Friday, February 22, 2008

Hanya kerana sebuah kerusi



Ya, isu biasa... kerusi di tempat duduk awam...
tp kali ini keadaannya berbeza...

aku bergerak keluar rumah pada jam 12.30tgh hari untuk menuju ke Itaewon bagi menunaikan solat jumaat... dah 2 kali miss solat... 2 minggu lepas tiba jer di Itaewon solat sudah tamat dan minggu lalu ada chorobsik...
jadi, kali ini aku mesti pegi gak solat jumaat... walaupon menurut ustaz dr jakim kami para alien di sini TIDAK WAJIB untuk pergi solat Jumaat, tp aku kena pergi juga... benda baik dan x membebankan pon... so tiada masalah rasanya...
maka aku pon menaiki bas 260 untuk pergi ker Gongdeok yang mana disitu aku akan transfer menaiki subway...
nak dijadikan cerita... aku seperti biasa me"lock"kan satu kerusi diatas bas sbb aku dah tau lama gak nak smpi Gongdeok ni....
tp kali ni aku terlock kerusi 노약자속... kerusi untuk org tua, ibu mengandung ataupon org kurang upaya...
smpi jer stesyeb Sindorim aku berjaya duduk di kerusi yang dah di keypadlock oleh aku awal2 td....
aku pon duduk laa..
tp smpi jer Yeongdongpo iaitu 2 stesyen lepas Sindorim ada seorang makcik tua.. bukan2... rasanya boleh digelar nenek melockkan tmpt aku...
mahu x mahu aku kena jugak bgn sbb kerusi tu mmg hak dia..
kalo makcik 30 40 taun yg lock tmpt tue mmg aku x bgn.. buat2 tido jer...
awalnya makcik tersbut agak segan... katanya biarlah.. duduk jer...
tp aku menolak jugak...
dia mengeluarkan perkataan "고마워요" yang bermaksud terima kasih....
wahhh... gembira aku... perkataan tersebut sudah mampu membuatkan aku tersenyum sendirian...
jarang benar makcik2 ataupon pakcik2 di Seoul mengucapkan terima kasih..
aku mmg gembira.. x salah pilihan aku memberikan kerusi padanya.....
sudah suku perjalanan aku lihat dia seperti serba salah.... dilihat pula aku selsema...
tiba2 dia meraba2 beg tangan nya bagai mencari sesuatu...
dikeluarkan satu kotak air yang aku pon x pasti air apa sampai sekarang.. cuma tertulis jenama Will....
diberikan padaku... aku menolak tp dia berkeras mahu memberi...
dimasukkan kedalam poket jaket winterku air tersebut...
sudah setengah perjalanan.... ditanya aku mahu ke mana...
Gongdeok Yok jawab ku...
owh... duduklah dulu... smpi gongdeok nnt saya duduk kata makcik tersebut...
isy makcik ni.. serba salah aku... aku berkeras x mahu duduk...
bagi aku kata2 ucapan terima kasih tersebut sudah memadai..
kelihatan muka nyer masih lagi gelisah sambil jari jemarinyer sibuk bermain tasbih....
dihentikan kiraan tasbihnya dan tangannya meraba2 pula poket baju sebalah kiri beliau....
dikeluarkan 6 biji gula2 yang mana aku tatau juga gula2 apa...
aku menolak lagi dan dia berkeras juga memasukkan kedalam poket wintercoatku...
sudah2 laa tu makcik...
kini aku pula serba salah....
ditanya dia... x kerja ke hari ni pada aku... aik.. tua sgt ke muka aku ni...
mungkin sbb aku masih menyimpan janggut dan misai ni kot... cuti... maka aku biarkan jer laa...
bagi org korea... mereka2 yang bermisai dan berjanggut adalah org dewasa....
aku pon cakap 아니요.. 공부요.... bermaksud xdelah.. belajar lagi...
dibalas 그래.... 어느 대학요? bermaksud macam tu ker.. u mana?
aku balas balek... 동양 대학.... bermaksud donyang technical
pastu skang aku malas tulis korea n trenslet.. aku smbg conversation ni dlm bm jer...
ditanya pula... duet dpt mana...
aku jawab kerajaan negara saya bg...
lantas diraba2 lagi beg tangan nyer...
aku cuba untuk lari sbb aku bajet ada lagi arr ni mnde dia nak kasik...
tup tap tup tap dia hulurkan 20000won...
mak aii makcik.... xper2...xperlu kata ku dan aku terus pergi jauh sikit dr makcik tue...
aku mmg dah segan giler dgn org laen sumer dah usha pelik kat aku...
makcik tue siap bangun dr kerusi dan pergi kat aku.....
ahh sudah.... dia berkeras juga beri...
aku ingin pulangkan dan menolak lagi...
berlaku laa aksi tolak menolak wang sambil masing2 berkeras mahu memberi dan tidak mahu menerima...
tp dah smpi stesyen Gongdeok...
aku pon ucapkan terima kasih padanya... dan cakap havva gud day kat dia...
aku turun smbil senyum pada makcik tu dan dia senyum pada ku....
smpi sekarang aku masih lