru membeli kamera baru, suka mengembek, suka maen game, suka makan atau penakut

Juga jangan menonton ketika tgh malam atau rumah anda berada di belakang hospital

Untuk mereka yang mempunyai internet sedikit laju



Batch 67 Annual Dinner Video (seram-seram kuku a ghost story)

Lambat internet anda?

ni link youtube http://kr.youtube.com/watch?v=yoTn6SV4d5U&feature=email

kenapa x nampak aku?

biasa la tue.. aku orang belakang tabir...

abes kenapa aku upload sebab xde aku?

sbb aku terlibat dlm pengeditan walaupon tuan director(fakhrul) lebeyh byk bekerja keras.. dan ini video batch aku..

lagi satu saje nak berkongsi.. korang pon leh laa gak kalo nak iklan video ni kat mana2...

Saturday, November 1, 2008

Panggilan x berjawab

9 panggilan x berjawab...
itu yang aku terima harini...
sorry laa.. kalau aku tido mmg aku tolak tepi telipon tue..
sepenting mana panggilan tue tanpa melihat siapa si pemanggil akan aku sorokkan sajer telipon selular aku di bawah bantal...
betul... x tipu ni.. bantal aku sarung dia kaler ungu...(tiada kaitan)
kecuali pada hari kelas saje jarang aku buat begini..
tensionkan kalo korang yang jadi pemanggil aku?
kesah apa aku.. janji aku boleh tido lena
kalo telipon aku xde pada mode vibrate, tamat jer panggilan pertama terus aku vibratekan..
kadang kala even biler dah vibrate pon, kalo aku rasa masih terganggu... jawabnyer telipon aku jadi mangsa
terus aku campakkan kemana2 sepertinya telipon itu sebuah bom(kalo korang tgk citer perang korang leh bayangkan aku tarik sajee picu bom dan terus mencampakkannyer.. itulah aku)
jgn risau.. aku pakai telipon korea.. berkualiti.. setakat ini tiada apa2 terjadi pada telipon ini..
atau mungkin kalo aku mmg x mahu diganggu... terus aku cabut bateri telipon.. aku x kire.. ini penyeselaian termudah aku ada..
maafkan aku kalau kamu pernah terima keadaan begini daripada aku..
sebab dah slalu sgt buat sekarang dah jadi habit.. aku pon x sedar aku sorokkan telipon, baling telipon atau cabut bateri telipon ketika aku tidur..
bgn2 jer sure ada tulis panggilan x berjawab(kamu tertanya2 camner telipon ak leh tules melayu? ahh.. loyar buruk pula.. malas aku layan)
sms?
owh... biasanya aku x jawab jugak... tp kalo aku jawab sms dlm sepatah perkataan itu paham2 sendiri laa yer...
maksudnyer aku mahu melayan tapi tiada mood untuk melayan..

untuk special case.. kalo aku tgh xde mood.. pening kepala.. jgn harap aku reply langsung panggilan kamu biler aku sudah terjaga... tidak sejam dua jam mlm sket mahupon esok atau minggu depan.. aku x akan ingt pon yg kamu pernah meneliponku...memesejku
kalo aku just tido biasa aku akan terus menelipon kembali menanyakan apa cer yang kamu teliponku...

ym? samer jer.. aku terus pangkah dan aku pon terus lupa ada org pernah ym aku

p/s: owh.. kalo kamu telipon aku dan ketika itu waktu tidurku dan panggilan kamu berjawab.. tahniah laa.. kamu mmg bertuah.. dan harini daripada 10 panggilan hanya satu yang telah aku jawab.. tahniah adeep

Friday, October 31, 2008

Sepetang bersama Tun

Tun 1
Two thumbs up!!
Organizer committee and event photographer [eM-BerG]

Dua malam x tido demi sepetang bersamamu Tun
Gambar bersama Tun will be post soon sbb kat camera photographer laen

Thursday, October 23, 2008

3 hari, 3 jam dan library

Kalo seblom ni aku ceritakan kisah aku struggle 3 hari untuk xm thermo yg tumbang... kali ni berbeza

smalam utk peperiksaan yososolgae(machine element), aku cuba untuk buka buku sepanjang malam tapi mood membaca x dtg langsung... maka pukul 1 sbb ngantuk aku ambil keputusan untuk tido sahaja....

tgk tgk tup tap tup tap pukul 4 baru aku tido... bengong...

belajar x boleh tido pon x boleh...

so pagi tu bgn pukul 9 dan terus menerus study smpi kol 11.45... xm kol 12

ekekeke... resultnya? 3 jam adalah lebih baik daripada 3 hari...

so kesimpulan? xde.. korang tafsir laa sendiri...



ohh.. lagi satu.. kalo ada saper2 yang membaca status ym aku, betul laa tu...

aku berada di library hari ini.. dari pukul 8 hingga 12..

tp aku berada di library kolej tingkat 1 dan bukannya tingkat 3..

tak tahu apa beza tingkat 1 dan 3?

bukan tingkat yang membezakannya...

byk bezanya...

rujuk link ini http://dandelinoid.blogspot.com/2008/10/aku-serba-tak-kena.html

cerita kenalan aku mengenai library tingkat 1 dan 3...

malas aku ceritakan lagi benda yang telah orang laen ceritakan... takut dikatakan basi...

Tuesday, October 21, 2008

Tumbang satu

bongok.. tu jer yg mampu aku lafazkan..
3 hari usaha keras aku untuk satu paper yolyokhak hancur...
tamat macam tue jer.. ada dekat 35 soalan kalo x silap aku tadi..
masa satu jam..
giler...
giler...

pastu apa kebengong sangat ada plak kelas calculus betul2 lepas aku abes jawab xm... sengal... kalo kelas relax2 xper arr

sudah.. aku mahu berehat dulu... lupakan xm esok hari dengan gossip girl dan chuck..
aku tak boleh tension2 camni pegang buku.. sia2..

Aku? TV?

Jam 11:46am, lokasi atas katil:
grrrr.....brrrrrrr... ( grrrr dan brrrrrrr kedua-duanya adalah bunyi vibrate telefon serbaguna(henpon laa tue) aku)
1 msg received tertulis disitu... aku smbg tido
Jam 12:05, lokasi berdiri atas karpet:
aku: ada msg rupernyer td

tertera di skrin telefon selular aku:
"muka ko masuk tv syal" send by adeep(seorang senior)
aku agak blurrr... tv mana plak ni..
aku reply tanya balek pada si informer... menanyakan tv mana kuar
dia reply ebstv..
owh.. lantas aku dapat mengagak aka meneka kenapa muka aku keluar tv...
bukan bukan.. bukan apa yg korang fikirkan tue.. aku tak ditahan ISA kerana blog aku.. blog ni hanya menceritakan kehidupan peribadi alien aku.. tiada politik..
bukan juga... bukan sebab ada spammer dlm blog aku yg bernama Tun, paklah, saiful bahari dan laen2...
yang tue? owhhh tidak... tidak pernah menjadi cita2 untuk aku menjadi artis.. kenapa pula muncul tv sbb jadi artis...
isy korang ni... pikir macam2 sangat

yer laa.. nama tv yang aku keluar pon educational broadcasting system... tentu pasal pembelajaran...
dan part yang aku keluar pon x seberapa...
apa yang keluar adaah semasa aku mendengar penerangan mengenai sebuah kipas "istimewa" oleh seorang mamat korea di booth DYTC ketika expo Korea Electronics Show di KINTEX tempoh hari...
aku pergi pon sebab wajib... n kena buat report pasal expo tersebut
tp nasib aku baek kerana dgn tidak semena-menanya aku dpt keluar tv korea...(sikit jer pon)

nnt kalo aku jumper link tue aku akan post kan disini... bersabar yer pembacaku(owh perasan seketika ini blog chedet yang dimasuki longgokan manusia setiap hari)
act jap lagi kol 5 ada xm thermo yg ditunda masa raya itu hari... tp gatal gak nak tules blog ni.. xp

Monday, October 20, 2008

Sibuk atau pura-pura sibuk?

Yer benar.. anda tidak bermimpi.. aku kembali mengoblog...
biasa la tue.. tgh2 minggu xm camni mesti jer ada benda yg x buat masa minggu tak xm tp nak buat sekarang.. paham x statement tue?
contoh kemas bilik.. masa hari2 biasa x tergerak pon aku nak kemas bilik..
tp biler masuk jer time2 kena baca buku untuk xm aku pon terus rajen sgt nak kemas bilik..

so sekarang aku nak bercerita kenapa aku tidak mengoblog akhir-akhir ni...
jawapan aku slalunyer biler ditanya
1) ntah.. tak dtg keinginan tue.. kena tunggu eager nak tules balek
2) busy

tp masalahnya betul ke aku busy atau selama ni aku cuma pura-pura busy
aku pon sebenarnya tak pasti..
sbb ada beberapa benda dalam kepala aku ni yg aku nak lupakan seketika..
bukan apa... mengelak drpd menjawab semua persoalan... lari dr kenyataan
akhir2 ni aku rasa macam x ada benda yg aku lakukan..
hari-hari kosong yang berlalu tanpa aku sedari... sedar x sedar dah pertengahan bulan 10 pon
tp sekarang aku dah sedar.. biler aku x tules blog ni laaa aku sedari aku tak tahu apa aku buat seharian
dalam tempoh ni aku terlalu byk berpura-pura...
aku nak kembali pada diri aku yang asal..
hidup dalam kegembiraan..
aku rindukan hari-hari biasa aku...
membaca komen2 pembaca yang banyak ragamnye...
mengomen kembali blog2 yang aku biasa follow..
aku x mahu lagi pura-pura busy...
tp betul mmg ada hari yg aku benar-benar sibuk..
ntah laa..
kehidupan aku terlalu tunggang terbalek akhir2 ni..
x mengikut lumrah nyer...
siyesly im not proud of maself biler jadi begini
hidup tanpa hala tuju... tanpa rentak dan hanya membiar takdir jadi penentu



sudah masanya aku kembali.........

Tuesday, October 7, 2008

Mengekspresikan

DSC_9831
Kadang kala aku tertanya-tanya.. bagaimanakah perlu aku mengekspresikan perasaan aku?
perlukah aku berbohong supaya aku tidak menjadi beban kepada penanya?
atau haruslah aku berterus terang sahaja apa yang terpendam didalam hati ini?
dalam tempoh seminggu ni aku banyak memikirkan perkara ini..
mungkin kerana emosi dan perasaan aku tidak stabil beberapa ketika..
jarang sebenarnya aku melayan perasaan kerana aku lebih selesa untuk menjadi gembira-pergi-nasebbaek atau hepi-go-lucky kerana gembira setiap masa mudah sahaja.. cumanya susah untuk menjadi serius..
tapi kali ni berbeza.. aku terlalu melayan perasaan ni..
kerana ini juga macam2 benda aku buat...
aku jd gile-giler.. x betul.. x serius.. macam budak2
aku buat benda yg x patut dan pernah aku buat..
aku tidur setiap kali ada masa terluang
aku lebih cenderung untuk mencari teman berbicara(tak kisah apa2 topik)
aku makan biler bosan.. (ya berat aku sedikit bertambah)
dan ada benda2 laen lagi
diluar mungkin nampak tenang tetapi didalamnya?
semalam aku berpeluang menonton filem Sepi..
kerana aku rasa aku berpeluang memahami perasaan manusia bila menonton filem ini
bukan apa.. setelah melihat beberapa rakan sibuk bercerita tentang kelainan ramuan filem ini, aku turut sama tertarik untuk meminta dari umair yang telah menorrent dari web jiwang..
mmg lain komenku.. menarik.. sesuai untuk jiwa aku yang kadang kala muncul sepinya..
berbalik kepada pengekspresian perasaanku...
kadang kala orang tanya.. ko nampak macam xde mood jer?
aku jawab ye ker? sambil tersenyum buat2 terkejut..
mmg benar tekaan si peneka tetapi aku terus buat tak tahu sepertinya aku hepi-go-lucky..
bukan tidak mahu tetapi tidak tahu bagaimana mahu berkonsi bersama..
akhir2 ini juga biler orang suruh aku ambil gambarnya, kalau ketika itu aku tiada perasaan akan terus sahaja aku katakan "xnak laa(dan terus beredar)"
perlu ker aku berterus terang begini?
aku masih lagi dalam kebingungan..
perlukah aku nyatakan aku marah biler aku marah
dan sedih pabila ia menyelubungiku
aku tahu bukan semua ambil kisah akan coretanku ini tapi aku juga tahu ada yang mengambil berat dan kerana itulah aku timbulkan disini supaya ada yang sanggup berkongsi

Thursday, October 2, 2008

2nd day raya

bad start 4 my 2nd day raya...
salah aku gak act..
gi masuk bengkel tp pakai baju kaler cerah
abes kena minyak baju.. satu line elok jer..
baju hard rock plak tue... damn..
salah timing...
paperpon 2nd day raya ni.. lunch makan sundubu jigae..
pelik2.. raya makan makanan korea...
ada lagi 6 jam class ni.. penat2
giler aku camni

How 2 spend raya cara ikhwan

lol.. tgk tajuk dah xleh belah
so post kali ni kiter mula dr kesimpulan
kesimpulannyer.. jgn jd ikhwan

Tentatif raya smalam
Mlm raya: Bergaul mesra dgn teman2 di officetel dgn makan bbq, maen poker, maen game bola
Tgh-tgh malam buta: Join umair, abe dan ammar buat roti jala/rendang untuk org yg dtg sembahyang raya pg nnt.. aku masak ketupat utk sarapan pagi raya
-Tak tido malam raya-
Pagi raya: Tolong kemaskan dewan kat kolej utk buat sembahyang raya
Sembahyang dan takbir dr pukul 8-9.15
9.30: bersarapan ketupat/lemang/rendang/kuih raya
9.50: dah berada dikelas thermo
10-12: mabuk di kelas thermo.. sbb x tido lagi..
aku ingt lagi biler tido tue time terjaga.. aku bgn dan tgk sekeliling aku dah berubah... aku dalam keadaan sedar tp mmg aku nmpk kelas jd laen.. xpaham macam mana? try la mabuk macam ni..
12-1: mabuk dalam kelas machine design pule
ohh.. yesterday i pakai baju melayu wif sampin kay gi kelas.. dan komen yang paling besh aku dpt adalah dr ketua student mech dept "waa... moshitta(sambil menunjukkan jari ibunyer kepada aku)
hahaa.. mereka sumer siyesly cam pelik tp suker tgk kitorang pakai baju melayu.. smart katernyer
yer la.. hujan x ribut pon x tetiba pakai pelik2..
biler ditanya.. aku just jawab arini perayaan istimewa... kalo ditanya lebeyh lanjut aku jawab pula.. arini mcm chuseok(raya korea) bg kitorang
tq to syakirah sbb dia gi jumper lecturer kongjakbob utk mintak kitorang skip kelas ptg(kol 2) tue
n tq gak kat kyosu tu sbb kasik kitorang cuti
1.30: saram dtg beraya.. layan laa jap.. pastu dia gi kelas
2: baru jer nak tido dpt call dr jaha.. nak dtg kol 2.30 katanya.. lol.. makanan apa pon xde.. rendang sumer2 dah abes.. pastu bdak pompuan pon nak dtg.. bilik mcm sarang per lagi.. arghh..
2: masak megi goreng ngan ketupat.. buat air jagung.. ammar buat rendang... tggu punyer tggu .. kemas bilik skali
2.30: x dtg lagi pon bdak ni
2.45: matin/ghani/qilah/ejat yang datang dulu.. layang diorang smpi kol 4.. yang laen x dtg2 lagi.. penat jer aku masak.. megi goreng aku tu last2 aqilah gak yg makan byk... sedap kay aku buat
4: xleyh belah dah.. malas tggu... katil dah tersergam indah... ghani ngan ammar soh solat dulu.. tp aku dlm hati kata.. xper.. jap lagi bebdak ni dtg aku bgn arr solat(syaitan byk hasut kay)
sedar x sedar aku bgn dgr bunyi org kat luar.. dah smpi kot..
lol.. kuar2 nmpk musana ngan pak nab.. senior aku setaun..
luar dah gelap
aku masuk bilik balek tgk jam dah kol 10... damn
asar mana maghrib pon kemana..
ammar kata masa jaha n da geng dtg tu diorang masuk bilik kaco2 aku..
tp aku x sedar langsung
10.30: aku dah tatau nak buat apa.. call my mum.. she said "ni rindu sgt laa ni smpi malam pon call".. hahaha tgh hari tue dah call dah.. lol.. aku rasa lonely sgt.. tatau nak sembang ngan saper dah lepas bgn tido tue... so aku capai jer hp terus dial my mum nyer no... dah sumer org pon biler aku tanyer buat apa.. bz katanya..
pastu kol braper aku x sedar aku dah tido balek.. xde mood buat apa2... siyesly ni.. x tipu.. betull laa.. ey kali ni tido mlm kay.. tadi qada' tido yg semalam nyer...
pastu bgn kol 6 semayang subuh then wat kejer..
wei arini ada 9 jam kelas.. dr kol 9 till 8.30 kay.. raya mendenyer gini...

paperpon slamat ari raya sumer.. ada 29ari lagi kiter leh wish kay..
p/s: 1st time masa raya 1st aku amek satu gambar jer.. tu pon sbb menyelit camera nana

Wednesday, October 1, 2008

20 sebab kenapa raya tahun ini x boleh dipanggil raya? Dan 10 sebab kenapa ia masih dianggap raya?


beberapa sebab raya saya tidak cukup sifat:
1. salam perantauan yang saya hantar di surat khabar x keluar pon.. damn.. kalo x sure awek suker sbb ada nama dia
2. saya tidak menerima 1 pon kad raya lagi walaupon sekarang sudah boleh diaanggap pagi raya.. seriusly saya katakan saya amat sangat sungguh sedih.. terus terang saya sebut disini..
3. saya punya baju raya taun ni, saya dah pakai masa majlis persandingan abang saya di pulau pinang.. so dah x baru.. x surprise la bajetnyer.. kaler **** tue.. kalo x tentu lebih berseri2 saya hari ini.. sila teka warna baju raya saya.. jawapan ada disediakan dikenyataan2 dibawah ini
4. baju saya x berwarna merah.. oren jer.. nak gak sama warna macam baju raya dia
5. tahun ini tiada pose gambar wajib bersama abg nan.. ni pose gambarnyer
ohh.. saya tak jumper gambarnyer.. buat abg nan.. kalo ada nnt kasik k.. gambar kat kereta sorong arwah atuk abah tu
6. mlm raya iaitu iftaar terakhir, saya masih berbuka roti dan susu didalam kelas.. kejam.. saya inginkan perasaan berbuka yang lengkap.. dari lauk hingga ke orang yang berbuka bersama saya.. ini tidak.. hanya makhluk asing menemani diri ini
7. roti dan susu tersebut x sama rasa macam ketupat, lemang dan rendang di kg halaman.. sebaliknya ia berasa jagung dan pisang sbb saya beli roti jagung dan susu pisang
8. bau ketupat, rendang dan lemang dari kg halaman pon mak saya x poskan.. kejam.. sebaliknya dia pos kuih raya.. mana leh.. x lengkap laa raya saya begini
9. kuih raya yang dipos hanya mengandungi 5 bekas kecil.. sy nak 6 ke 7 ker.. awek saya laa ni.. dia busy sgt x mcm taun lepas.. dulu dia buat dan poskan saya kueh raya.. terharu tue.. tangkap leleh bai
10. seblom ari raya satu balang kueh dah abes.. 3 tinggal separuh dan satu masih slamat belom dibuka.. almond london beb... rare tue.. skali bukak kompom abes.. inikan pula kalo cogot(ini nama makhluk asing) dengar.. dia bukan boleh biler tau ada org ada almond london.. kalo x dibuka maksudnya x sempat beraya la org tue
11. bekas2 kuih raya yang saya terima adalah kecil dan x memuaskan nafsu yang telah bercambah setelah syaitan bebas di malam raya
12. tiada sembahyang raya beramai2 di kedutaan sebalik nya sembahyang raya beramai-ramaian di kandang(간당, sebuah nama dewan di kolej).. apa kandang2.. ingt kami ni lembu ker?
13. tiada takbir raya dari rumah ke rumah(sebaliknya ada parti bbq oleh lelaki2 batch saya.. parti beb parti.. drink drink drink milo)
14. rendang yang dimasak ammar masa pagi raya rasa kari =P.. sori ammar saya cuma berterus terang di pagi raya yg hening ini.. tahu lah syaitam sudah terlepas.. xnak plak saya buat dosa dengan menipu katakan ia sedap disini.. tp selepas SAYA ubah suai rasanya terus bertukar menjadi sedap dan lemak berkrim disukai ramai
15. rendang yang dimasak hanya rendang ayam kerana semua lembu-lembu telah pulang beraya di kg halaman masing-masing.. saya jer yang x balek.. lembu pon reti balek
16. saya mempunyai koleksi 6jam kelas iaitu 3 subjek yang saya tidak suka.. kim jong hyon merupakan salah satu lecturer yg terlibat.. tidak kenal siapa kim jong hyon? sila rujuk post-post sebelum ini
17. tidak ada sesiapa pon yang mahu berwebcam di malam raya bersama saya kecuali ang may ching(dia seorang amoi, sudah tentu dia tidak sibuk mengemas rumah dan mengiron baju) dan juga amirul hafiz yang mana saya reject permintaan beliau kerana takut akan timbulnya fitnah dan desas desus desis mengatakan kami mempunyai hubungan sulit.. KAMI BUKAN GAY!!
18. lagu-lagu raya yang dipasang sudah tidak dirasakan sebagai lagu raya sebaliknya dah terasa macam bunyi cengkerik dan unggas-unggas di luar rumah.. mana x nyer.. pusing2 lagu dalam playlist sama dah braper hari.. owh dalam playlist lagu raya saya tiada lagu mak limah.. kalo ada mungkin cengkerik akan bertukar menjadi murai..
19. report physic saya x siap lagi ni.. byk soalan tue.. abes laa.. mapuh bak kata mamat2 kelate
20. tiada siapa sudi memasukkan duet raya kedalam akaun saya... anda mahu? dapatkan no bank saya..leh tinggalkan msg lalu shoutbox/comment/ym/msn.. leh jer transfer international.. plz plz plz.. alaa.. sket jer.. plzzzz pretty pretty plzzz.. bluekk.. saya tahu anda tak akan lakukannyer.. malas saya merayu lagi

Kenapa pula saya masih menganggap ianya hari raya:
1. pertama skali tentulah sbb amy wish gudluck xm thermo saya dalam radio rasmi ppmk fm(radio persatuan pelajar kami).. thx amy(lelaki ar.. jgn cemburu x tentu pasal plak) sayang kamuhh
2. saya telah memotong rambut dimana saya kembali menggayakan gaya rambut ketika dizaman sekolah dan intec.. kenapa? x percaya ker? tanya la mereka yang dah melihat dgn kepala lutut ekzoz mereka sendiri
3. malam-malam raya begini saya dapat juga merasa ketupat, lemang dan rendang(rendang ammar yang dikatakan gagal) walau semuanya hanyalah segera
4. muhd qhyrul amirin atau dikenali abe(bukan nama sebenar.. cuba teka sapa nama betul dia? kalo betul saya kasik london almond satu) dan umair telah datang untuk menyediakan juadah untuk sembahyang raya di kolej esok.. terasa laa riang ria aidilfitri dengan telatah mereka.. amy juga datang untuk menceritakan mitos air jagung dan garam kepada abe.. ingin tahu mitos tersebut? nnt saya buat post khas untuk mitos itu..
5. umair juga telah berlatih khutbah dan takbir raya untuk esok disini.. tentulah meriah dan lebih diberkati rumah saya... alhamdulillah...
6. saya telah telifon mak ayah nenek-nenek dan awek saya di kg terlebih dahulu.. so esok x perlu laa saya layan kerenah mereka yang sudah pasti rindukan saya dan membiarkan mereka membazirkan air mata mereka.. x baek membazir.. innal mumbazirin syaitan friend.. apa punyer ayat daa.. sy tiru abg sedara saya.. dalam bahasa arab pon ada english.. pasar sunggujh
7. lecturer saya yang bernama kim jong hyon itu telah bermurah hati untuk menangguh peperiksaan thermo saya.. tetapi bukan sebab atas dasar kami ingin beraya sebaliknya beliau err.. ntah.. saya pon x pasti dan tidak ingin amik tahu.. kalo ada saper2 tahu boleh laa tinggal komen melalui nama "kim jong hyon" dan komen mengenai sebab menyebabnyer
p/s: tidak tahu lagi siapa kim jong hyon? malas saya beritahu.. kamu laa.. tak tumpu perhatian biler saya cakap
8. saya masih mempunyai ramai kawan2 yang sudi bersama saya di hari raya.. x kesah laa di malaysia ke korea.. manusia mahupon alien... kalo ada kambeng yg mengaku kawan saya pon saya terima beraya dengan dia.. kim jong hyon pon nak? voleh laa.. saya kasik diskaun
9. anda diberi peluang untuk mereka cipta apa sahaja sebab yang anda inginkan disini
10. sbb saya tahu anda tidak puas pada sebab ke-9, silalah buat satu lagi sebab yang lain disini

kredit pada ayie untuk gambar ini.. rambut masih kelihatan panjang.. hehe

Kepada semua pembaca selamat hari raya maaf zahiran dan batinan saya ucapkan.. mintak ampun maaf salah dan silap atau terkasar bahasa sepanjang pembikinan blog theycallmealien.. semoga korang panjang umur murah rezeki tetap iman dan diberkati-Nya di hari lebarang mulia suci murni bagaikan minyak sawit kelapa laut afrika.. dah.. saya dah terlalu merepek.. njoy raya korang.. ada kelas xde kelas raya tetap raya.. jgn ponteng kelas ataupon semayang raya.. tu satu lagi
chalozz

saper2 x tgk lagi rambut raya saya.. hehe. xyah laa tgk.. tggu panjang sket

Monday, September 29, 2008

Mencari yang baru

bukan.. aku x bermaksud mencari kekasih baru..
jgn risau pada kekasih2 ku... ceh.. xdenyer kekasih2.. kekasih jer..
aku tak tahu...
tp ada satu perasaan dalam diri ini..
bergelora..
mendidih..
inginkan sesuatu yang berbeza..
aku bagaikan sudah lali dgn hidup aku sekarang..
sama dan mendatar..
dan sebab perasaan ini lah yang buatkan aku sudah beberapa hari tidak memblogkan diri..
walaupun aku sudah ada beberapa post2 yang mungkin aku ingin bicarakan disini
tp aku tidak mampu menaip..
setiap hari bila bgn pon aku akan mengeluh dan ingin kembali ke alam mimpi yang mana akan lahirnya fantasi2 dan perkara2 yang tidak akan aku jangkakan..

p/s:harini aku dah buat satu perubahan.. harap kehidupan aku juga akan menjadi lebeyh ceria
ohh.. aku juga tak akan mengiklan post kali ni di ym.. bukan kerana kelainan tetapi aku dapati ianya hanya omong kosong yang membosankan

Thursday, September 25, 2008

Sahur yang menangis

tahu tidak tahu ammar sudah berpeluh dengan derasnya...
kelajuannyer kalo hendak dibandingkan dengan jet pejuang, peluh ammar kalah 0.00005% sahaja..
tanpa aku sedari aku pon turut sama berpeluh
ammar kata terasa seperti hendak menangis...
aku rasa sudah hampir satu botol air aku teguk..
masih tidak hilang...
hampir menangis beb...
mmg giler arr..
x terkata lagi dengan kata2..
ammar give-up dengan makanan depannyer..
bagaikan give-up dengan soalan college physics yang mana kalau dragon ball ada tujuh biji, soklan report college physics ada seploh kesemuanyer..
aku tahu takde kena mengena.. tapi jangan gelakkan aku.. gelakkan diri sendiri sebab saper suruh baca blog aku yg x berilimiah ini..
aqrghh.. rasa bagaikan rambut hendak gugur satu persatu...
ammar kata kalau ada kutu dikepala sudah tentu kutu tersebut selamat di panggang kepanasan ini...
aku rasa dah ramai boleh teka kerana apa semua ini terjadi.. kalo korang rasa apa yg korang teka betul, korang leh laa close jer ie/mozilla/opera/google chrome tue..





degil betul.. tutup jer.. betul ker tatau ni?
or pura-pura tatau?




sambungan



semua nya gara-gara aku pegi buat mutton black pepper yang sangat amat sungguh pedas..
my bad... mmg kaw-kaw berapi abes laa ni
siyes aku terletak byk giler black peppernya tadi..
tak penah2 rasa pedas panas begini...
arghh... pedas nyer x ilang lagi
even sejuk autumn x dpt lagi menafikan kepedasan ini...
potong stim betul pagi2 begini

Wednesday, September 24, 2008

Sayu kuasa seploh(version 2)

Arghh.. aku dikejutkan lagi dengan berita buruk..
sgt sgt buruk...
slalu aku diceritakan keadaan begini oleh orang2 yg pernah mengalaminyer..
tapi x pulak aku sangka kena kat aku..
ini sudah kes sudah jatuh ditimpa tangga besi, terkena karat dan akhirnya jatuh pula buah cempedak ke muka...
aku ada gak menduga2 perkara ni akan berlaku..
tp siapa sangka siapa menduga..
jadi kenyataan...
kenyataan yang perlu aku terima..
membuatkan aku semakin sayu...
sehingga ke level 200(maximum level dlm maple story).. so takde laa lvl sayu yg lagi tinggi
mmg tahap moksya laa..
petang ni harap tiada kejutan seterusnya
aku rasa kalo orang kata biler terkejut amat2 tue... terkejut beruk namanya
tp dalam kes aku laen...
aku panggilnyer sebagai terkejut alien..
mmg alien culture shock arr..
x dpt ku terima lagi...

ADA EXAM THERMODYNAMICS PUKUL 10 DI PAGI RAYA

kyosu kejam kyosu kejam.. kyosu tu lecturer... ko laa kyosu paling kejam dalam dunia ni wahai kim jong hyon
waaaa... mana perginya raya... raya mana perginyer... perginya mana raya... raya perginya mana.. perginya raya mana.... mana raya perginyaaaaaaa

The legend.. he's coming

yeah.. finally
something yang mampu mengubati kesayuan tidak berayer ini taun..
something bigger..
chance of a lifetime..
dpt gi yg ni x dpt gi jamuan raya pon aku x kesah..
at least ppmk play a good role here..
good news after a bad one..

TUN is coming to KOREA

i'm a big fan of him
yup.. but then they said that somehow JPA x bersetuju with dis forum
wtf... wth... holy SH**
kena ada vote of 300 students baru ko nak lepaskan?
come on arr.. student kalo ada 1000 ko nak mintak camtu takpe arr..
yg under jpa utk bahasa, dip n degree pon just ada 368..
its not a BN-PKR politic agenda here
see..

Tarikh : 30 Oktober 2008 (Sabtu)
Tempat : Korea University
Masa : 2.00 p.m – 4.00 p.m..
Tajuk : Globalization and The True Realities
Panel : Tun Dr Mahathir Mohamad

tgk tajuk dah tau
kasik arr student korea ni open sket mind kitorang
lagipon even korean pon terlibat sama...
tun femes kay kat sini..

paperpon, i'm in.. already give my vote n name..
aku x kire aku nak gi..
kalo korang xnak kasik surat pelepasan pon aku nak gi gak...
aku sanggup ponteng kelas jeryoyokhak ahn yong jae tue
x penah dgr tun berucap... ada member citer dia penah dgr once masa kecik n he can remember it till now..
so aku plak... biler lagi nak ada peluang kan..
maybe aku x hidup lama.. or maybe tun pon..
so kasik laa aku peluang ni
pls pls pls pretty pretty plssssss~~

p/s: aku dah install balek webcam aku.. so harap2 pagi2 rayer nnt ada arr org nak berwebcam dgn aku yer

pp/s: got bad news... bukan takat x dpt raya.. week after raya got mid-term xm.. lol.. hell nooo

Tuesday, September 23, 2008

Sayu

Aku buzz beberapa rakan yang aku tahu masih on9 pada ketika ini..
dari seorang kepada orang se yang lain...
aku masih terasa sayu..
aku perlukan teman bersembang atau chat pada ketika ini..
semuanya gara-gara mimpi yang aku lalui tadi...
jarum jam menunjukkan pukul 2.30 pagi..
sebelom itu bob ada datang mengganggu aku ketika tidurku.. merayu untuk diberikan tiga cupak beras..
dan aku berikan kepadanya dengan keadaan yang blur..
adakah ini boleh dikira zakat? tp bob bukan fakir dan bapanya bukan bernama miskin
dan aku terlupa membaca lafaz2 membayar zakat ketika itu, maka itu bukan zakat =P
kerana malas layan bob aku tidur..
dan waktu aku tidur ni laa mimpi tu menghantui aku
menyesal pon ada kerana tidak mengikuti ammar ker masjid untuk mencari lailatul qadar td..
orang dah ajak.. cuma aku yang tolak... ruginyer aku sebagai seorang hamba
dan sekarang aku bersahur megi sbb malas masak.. yang tinggal aku dan cikot di rumah..
berbalek pada mimpi aku
aku rasa mungkin sebab aku terlalu byk berfikir pasal email yang aku terima daripada persatuan perwakilan pelajar disini
"Jemputan Hari Raya Aidilfitri" tajuk email tue
lol.. taun ni xde semayang raya kat embassy.. yg ada just jamuan raya ari ahad nnt..
bosan bosan.. itu jer yg aku sebut..
yer laa.. sembahyang raya kat kolej jer laa nmpknye aku
pastu kol 10 kena gi kelas.. ptg pon ada kelas lagi
maksudnya x dpt arr aku berponteng
ini laa rupernye perasaan sebenar beraya diperantauan
mesti sedih giler bebdak yg 1st time raya kat sini
kalo ada semayang raya kat embassy dapat juga sedikit suasana beraya dengan adanya perkumpulan student2 semua batch dan makanan yang sedap2 belaka
mimpi aku td aku dah smpi ke malam raya dan aku masih lagi sibuk menyiapkan kerja2 yg nak kena antar.. dan berpikir apa juadah yang hendak disediakan
arghhhhhh... tension2..
kalau begini apa gunenyer pelajar2 berbaju raya baru..
dan x berguna juga laa aku beraya dengan rambut baru kelak..
yer laa.. x dpt arr nak tunjuk menunjuk.. lol
even heroes 2 jam, 1 jam prison break dan sejam gossip girl esok pon x dpt menenangkan kesayuan aku...

haruslah aku memakai baju raya nanti time gi kelas
jom kawan2 ramai2 pakai baju melayu n sampin gi kelas raya nanti (ㅠ.ㅠ) sedeyh

p/s:aku mmg rindu akan claire si cheerleader... harus laa aku x rindu anak pak bennet yang comel itu.. sedikit ternanti2 tayangan pagi ini..

Sunday, September 21, 2008

Threesome post

Sbb post kali pasal 3 benda aku akan tukar teknik penceritaan dgn kurang membaca lebeyh melihat
Post 1: Strobist
Strobist 1
Strobist 2Strobist 3 Strobist 4
Strobist 5
Strobist 6

d making of
Strobist d making

d gadget yg kitorang gner
IMG_5351

time: 8am-10am
crew:eM-BerG, ammar, cogot
model: amy(model giorgio armani[yang lambang helang kata bob]).. saper nak berkenalan dgn amy boleh melalui agen beliau iaitu aku.. tinggal lalu komen pon voleh

p/s: wann biler mau jadi model i?

Post 2: 11 orang = 1 lauk = 2 jenis air = Sahur perdana
ahli: eM-BerG, ammar, napi, bob, atey, amy, apije, nizam, ghani, cogot, ecal
DSC_0029
Bob dan amy
DSC_0033
apije[ghani di belakang]
DSC_0032
atey
DSC_0038
lepas selesai makan sebelom solat kiter relak2 kejap kasik makanan turun dulu
DSC_0048
ketua kampung napi mengimamkan 8 orang makmum
DSC_0069
selesai solat kiter bukak pertandingan bercerita peringkat daerah.. ghani dgn tajuknya "tangan ketika membaca doa"
DSC_0076
ghani sedikit gagap apabila terlupa skripnya

Post 3: Lauk perdana
Bgn dah pukul 5 arini(=P still xleyh kawen).. penuh penyesalan.. byk benda x dpt buat
Kena terus masak buka sbb iftaar kol 6.30
So ter saya ulang TERasmi laa oven kami dengan lauk ini
DSC_0115
DSC_0117
DSC_0119
DSC_0120
ayam tandoori tuee~~

dan seperti biasa model masakan rumah kami
DSC_0122
jika ketika memodelkan mee kuah ammar menyebut "ammar menang motor", kali ini sedikit berbeza
ammar cuba meniru gaya iklan teh atau kopi radix seperti di kedai2 makan
bezanya ammar tidak memakai serban dan tidak menggayakan orang sedang memegang hp

dgn berlatar belakangkan lagu raya kami berbuka sedikit lewat kerana 1st time buat lauk ni

post extra: raya
owh.. suasana raya sedikit terasa biler mak pos kan kueh raya.. kueh raya cik intan kasik aritu
mak pos gak vitamin c, panadol ngan ubat selsema
sayang mak~~~
DSC_0124
DSC_0127

Saturday, September 20, 2008

Rumors 4u Uncle

"Rumors 4u 'uncle'"
tulisan yang tertera pada teks sms di talipon ku...
mcm biasa.. aku baca msg ni kol 12am.. sbb aku masih follow rutin harian baru aku
masa tu aku masih mamai2 suam2 kuku...
mende la ni, tertanya2 aku... tgk2 penghantar merupakan abg sulung aku..
aku terus tersedar dr lamunan kemamaian..
aku gosok mata kiri gosok mata kanan..
menguap sikit pastu baru aku mampu berpikir dgn sedikit kewarasan...
lorr.. x siok arr camni detik hati ku..
nnt anak sedare ni leh arr tgk aku kawen... haha. ada camtu plak..
x sangke plak nnt aku jd pakcik.. kire balek taun depan kena beli adiah lagi arr camni..
2 plak tue.. satu utk ing(cousin aku yg kawen skali abg aku) n satu untuk anan..
diorang dua ni mmg... lahir nak taun sama.. skolah nak sama2 kat kluang(tp laen skolah).. kawen nak skali sama2... anak pon nak lahir taun sama...
naseb baek x gay jer diorang dua ni... kalo x nnt x merasa aku jd uncle.. lol
paperpon tahniah pada anan kerana usaha mu membuahkan hasil dan berjaya membuktikan kiter dari keturunan sihat2 belaka.. =P

p/s: per laa panggilan utk aku nnt ekk.. uncle m? pakcik ikhwan? pak berg(ni dah panggilan pengetua merangkap bapak aku masa kat skolah ni)?

untuk blankqo: sowie tiru post hg... saper soh tiru post "adikku chimal" =P

Friday, September 19, 2008

adikku chimal

chimal(bukan nama sebenar) atau ikmal(bukan nama penuh)..
19 sept dah...
dah besday adik aku yg sorang ni..
x sure plak dia baca x blog ni tp yg aku pasti dia mmg bergedul(jawanyer word x silap)
dulu kecik2 rambut lurus giler pastu pas masuk asrama rambut serabai warso2(masih lagi word jawa) sepertinyer budak bermasalah...
sempena besday ni meh laa aku cerita serba sedikit biodatanya...

aku ingt lagi masa kecik2 dulu... masa umur aku sekitar 4 tahun..
mak tanyer aku... ini merupakan perbualan antara mak dan aku

mak: m~(mak aku mmg panggil aku m.. boleh kata sumer pakcik makcik dan sedara mara kenal aku sebagai m.. nama sebenar tatau arr diorang tau ke x)... m nak adik x?
aku: nak... nak (dgn nada bersungguh2)..
tup tap tup tap 9 bulan lepas tue ikmal pon muncul... mcm iklan celcom pula.. kuasa di tangan anda

masa tue aku anak bongsu(sbb adik aku lom lahir), aku tgk org laen ada adik mcm syiok jer...
yer betul.. aku manja masa kecik.. tp org panggil m bukan dtg dr manja itu
leh maen same2 dukung2... sibling satu atas aku iaitu akak aku jarang bermaen dgn aku..
sbb dia lebeyh slalu bermaen dgn abg aku.. diorang gap satu taun..
mean abg awit rapat ngan akak pp jer masa kecik.. aku slalu disisihkan sbb x cukup umur katanyer
so aku ni teringin laa nak ada adik.. leh wat maen same2
tp nak dijadikan cerite pas ikmal(watak utama cerita ni) lahir, aku semakin disisihkan...
sedih siot... segala kemewahan selaku anak bongsu telah berpindah milik selamanya kepada ikmal
dia telah menjadi anak emas sementara status aku selaku anak emas dilucutkan dan menjadi anak besi karat... lol
segala2nyer nampak berubah... mak dan ayah pon kasik tumpuan lebeyh pada ikmal..
bila aku gaduh dgn ikmal jer... abg nan abg awit akak pipi semua bersatu hati membackup ikmal dan korang boleh bayangkan aku berada di suatu kawasan gelap dan cahaya hanya bersuluh pada aku... sementara dikelilingi siblings yg laen bersedia nak pukul...
tp xper... semua tu kenangan.. x menyesal pon ada ikmal...
haha.. pastu aku ingt jugak.. mak tanyer soklan yg sama pada ikmal

mak: ikmal nak adik lagi x?
ikmal: xnak(juga dgn nada yakin)

dan aku yakin kalau ketika itu ikmal jawab ya i'Allah kalo ada rezeki tuhan 9 bulan selepas itu aku akan dapat adik baru lagi... haha
sekarang aku tertanya2 sama ada akak aku pernah x menerima soklan sebegini... hurmmm

untuk ikmal.. gud luck pmr lepas raya ni... ingt.. abg m bdak soksek leh dpt stret a ikmal bdak mc sure boleyh... u've my pray wif u... kalo dpt stret sure leh dtg korea nye arr ibu bawak =P <-- ayat manis jer ni.. abg m x janji lagi satu ikmal kena bersyukur.. kalo abg m jawab tidak masa ibu tanyer soklan cepucemas dulu mungkin ikmal tidak lahir.. haaa per lagi.. syukur sket ada abg macam ni... per lagi.. belanja arr =P gud luck in ur life... belajar rajen2 nnt leh study abroad gi jepun... sambung laa citer2 abg m nak study abroad kat jepun yg terbantut tue DSC_5562
inilah bdak bernama chimal tue

Thursday, September 18, 2008

Ammar dan hobinya

Amaran awal2... aku buat post ni sambil makan quiker oat.. so kalo ada rasa atau bau quiker oat sikit2 time korang baca ni sorry laa ekk.. (sedap plak makan quiker oat tgh2 malam ni tp muak)

lol.. arini seperti biasa kelas pg dan ptg.. mlm xde..
kelas bosan juga seperti biasa... waktu pertama kedua ketiga keempat dan seterusnya..
ok2.. stret 2 da point pasal post kali ni..
ammar.. satu batch tau.. biler sebut ammar jer sure org akan ingt camera dan masakannyer..
even abg dan mak aku kenal saper ammar ni... punyer nak kata femesnyer makhluk bernama ammar atau nama timangan di kalangan rakan2, ammar razak aka radeoner
arini aku xnak citer pasal camera ammar.. sbb aku pon ada camera.. cuma dia pakai brand printer aku pakai nikon da great
nak dipendekkan cerita.. ammar ni bab masak mmg dia suker..
bukan tue jer.. masak pon suker dia.. yer laa.. tgk muka plak... muka matang dan agak tua =P
ok2.. aku mengarut lagi...
biler abes jer cuti summer itu hari... ammar dah mula bercerita tentang plan memasaknye untuk masa2 hadapan... so dipesannyer macam2 barangan rempah ratus bahan2 untuk dibawa dr malaysia..
aku selaku pak turut menurut sahaja kehendak nafsu makan beliau.. ehh.. sebenarnya nafsu makan aku pon agak terlibat sama.. aku ulang balek.. AGAK
so nak dipendekkan cerita ammar pon masak laa mee kuah untuk menu berbuka puasa arini..
tp tu tetap bukan cerita yg aku nak sampaikan.. walaupon mee kuahnyer berasa mee kuah yang ______ (isi sendiri tempat kosong)
SEDAP laa.. apa laa.. nama pon ammar...
x2.. bukan ni laa yg aku nak citer... asyik lari dr bahan penceritaan jer...
ok2.. ni yg aku nak ceritakan..

IMG_5129

IMG_5132

IMG_5135

hehe.. raya sakan laa kitorang taun ni.. ammar dah ready macam2 menu nyer..
dr kek ke kuih ke panggang memanggang...
inilah electric oven terbaru rumah kami yang dibeli dgn harga 50000won melalui pembelian online gmarket..
act aku dah order mende ni since khamis aritue but due to chuseok yg xde mende selain bgn lambat.... barang belian pon tiba lambat..
maka penantian pon berbaloi.. cumanyer kami belum mencuba pakai lagi...
doakan kejayaan masakan ammar lagi di masa hadapan..
sekian saya melapor dari bilik berita kocheok-1-dong(tmpt aku tinggal)..
selamat bersahur semua...

IMG_5133
ammar dan mee kuah anak mami mamak penang kebanggaannya(gaya seperti iklan power root yg menyebut "sy menang motor")

p/s:korang jgn plak pasni pura2 mengaku sedare ammar...=P

Tuesday, September 16, 2008

Sembang-sembang

Napi: (Sambil masuk ke bilik aku)Mana camera ko?
Aku: Xde kat aku.. naper?
Napi: Nak amek gambar bulan.. tgh lawa tue..
Aku: Haah.. fullmoon kan?
Napi: Ni kalo kawen mesti best ni?
Aku: Naper plak?
Napi: Yer arr.. bersaksikan bulan mengambang

Anda bosan? Taip on lawak dan hantarkan kepada 010-23691702(no napi) sekarang

Mutt-en or beef?

its been a while since i last ate daging in my life..
so i decided to masak daging blackpepper fer sahur 2day since iftar was just sardin yg dah ilang rasa sardinnyer
when was it? last time i ate it..
is it when i went back to malaysia last summer?
or is it b4 i came here 2 korea?
ohh yaa.. napi cooked beriyani mutt-en(mutton ni tp sebab pakcik jual beriyani kat masjid pronounce jd mutt-en(tekankan bunyi pada en)) last nyte.. sorry coz my memory seems 2 be ngokngek after ngadap buku calculus and pogi(give up) untuk sumer soklan
jap can mutt-en(mutton ni tp sebab pakcik jual beriyani kat masjid pronounce jd mutt-en) be consider as daging?
lol

just wanna show anyone dat living here sometime can be consider as hell but sometime asyik makan daging n mutt-en jer.. x maen arr ayam2 ni.. lol again fer 2day post

sorry atas kengokngekanku pagi2 buta ni... calculus really made me crazy nowadays

Monday, September 15, 2008

aku dan pukul 4.10

lol... mmg lol...
aku tido pukul 6.30 bgn kol 4.10ptg...
arghhh... tertekan nyer..
mmg laa arini cuti... tp mana leh..
aku dah set jam pukul 12.. 12.05..12.30 dan 12.35...
aku dah terjaga kol 11 act... tp sbb tau aku set jam kol 12 so aku tido balek..
tp aku cam pelik... alarm hp tu x berbunyik langsung...
aku terjaga jer carik hp tp x jumper sbb mamai.. pastu pergi kom tgk mcm baru kol 12 somthing then gosok sket mata rupenyer 16.10...
dan x semena2 tanpa aku dpt mengawal keluar laa f word dr mulut aku..
ada patut perkataan pertama aku mulakan arini mende tue... mengong
act dah braper kali gak jd camni.. tiap kali bgn lmbt jer terus tercaruts maruts..
woi ramadhan laa.. bwk2 laa zikir ker.. mengucap ker...
dlm 4 jam ni supposely aku leh wat omework dan beberapa kerja laen yg sepatutnyer aku kena siap dlm masa terdekat ni.... tension giler macam ni..

aku tau kenapa jam x berbunyi..
alarm aku sumer tertules am dan bukannyer pm... bongok

jumaat bgn kol 1.30 which made me terlepas jumaat di itaewon mahupon kolej..
sabtu bgn kol 3.30 camtu gak...
ahad bgn kol 1...
isnin 4.10
argh.. rugi giler cuti chuseok(thxgiving org korea) aku begini

Sunday, September 14, 2008

dilemma.terbaru

arghhh.. aku kembali lagi dlm post yg baru...
masih mengenai dilemma...
masih perlu membuat pilihan...
kali pilihan aku hanya dua..
salah.. bukan macam yg ko teka tue..
serangga pilihan? lol.. tue pon bukan.. (saper tak tahu pasal serangga pilihan leh search kat youtube then type "serangga pilihan")
masalah insomnia? lol kalo ni masalah aku per pilihan aku kena bwat.. nak tido atau tidak?
camner arr.. xyah arr teka2 lagi.. kali ni aku citer.. xde rahsia2
camni citer die.. lol jgn plak korang kecewa sbb dilema kali ni xde mende pon...
sekadar mahu menggunting rambut atau tidak...
yaa... potong rambut...
dan kali ni aku siryes.. kalo aku membuat keputusan untuk memotongnyer aku akan potong pendek... gaya2 kemas bdak skolah gitu..
act aku mcm berbelah bahagi... ada kawan suruh potong.. ada suruh trim.. ada pula yg suruh membiarkannyer panjang gaya2 amy search.. lol
atau perlukah aku membuat gaya joe jambul?
aku punyer pendapat? ntah laa.. aku teringin untuk lebeyh panjang... teringin juga untuk pendek..
bukan apa... kalo aku dah berkahwin dan beranak pinak kelak malu laa aku ingin berambut panjang lagi.. aku bukan artis...
atau dgn keadaan laen.. pabila aku sudah memasuki alam pekerjaan.. agak2 arr nak rambut panjang time dah kerje.. kalo aku jadik boss boleh arr..
tp kalo aku potong pon paling awal dlm week b4 raya.... sbb aku nak beraya ngan rambut baru...
tp kalo smpi raya pon korang x nmpk pon kependekan rambut aku, x perlu laa korang tanyer...
nntkan jer rambut joe jambul aku kalo begitu...
so aku nak tanyer pendapat korang.. pilihan jawapan yg ada adalah:
a)potong2 laa rambut tue.. dah mcm sarang lebah dah pon...
b)lol.. aku teringin tgk ko berambut joe jambul.. tolong jgn potong.. pls pls... pretty plssssss~~
c)apa kata buat half2.. separuh botak separuh berambut.. leh jd two face.. lol
oh yaa.. anda juga bebas untuk menambah sebarang skrip selepas pilihan jawapan anda.. skrip yg disediakan tidak semestinya digunakan

so tinggal2 laa komen yer.. nak tau juga apa pendapat korang.. mana tahu mampu mengubah pilihan dan membantu sket aku yg dlm dilemma ini

Thursday, September 11, 2008

Berbuka apa yer hari ini?

Untuk blogger2 kat mesia apa korang ingt korang jer boleh berlagak buat post yg tunjuk "korang berbuka apa hari ini".. "apa yang bazar ramadhan tempat korang sediakan harini"...

haha aku pon boleh laaa

so... skang turn aku plak...

ingt korangnyer ayam golek ayam dara ayam x masak abes ayam sembelih x abes tue sedap sgt...

ingt kitorang alien2 kat sini xde?

takat kfc pizza hut mcd kitorang pon ada... malahan lagi berseri2 kitorang punyer pizza kfc mcd dgn daging2 x halal.. korang ada ker? ada babi masak kunyit? ada babi dlm cikedis? xde kan? kan? kan?

ah-haa~~ bak dtg aku tunjuk per yg bazaar di korea sediakan..

p080911182239


lol.. arini aku kena berbuka di kelas rupernye... lupa plak...

dua makanan ni cost me 1400won... yang mana bersamaan dgn 4.37945 MYR

korang tau x dgn 4hengget 3posen ni aku leh makan nasik berlauk di kedai mak limah atau pakcik ya...

yer la.. kalo aku makan nasik berlauk dgn air suam special mahupon air suam tarik mmg kenyang punyer arr dgn harga sebegitu...

tp kat sini aku hanya mampu memperolehi banana uyu(susu pisang) dan roti strawberrrrrrryyy

sudah 4 hari menu ni menjadi menu tetap untuk aku berbuka di kelas.. dan aku yakin untuk 4 atau 5 kali lagi di minggu mendatang ianya akan tetap kekal menjadi pojaan hatiku...

bukan aku xnak tukar pilihan ke apa... tapi banana uyu ni siyesly mmg pilihan terbaek untuk korang berbuka... rasa manisnye.. pekat.. lemak berkrim... lebeyh2 lagi biler ianya sejuk... segar tubuh badan korang untuk meneruskan persekolahan.. kalo ada mana2 rakyat mesia dtg sini.. cubalah skali.. dan anda pasti nak lagi...

mukadimah untuk hari ini

sudah-sudah la korang.. stop laa post pasal per korang makan.. kesian kat reader cam aku ni..

bukan xde duet dgn kata laen x mampu... tp apakan daya... org korea lebeyh menyayangi babi drpd alien-alien disini


kawan2 kat korea sekalian.. alien-alien jugak.. puasa jangan tinggal k..

tak lupa juga ucapan terima kasih kepada ahli rumah bob yg sudi menjemput untuk supper nugget di malam2 ramadhan begini... thx korang.. tgh2 sangap nugget dan sekutu2 nyer ni ada plak rezeki camni

renung2kan dan selamat beramal~~

Pemalas yang malas

Tahukah anda bahawa seorang yg malas boleh dikira sebagai orang yang paling malas apabila:
1)Dia malas untuk makan
2)Dia malas untuk tido
Hal ini kerana makan dan tido adalah suatu kerja yang disukai org yang malas...
Orang yang rajen selalu lupa waktu makan dan tidonyer kerana rajin..
Dan meraka akan makan dan tido secukupnya untuk memastikan mereka dapat membuat sesuatu kerja laen..
Haha... sumer ni muncul biler aku chat dgn seorang kenalan masa seblom sahur td..
seperti biasa.. aku laa yg bgn untuk bersahur.. nak pegi kejut napi tgk dia xde..
biler masuk bilik ammar dan cikot tgk ammar jer ada... kejut ammar dia kata dah makan..
so gamaknyer aku bersahur seorang sahaja pagi ni...
so nasik dah ada.. aku ingt nak goreng telur jer...
dah goreng telur.. aku dah duduk depan pinggan dan komputer...
tp aku rasa malas nak makan.. so aku terus chat ngan member aku... dan mengetepikan nasi berlauk telur di depan mata yang sudah terhidang dr td..
haiii << ini keluhan... makan pon malas? lol
dan seperti biasa aku tido lambat.. selewat 6.30am(kali terakhir melihat jam..) dan bgn seawal 8.30 kerana pakcik taekbae(delivery) mengetuk pintu dgn kuatnyer... mungkin kerana parcel aku berat sgt kot.. hampir2 20 kg..
arini aku napi dan cikot kelas pukol 9.. so kami kompom akan berebut tandas... damn.. arini aku kalah...
AMARAN: jikalau anda mempunyai kelas awal pg yg bermula sama waktu dgn cikot, pastikan anda lebih awal memasuki tandas..
awal2 pagi ni dah kelas silseb(praktikal).. bermain mesin laa nmpknyer..
arini aku sedar bermain mesin ketika mengantuk adalah sangat merbahaya
so aku target next week ari khamis kena tido awal...
huarggghhh(menguap).. ngantuk pula.. tido jap arr.. jap lagi ada kelas lagi...

p/s: post kecil aku nmpk gayanyer lebeyh laku dr post2 laen.. passion aku utk berblog lagi bertambah biler tgk org komen.. so target sehari ker dua hari kena gak ada satu pos...
ohh yaa.. aku dapat byk respon dr mimpi dan pilhan aku... udah2 laa tue.. jgn maen teka2 lagi...

Wednesday, September 10, 2008

3in1 (A milo-wannabe post)

lol..post kali ni macam milo plak sbb tajuk dia 3in1.. haha.. efek byk sgt makan dan minum milo 3in1 ni

1st story(Tajuk:Can time machine really become reality)
1st story ni dlm english.. lol sbb arini ada sorang bdak kelas aku try speaking english ngan aku dan aku xnak english aku jd lvl dia.. worst... WORST.. nway since it's been a while i didnt use english either to speak or in my writing
I was called to make dis post coz of something dat i got to know last nyte..
err.. i knew dis all along.. not really noe but then i noe it coz i can feel it..
well all i can say is life is all about making a choice.. u cant never turn back to d time where u chose it..
the choice itself dont care wut will happen to u but then it will keep haunted u if u made a wrong decision
wut i try to say is about a choice which i made n chose about a year and 7 month ago.. maybe 8 month.. nahhh it doesnt really matter aite..
it turn out 2 be unexpected..
haha.. regret? quite.. happy? quite.. act i dont really noe wut i feel ryte now.. quite shock act
wut i noe is life full of surprise and u can never guess wut will happen next..
it's true u r da one to choose da path(or maybe ur parent does) but then only god knows wut kind of story will it be from wut u chose..
sometime u need to make a choice between 2 things... from 10 to 1 or maybe from nothing to one thing... fer my case i had to choose 1 from 3 choice which i have
well for me wut happen is something dat i didnt expect it to be...
i had the chance to change wut i chose about a few month after i made dat choice which i didnt and i stick wif wut i chose dat time...
now i wonder if time machine can really be reality.. so dat i can get to noe wut will happen if i chose the other choice dat i got... lol

2nd story(Tajuk:Ilbono? nihon? bahasa jepun? selipar jepun?)
citer kali ni pon pasal pilihan.. biler anda masuk kolej atau u... biasa la.. anda kena buat pilihan subjek apa anda nak amek kan..
lol.. dapat gak aku sinchong(register) kelas ilbono(japanese).. last sem aku dah try...
aku refresh page sinchong-an setiap selang seminit(act ni hiperbola jer.. aku refresh biler aku ada masa laa).. lol sumer kelas penuh..
ada sekali tue ada kosong.. tp bertindih pula dgn jadual aku... lalu aku pantas call farhana dan gtau dia ada kosong satu kelas.. dan lucky fer her sbb kelas dia kosong time tue dan dapat laa dia belajar ilbono.. n she oso lucky sbb dpt a+
bercerita pasal ilbono ni.. aku mmg dr kecik sgt dah menjadi cita2(aku ada satu lagi cita2 yg aku teringin nak buat tp aku citer dlm post laen kali) dan harapan menggunung untuk mempelajari bahasa penjajah tanah melayu ni..
masa form 1.. dan abes spm.. 2 waktu yg supposedly aku boleh belajar tp x belajar..

time form 1
bengong skolah aku xde bahasa jepun.. standard sbp ada... pehal skolah aku xde...
shit.. yg ada french chinese n arab...
so aku pilih laa french sbb nmpk cool.. result nyer? haha.. aku ada sijil delf a1 ngan a2 beb.. bajet cool plak.. naseb jer pon lulus..

abes spm
keputusan yg boleh kata cemerlang dan memberangsangkan masa spm telah memberikan aku pilihan(lol post kali ni asyik pasal pilihan jer)..
aku nmpk pilihan aku time tue utk amek kejuruteraan jepun(which something dat i craved since sekolah rendah lagi utk study abroad kat japan)... mmg dah jd cita2 arr mende ni.. target aku sejak kecil lagi...
sumer aku lepas dr syarat dan kelulusan... damnn..
tp ntah laa.. aku x tahu kenapa last2 minit aku buat keputusan untuk ubah jd diploma kejuruteraan korea.. aku ulang balek DIPLOMA... haha.. mengong x mengong aku ni...
dah la impian dr kecik lagi.. last2 aku sendiri yg kuburkan impian tue... even peluang dah ada depan mata.. tp xper.. aku gembira jugak dgn pilihan ni... even regret tue lebeyh byk kali dr gembira...

dan sekarang aku dah dpt peluang tue... aku dpt masuk kelas Park Tae Kyu.. yeay..
yg menariknyer... aku perlu belajar ilbono dgn bahasa perantaraan korea...
mean malay->korea->japan... lol... org jawa cakap nyusah-nyusahi endas..
bahasa korea pon tunggang terbalik.. ada hari nak belajar bahasa jepun guner bahasa korea... sengal
aritue aku ada citer aku kena pilih antara kelas 3d modelling atau kigaejedo(lukisan)...
last2 aku pilih 3d modelling dan drop kigaejedo dan domyonhedok(membaca lukisan).. domyon ni patut aku amek aritu tp last2 drop jer..
so jadual aku dgn rasmi nyer telah jd begini... free ari jumaat.. hehe..
jadual
aku tau byk antara korang x phm per dia tules kat situ.. so tgk2 dan buat2 paham jer..
nway kelas ilbono aku mlm isnin tue
so dgn pengambilan bahasa jepun ni.. byk gak bahasa aku dah belajar
arab: sekolah agama
cina: sekolah rendah(SKBTR) darjah 3
french: high school(soksek form 1-4)
jawa: pembelajaran x formal dr nenek sejak kecik.. tp masa balek mesia aritue byk gak belajar sbb dekat seminggu gak dok ngan nenek aku
banjar: just tau sket2 basic sbb dgr family belah bapak aku sembang
korea: sbb aku belajar kat korea.. lol
japan: baru nak mula.. merangkak dgn katagana dan hiragana
melayu: sbb aku anak melayu
err.. loghat utara leh kire bahasa ker? lol
english: aku rakyat malaysia pula..english dah mcm bahasa no 9...[edited:blankqo ingtkan]

3rd story(Tajuk:insomnia)
lol.. bulan puasa ni dah jd kebiasaan plak pada aku untuk tido lepas maghrib/seblum tarawih(kantoi skip)/lepas balek tarawih... so aku akan bgn dlm lebeyh kurang pukul 12pagi dan stay smpi sahur.. so aku leh either masak or kejut org utk masak/sahur..
haha.. leh kire dlm umah ni org agak bergantung pada aku untuk bgn sahur..
boleh kata dlm 10hari berpuasa ni 8 hari aku kejut bdak umah aku..
manakala baki 2 hari lagi tue... sehari kitorang x bgn sahur(which is aku dah jaga smpi kol 3pg tp aku tido balek.. reason: 1st..aku dah makan megi..2nd.. nak tgk bdak2 ni leh bgn x biler aku x kejut.. dan baki sehari lagi adalah aku tido lmbt(mean bukan after terawih.. tp kol 12am..)
so 2 hari lepas iaitu pagi isnin.. aku bgn mcm biasa... kol 12am.. pas sahur tue aku tggu smpi kol 5.. tiada seruan utk solat subuh berjemaah sama2.. so aku solat solo2.. pastu aku terus baring...
baring punyer baring jam bertukar dr pukul 5 kepada 5.25... aku terus golek2 atas katil... xleyh gak tido.. usha jarum jam dah bertukar lagi jd 6.15... dan terus kepada 7... lepas tue pergi pula kepada 7.53... last2 biler jam dah kol 8.30 aku pogi(give up)... aku layan satu episod citer zettai kareshi.. so kol 9.30 camtue citer abes.. dan aku bersiap2 gi kelas 3d modelling jam 10...
smalam plak aku tido lmbt jugak.. bukan kerana kehendak tp terjadi... 7.17am kali terakhir aku pandang jam seblum aku tersedar jam 11.30am untuk download prison break baru dan menontonnyer.. dan seterusnyer ke kelas pada jam 1pm..
lol.. adakah arini aku gagal tido lagi? jam dah pukup 5.41am.. tue baru nak baring... blom carik nice position lagi... damnnnnnn

Monday, September 8, 2008

Post kecil

Td aku bermimpi.. terasa sgt real.. sbb now Ramadhan.. so mimpi tue bukan dtg dr hasutan syaitan laknat.. so mimpi tue dtg dr my own feeling.. now i had d answer 4 d ques yg l8tly kept bothering my mind

Friday, September 5, 2008

Bilik.shayer episod 1

Err.. rasanya tiada siapa2 kenalan atau ahli keluarga di Malaysia yg penah tgk bilik shayer kan?

Oleh yang demikian sementara menunggu waktu berbuka yg jauh lebih awal dr Mesia tue, muncul laa idea ni.. post untuk menunjukkan gambar2 bilik shayer..

Sebelum anda terus scroll ke bawah untuk melihat gambar2 bilik shayer..

shayer nak pesan... jgn laa mempunyai harapan menggunung tinggi untuk melihat bilik yg bagaikan mansion seorang artis ataupon seperti bilik-bilik di dalam movie korea..

diorang sumer kaya raya dan shayer ni kayap jer..

tambahan pula kerajaan dgn kejamnyer tidak menaekkan elaun kami dlm bajet 2009.. walaupon ada ura2 akan naek.. so ni jer laa bilik setinggan shayer..

ohh yaa.. post kali ni merupakan bahagian pertama sebab akan ada bahagian kedua yang mana bahagian kedua akan menunjukkan separuh side lagi bilik ini yang mana masih dianggap tidak sesuai untuk ditontonkan kepada umum kerana dikhuatiri mampu membatalkan puasa anda kerana muntah dgn sengaja...



DSC_9010



DSC_9012



DSC_9016



DSC_9017



DSC_9018



DSC_9020



Jgn risau kali ini anda boleh klik gambar2 tersebut kerana tiada lagi kesilapan teknikal seperti post seblum ini


Ohh.. ni baru kemas gak ni.. shayer sendiri leh kasik 4/5 kalo ikut level yg leh shayer buat... sowie laa kalo bg anda ni sgt kotor ker apa.. sila-silalah komen pendapat anda mengenai bilik shayer yg x seberapa ni...

P/S: baru edit gambar yg amek masa blan 4 aritu.. rajen2 laa melawat dan komen flickr shayer

Tuesday, September 2, 2008

Prison break?? Gossip girl??

Err.. post ni bertujuan untuk sedikit menjeleskan sesetengah pihak... anda disarankan untuk tidak membacanyer... terutama org2 mcm encik farid dan org2 di Malaysia..


Klik gambar untuk maklumat lanjut..

Haha.. dah tgk lom bang? Relak jer donlod PB 4.1meg/sec.. kalo file dia 400meg... mean 100 saat dah siap... x smpi 2 minit tue(berkatanyer m sambil gelak jahat)

p/s:ohh.. arini maybe kena bukak pose dlm kelas... sbb ada kelas dr kol 6.15pm smpi 9pm.. melaenkan kyosu(lecturer) kasik balek awal.. damnnnnnnnnnnn

Facebukk??

haha.. atey nyer pasal aku layan jer laa facebook ni..
tgk.. aku dah cr8 facebooknyer account...
tgk nnt aku maen gak battle of the band... haha
sumer sbb atey.. aku layan jer tey

nnt aku edit profile sumer2... mlm ni wat acc jer dulu

Monday, September 1, 2008

Ramadhan datang dgn rahmat

Waa.. pagi ni hujan... besh giler... mmg rahmat arr... sejuk jer...

cuba kalau kena arini panas terik cam mid-summer... perghhh..

tp sbb hujan ni gak laa malas giler bangun gi kelas pagi ni...

kelas kol 10.. seb baek kol 9.30 dah bgn...

tp awal2 cam nak bgn xnak jer... yer arr.. ni minggu 1st.. so cam malas sgt gi kelas..

tp aku gagahkan diri gak... so gi laa kelas dgn colourfulnyer payung... =P

perghh.. 3 jam td belajar... seb baek 3jam jer.. naseb baek..

cuba kena kelas dr kol 9 smpi 9 cam ari khames nnt.. damn...

tp 3 jam belajar td pon.. perghh... seb baek arr solidwork.. so aktif laa sket tgn dan jari jemari bergerak.. kalo kena kelas teori sure kepala jer gerak tersengguk-sengguk.. haha

skang kelas dah abes 4 2day... yeayyyyyyy.. siyes malas giler hujan2 camnie..


sbb ada org nak tgk gambar kat hongkong so kasik laa preview sket.. =P


Tgk tue.. saper kata x sker pakai selipar.. leh jer pakai.. suker jer.. saper kata?? saper kata?? mengaku segeraaaaaaaa

Ramadhan datang lagi

Huuu... td gi solat tarawih kat bilik mesia... mean sok dah kena pose laa...
aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
satu lagi siri berpuasa dan beraya di perantauan..... dammnnnnnnnnnnnn
terkenang zaman kecik2 dulu berpuasa bersama keluarga...
alangkah indahnyer.. sure ada nugget pagi2.. camner susahnyer mak ngn ayah kejut sahur...
xper2... kewajiban kan puasa tue... so sekarang ni aku tgh masak lauk untuk bersahur...
nasik goreng cina telur mata... sahur!! sahur!! sahur!! << quote abg aku utk org jual sahur pagi2 kat upm...
tp aku xde laa buat nasik goreng cina telur mata.. aku buek ayam masak lomak joo jang oii..
sayurnyer? sori laa yer... i x sker sayur... so i x buek lerr..
perghh beshnyer kalo sahur pagi2 ada org buatkan or leh beli jer kat mana2...
sahur dewan makan pon cukup arr.. cukup sedap banding dgn kena bgn pagi n masak sendiri...
so ramadhan taun ni aku harap lebey baek dr taun2 seblomnyer.. ada laa beberapa target ramadhan yg aku dah design.. hehe....
bersempena dgn kedatangan ramadhan juga disertakan pakej:
prison break season baru iaitu season 4...
kekalahan ac milan kepada bologna 2-1...
bermulanya kelas untuk e-hakgi(2nd sem)...
kebo.... ohh damnn berbau dah ayam aku... tules blog nyer pasal laa ni... terlupa pasal ayam di dapur.. abes makan ayam hangit sahur 1st kang... damnn
sok subuh kol 4.30 kelas kol 10... arghh.. tension2...

p/s: mlm td aku mimpi aku ada pintu kemana sahaja.. waa.. sungguh berguna.. leh balek mesia relak jer.. siap leh antar awek balek rumah lagi... just ianya susah digunakan jer.. rumit.. kalo x baca manual mmg x reti guner.. sbb kena pakai kod-kod bagai =P

oh yaa.. x lupa.. slamat berpuasa dan menyambut ramadhan almubarak kepada ahli keluarga di penang/kl/s.alam. yg tersayang di kms, sanak saudara di kl/perak/johor dan kawan2 di malaysia dan korea....

Sunday, August 24, 2008

Dah smpi hk...

Alhamdulillah slamat gak smpi kat Hong Kong...
N alhamdulillah gak typhoon nuri kat sini gak dah abes...
smalam lmbt gak smpi... flight delay sejam masa nak depart..
so siap2 settle kat airport smalam dkat kol 8 gak
wifi kat sini cam kejap dapat kejap x laa...
so xleh post lama2...
jap lagi nak kuar gi nathan road pastu jalan2 lagi..
mlm plak gi victoria peak..
sok disneyland.. assa~~

Friday, August 22, 2008

Sem yg baru

Arini bgn2 jer terus bukak kom..
bukan per.. nak susun jadual untuk sem baru..
setakat ni aku masih berjaya mengekalkan cuti pada hari isnin...
tp ntah laa.. xtau lagi... sbb skang credit hour dah 26.... so lebeyh..
mean aku kena buang 1 subjek...
3d modelling atau kigaejedo(lukisan)....
aku rasa aku minat lagi amek kigaejedo.. tp ada kawan kata ada sonbe(senior) kata jedo xleyh di injong(transfer credit) setelah masuk uni nnt..
rugi arr aku camtue.. belajar penat2 xleyh transfer...
kalo aku buang modeling mean aku leh cuti ari isnin sebab kelas 3d modeling isnin pagi...
adeyhh.. camner ni...
dilema... hahah.. padahal pikir nak cuti isnin jer... hehs
tp mana tau 3d modeling nyer class besh ker.. ye r.. belajar mende baru
kang last2 aku x amek dua dua baru tau.. =P

Tuesday, August 19, 2008

Pintu sesuka hati

Tadi aku chat bersama seorang rakan...
kami membincangkan jikalau adanyer pintu sesuka hati...
kalau laa ada pintu sesuka hati itu.. aku laa orang kedua akan membelinyer.. sbb kawan aku tue org pertama...
kalau laa ada pintu sesuka hati... aku xkan duduk korea... tiap2 hari aku ulang alek gi kelas...
pastu biler ada gap 10 minit untuk satu kelas laen aku siap boleh gi lepak kat seremban kejap...
biler bosan jer petang2 aku date around the world.... mana2 jer yg besh...
paris, new york, atas piramid, atas salji beku...
alangkah seronoknyer...
pastu xyah laa susah2 aku nak carik duet beli tiket flight nak balek...
kalau lah ada pintu sesuka hati.... kalau

Monday, August 18, 2008

사랑땜에 난 한국에 돌아가기 싫어

sesedih tajuk sesedih diri ini.. tajuk ni laa akunyer ym status..
bunyiknyer kalau dimelayukan sarangtemme nan hanguge torakagi shiro
kalau nak tau per maksud tajuk tue copy paste laa kat google translator...
hurmm... 5 hari lagi..
giler laa.. x pernah aku rasa sesayu ini untuk meninggalkan sesuatu...
sumpah aku kata..
kawan2 laen siap ada yg delay flight..
arghhh.. boleh giler aku begini...
tolong superman.. spiderman mahupon joker...
inikah yg dinamakan sarang.. bukan sup sarang burung ataupon sarangga(serangga)....
inilah penangannyer...

lately i cant stop thinking bout her... every minute and every second.. i hope she knows how much i love and missing and thinking bout her.. and now ill know dat she know dat i cant stop thinking bout her even for a second cos she'll read dis post sooner or l8r =P
i'm so into you~~~

Sunday, August 17, 2008

Ohh aku gemok pendek hitam?

Haha.. baru td aku kata xmau tules paper tp terasa nak tules gak..
cerita dia begini...
td aku telah terpanggil untuk turut serta bersama awit(abg x braper kesayangan), dan dua org sahabatnyer bernama ejoy spa dan fizi(atau nama glamernyer abe G(bukan nama sebenar)) untuk berjumpa sahabat diploma upm mereka bernama nabil yg juga tinggal di pulau pinang... lupa plak aci pon ikut skali.. acin ni sepupu aku
so tmpt perjumpaan telah ditetapkan di queensbay mall bayan lepas..
nak dipendekkan cerita..
tibalah kami di mall tersebut...
setup punyer setup nmpk lah encik nabil dan seorang sahabat beliau merangkap drebar beliau(untuk pengetahuan pembaca semua.. beliau patah kaki maka x boleh memandu)..
so awit fizi dan ejoy pon bersalam laa dgn nabi tatkala mata sudah bertentang mata...
aku pon dgn bajet nak buat lawaknyer pergi pada si nabil dan bersalam dan berkata "kenal lagi x?"
tup tap tup tap nak dijadikan cerita ruper-rupernyer si nabil ni senior sekolah aku masa kat soksek.. aku form 1 dia form 5...
damn.. yer ker.. baru bajet nak melawak buat2 kenal.. ruper2nyer mmg kenal ekk..
adeyhh..
so quote si nabil ni " aku dah x braper cam.. dulu masa kat skola gemok-gemok pendek-pendek hitam sikit.. skang dah hensem"
err.. gemok ker aku dulu? damn
err.. gelap sgt ker aku dulu? damn kuasa dua~
err.. mmg aku pendek dulu.. terpaksa laa mengaku.. bdak laki ni tumbesaran diorang lambat sket...
sekian sahaja laporan dr bilik berita mereka-mereka yang terbuang di rumah lama taman jawi jaya

Kena halau dari rumah

Itulah hakikat yg aku sdg lalui sekarang...
so sekarang aku merempat kat rumah lama aku.. yg just ada tilam dan tikar dan letrik dan kipas dan laen-laen..
seb baek ada internet jiran aku yg sudi dikongsi bersama rukun tetangga ni.. heheh
xde.. rumah aku sok ada kenduri kawen.. so sume saudara mara dtg laa nak merewang..
biler dah sumer dtg sure arr kena ada tmpt tido..
so aku pon kena laa halau dr tmpt sendiri..
ces... merempat plak aku...
xper2.. redha jer laa.. kenduri sok mcm grand.. tgk kanopi dia mcm nak buat jualan gudang..
xtau laa menteri mana nak dtg sok... tp yg aku pasti anwar mmg xkan dtg dan x dijemput dtg sama skali..
haha.. org laen dr aritu sibuk merewang aku plak sibuk tolong tgk org merewang ajerr...
sekian saya melaporkan dr rumah lama taman jawi jaya

Friday, August 15, 2008

Bapaku bukan ahli politik tp busy nyer mengalahkan orang yang bertanding

ya.. itulah hakikatnya yang sedang berlaku sekarang..
bapaku encik ibrahim mohamad... seorang pekerja kerajaan berpangkat **** sgt busy...
dan busy nyer mengalahkan seorang calon yang akan bertanding untuk pilihan raya kecil permatang pauh...
jumper menteri sana laa.. menteri sini laa... balek jer dah tgh malam...
rugi jer cuti seminggu yg dia dapat untuk preparation kenduri kawen anan kat penang...
sbbnyer? sbb dia jd orang spr...
mak aku sendiri cakap masa pilihan raya umum aritu busy nyer kalah calon pilihan raya... kuar pagi balek tgh malam...
now pon sama... so masa sarapan pagi td.. ayah aku cakap "i hate anwar"
yer laa.. sbb anwar skang cuti dia x macam cuti pon...
hehs..
alaa yah... x jd org spr pon dah cukup busy... saper soh jd...

bukti tahap busy ayah aku:
-masa gi tailor cyc(nama kedai tue) haritu.. apek cyc tanya aku anak no braper.. dan ayah aku x ingt.. ada patot... aku rasa masa ayah jd cikgu biasa dulu sure dia ingt nye sumer susunan no anak2nyer.. pastu aku laa yg kena jawab aku anak no 4...
-ayah aku ilang kad pengenalan masa kat airport.. lepas dah buat report polis n kad baru... check punyer check kad tue ada jer dlm wallet dia...

so aku harap biler aku besar nnt aku x jd busy hingga leh lupa pasal anak aku.. aku tau ayah aku busy pon utk kesenangan keluarga gak.. tp aku lagi suker bapak aku yg dulu.. yg slalu bawak anak2 dia beriadah... aku x kesah pon sgt act pasal ayah lupa aku anak no braper... janji dia x luper paper pasal mak aku dah...

Wednesday, August 13, 2008

Adakah aku dilahirkan untuk senyum?

Arini aku gi buat ic baru...
So bgn awal sikit...
Masa tgh siap2 nak gi pejabat pendaftaran tue dengar suara mak aku...
"nanti masa amek gambar tue senyum sikit, awak tue biler senyumkan hensem sikit"
so aku pon pegi laa depan cermin...
try per pose yang patot...
senyum punyer senyum pastue x senyum dah..
ceh.. muka cam kerang busuk jer biler senyum...
dan aku mmg x rasa aku dilahirkan untuk senyum..
kerana aku x mempunyai senyuman membunuh...
mungkin juga boleh bunuh tp sbb senyum buruk sgt
sbb tue biler amek gambar aku jarang senyum..
dan kalo ada gambar aku senyum pon pasti aku akan reject gambar tue..
tp td masa gambar ic aku cuba juga senyum sikit...
result? damn.. muka aku jd lebar sikit...
tobat dah aku nak dgr cakap mak aku soh snyum pasnie

Bezanyer mak aku dan bapak orang laen

Arini aku balek gak lepas 3 minggu bermusafir melihat alam...
balek2 jer aku gtau mak yg ic aku hilang...
pastu dia marah2 plak aku... kata sajer2 kasik hilang... buang duet laa nak buat ic baru tue la ini laa bebelannyer..
masalahnyer bukan aku suker suki nak kasik hilang... dah benda tue hilang... bukan rezeki aku...
pastu dia cakap aku x usaha balek nak carik... bukan aku x carik tp dah 2 minggu aku carik tp xde gak.. nak wat camner...
mak aku tetap layan aku macam budak kecik... x paham aku... shit happen laa... bukan semua benda akan jadi macam kehendak kiter...
kadang2 sumer ni ujian... kiter kan x lari dari buat kesilapan...
aku ingt lagi izyan citer... masa laptop dia kena curik.. mcm mana uncle karim fikir positif... kata bukan rezeki dia..
mmg laa beza kan kes ni.. izyan hilang barang kena curik.. aku plak terhilang...
tp kenapa plak nak marah2?
benda dah jadik... kenapa x boleh nak berfikiran positif?
yg hilang akan tetap hilang... at least leh gak aku wat sebagai pengajaran...
dah arr malas aku layan..... lagi layan lagi jadik bdak kecik laa aku

Monday, August 4, 2008

Apa boleh terjadi dalam 2 minggu?

Dalam dua minggu kan... dalam dua minggu kan...
yang boleh terjadi kan... yang boleh terjadi kan...
act macam2 boleh terjadi...
tp yang terjadi kat aku sepanjang 2 minggu kuar bermusafir ni...
pertambahan 5 kilogram pada berat badan ni...
hahaha... padahal aritu pas dok umah 2 minggu aku berjaya kurangkan 5 kilo gak...
so ini bermaksud aku berjaya membalance kan laa balek isi badan ni..
tahniah.. penat2 bersenam kat rumah...
atok laa ni... cik intan laa ni.... auntie mona laa nii...
thx to diorang skang aku kena kerjaluar(workout) lebeyh lagi
gi rumah diorang kejernyer makan jer... pastu biler orang nak makan sikit2 cakap xleyh plak...
adeyhhh
suruh org makan byk2 plak...
nak2 atok molek(dia seorang nenek k.. tp cucu2nya memanggil atok sahajerr)...
masak osek sedap sgt.... terpaksa makan lebeyh..

pengajaran... jgn makan luar kerap sgt... x sihat..
mengikut dr raiz merangkap sepupu merangkap anak cik intan... tekanan darah shayer berada pada tahap orang sihat kay...

Saturday, July 19, 2008

I'm off from here

19-20(7):Terengganu
21-23 : Langkawi
24 : Gerak gi kl
25-27 : Port Dickson
28-2(8) : Johor
3 : Bukit Tinggi [EDITED]
4-11 : KL
12-23 : Penang
23-27 : Hong Kong
28-Next year summer : Back to normal life
Summer next year: Balek lagi
Winter next year: Nak balek gak lagi

So today i'm out from dis PEKAN Jawi yang xde apa2 after a full 3 weeks staying home... contact me MAXIS/CELCOM/KTF... all available..
Akhirnya sentuh jugak camera balek.. Mood dah kembali.. yeay

Seeing old friend and teacher

arini pegi jumper dua orang kawan lama dan seorang cikgu..
jumper Haziq yang nak fly gi US 8.8(mcm olympic china plak) ni and bear(naim bukan nama sebenar) yang tgh tggu result a-level nyer dan sedang bekerja dikedai gambar...
cikgunya plak? cikgu kimia kitorang dr form4.. (aku naim ngan haziq satu kelas masa form 4 n 5)
tp bear x gi jumper cikgu sbb dia kejer..
gi melawat cikgu norizan(cikgu kimia yg disebut dan berjantina wanita) di rumah beliau di tasek gelugor..
kesian kat cikgu.. sedang melawan barah payu dara(kalo x silap)..
skang dah operate buang kanser tue tp tgh buat terapi kemo per ntah lagi..
selama dia ajar kitorang beliau seorang yg aktif dan ceria sepanjang masa..
sedih jugak sbb sekarang dia dah nmpk susut tp masih lagi cuba sentiasa senyum depan kitorang..
dia cakap menurut doc kanser ni dah ada dlm 4-5 taun dlm badan dia mean masa kitorang skolah lagi dah ada..
now dah stage 3 dah pon..
harap cikgu cepat sembuh dan bahagia bersama keluarga tersayang yer cikgu..
TERIMA KASIH CIKGU(walaupon tau cikgu x baca blog ni)

note-note x penting: cikgu norizan kata aku dah berisi sikit.. bukan laa bertambah isi nyer.. tp dia kata badan aku nmpk lelaki.. haha.. tough dlm bahasa tamilnyer..
dok US dpt RM5000 aku dok korea dpt RM1500.. tp Seoul is da 3rd paling tinggi dlm kos sara hidup kat dunia ni... Maldo twe?(masuk akal ker?)
JPA giler.. Sengal.. Hampeh.. Kalo aku dok kat kampung kat korea xper laa.. ni tgh bandar.. mengarut tol

Thursday, July 17, 2008

Kalau di Seoul dan Malaysia

Kalau di Seoul
Sehari makan nasi dgn lauk sekali.. N sekali lagi nasi goreng atau paper laen yg bodo dan murah dan mudah dan senang masak
Kalau di Malaysia
Makan berlauk sedap jer.. walaupon siang dgn mlm lauk sama tp x kesah.. sbb tiada masakan sesedap masakan ibu... err.. ada kot.. masakan bini =P
Kalau di Seoul
Nak tgk apa2 movie setengah jam b4 tgk download torrent jer..standard 20 minit
Kalau di Malaysia
Haha.. seminggu torrent satu movie x abes... baek beli cd/dvd cetak rompak jer
Kalau di Seoul
Nak pegi beli barang rumah semua duet sendiri.. Gi laa Lotte Mart(pasaraya 2 tingkat yg besar ala2 Carrefour), dekat jer dgn rumah tp duet tue kena sendiri laa
Kalau di Malaysia
Ada subsidi beb
Kalau di Seoul
Pengangkutan awam menjadi pilihan utama.. Cepat Berkesan dan Berpatutan
Kalau di Malaysia
Pengangkutan awam? Haha.. dah rasa naek bus rapidpenang aritue.. leh tahan tp hampeh gak.. So kat sini kereta menjadi medium utama walaupon dikatakan harga minyak naek tp braper sgt laa kalo banding ngan Seoul
Kalau di Seoul
Nak carik org call jer.. malas msg2 ni.. pakai line laa katakan
Kalau di Malaysia
Haha.. nak msg pon kedekut.. telipon rumah menjadi mangsa.. walaupon topup ada subsidi sekali sekala..
Kalau di Seoul
Nak gi bandar tue perkara biasa.. Sbb pengangkutan yang mudah dan tempatnyer byk dan menarik..
Kalau di Malaysia
Haha.. Dlm kontek ni aku gner rumah aku sebagai tmpt rujukan.. So Jawi ni apa pon xde.. ilekkk.. Parit Buntar? Leh laa.. mcm kat Kocheok(daerah rumah sy di Seoul) jer..
Kalau di Seoul
Call rumah(ibubapa) seminggu skali kot.. awek pon lebeyh kurang laa..
Kalau di Malaysia
Nak call ker.. sure mak kata buang tabiat..yer laa duduk bawah satu bumbung.. =P awek plak senang jer nak contact
Kalau di Seoul
Bosan? Kawan2 dekat jer dgn aku... Menapak dlm seminit dah leh smpi umah bob.. 2 minit leh smpi umah dwen atau rumah botak.. 10 minit dah leh smpi gisuksa(ala2 hostel yg mana byk bdak2 mesia dok)
Kalau di Malaysia
Haram sorang pon aku x kenal kat taman ni.. Kesan duduk asrama..
Kalau di Seoul
Nak beli jajan atau yg sama waktu sentiasa tgk ingredient kat belakang kot2 ada benda2 haram mcm yg dah penah makan tue.. Pastu gi kedai makan pon kena suruh dia jgn letak ham dan daging
Kalau di Malaysia
Ada logo Halal beb.. Kedai makan plak jgn arr bantai kedai cina... mapley ada xpon kedai makan biasa byk
Kalau di Seoul
Gi Masjid jauh.. kena gerak awal... pastu ayam beli kat area masjid.. ayam imam menjadi pilihan
Kalau di Malaysia
Masjid? dekat jer.. tp sama gak.. gi time jumaat jer.. hampeh aku ni.. terus terang aku kata alasan malas.. bukan sbb belum smpi seru.. sbb kalo nak gi tue leh jer asalkan berkeinginan.. Makanan halal? x payah laa carik area masjid.. org skang x berniaga di area masjid mcm zaman kebangkitan Islam dulu..dulu masjid pusat bagi segala2 macam benda
Kalau di Seoul
Nilai matawang digunakan adalah Won
Kalau di Malaysia
Gner ringgit laa... haha dah xtau nak tules per..mari akal...len kali sambung lagi kalo ada idea

Wednesday, July 9, 2008

Hell bosan

Haha.. Just now somehow I thought of going back to Korea..
X bersyukur punya manusia..
Xde la.. It just dat i've got nothin to do here.. damn bored..
Jalan2 kehulu dan kehilir dlm rumah n then realized dat i just waste another minute of my life..
lol..
help me somebody.. Kalo kat Korea at least i have something to do, someone to talk with.. somewhere to go..
Here? haha.. dok rumah wif my mom which i glad i have d chance to spend my time wif her at least under one roof..
coz she's really busy ryte now.. nak kenduri abg nan kawen dah..
so my only partner ryte now is just my com wif streamyx da super slow internet connection plus tons of movies n tv series to watch..
tolong laa.. saket mata k.. dr bgn tido ngadap komputer smpi laa nak tido balek..
aku x balek ke Malaysia untuk benda2 camni.. which boleh dibuat dimana2 termasuk korea..
mishing my siblings my love(i really mish u.. hell nyer mish) my big family my friends my err no more..
sorry.. bosan nyer pasal terpaksa wat post camni... pai pai

Thursday, July 3, 2008

Now that I'm home Part 2 Saturday

Sabtu

Menjelma sudah hari sabtu..
aku masih mengemas dan belom habes mengemas..
pening kepala... beg sudah penuh.. xleyh isi dah..
barang yg nak diisi ada lagi...
Beberapa jam lepas tue barang abes diisi..
terus gerak ke rumah amy..
amy imamkan subuh..
aku hanya bersarapan roti dgn telur..
dlm perjalanan hendak bertolak ke depan kolej untuk mengambil teksi, roda beg buat hal...
damn.. tgh2 bawak tue boleh pula dia bergolek ke tgh jalan...
buat hal.. dah laa berat...terpaksa diusung sahaja...
dlm 4.15am gerak mengambil teksi menuju ke Gaebong Sagori(Gaebong Intersection),
fast forward jer laa...
dah smpi airport.. time check-in luggage Jaha, Emet ngan Umair nya mknn dlm flight ada prob.. diorang x booking meal for muslim... diorang ingt biler booked kat on9 check-in tue selesai..
cam kitorang berempat time beli tiket tue dah cakap dah...
Time tggu time nak flight tue smpt beli donut kat DD buat breakfast...
so on flight Incheon-HK kitorang dpt mkn rice with prawns while diorang menjadi vegetarian sebentar...
flight delayed untuk Incheon-HK.. lmbt berlepas... aku agak risau...sbb nya kitorang nyer transit suppose to be sekejap jer.. so kalo dah lmbt nnt takut x smpt amek flight HK-KLIA
damn.. time ni terfikir bahawa ada kemungkinan beg akan sangkut kat HK...
cam dah dpt perasaan ni laa...
damn tgk terjadi betul lak pastu..
smpi jer kat klia aku nmpk pokok kelapa sawit..
haha.. senyum sorang diri aku... lama x nmpk...
sepanjang flight yg aku nmpk awan kat mesia jer besh.. tmpt laen bosan..
keluar flight tue ada jumper sorang pakcik..
ini perbualan aku ngan dia
PC:dari mana ni?
M:dari Korea.. student kat sana..
PC:owh.. sy dr XX(aku x ingt tp satu wilayah kat China).. dah dua minggu x jumpa orang melayu.. (katanya sambil tersenyum)
M:ye ker.. saya ni dah setaun setengah duduk kat korea.. ni baru 1st time balek.. (kata aku smbl tersenyum)
PC: laa.. ye ker..
pastu tggu punyer tggu nak amek luggage tue..
beg aku x kuar2... member2 laen dah dpt..
aku dah agak down...
tggu gak smpi abes...pastu xde gak.. ada bro tue dtg...
tanya x dpt beg ker... pastu cakapnyer cakap n tggu xde gak..
dia soh buat report..
member2 masih tggu... thx korang tggu smpi time ni..
pastu aku soh diorang kuar dulu... sbb sure family diorang dah tggu...
1 family menunggu adalah lebeyh baek drpd 6 family menunggu...

dah dah bersambung lagi...
ngantuk plak...
tido dulu...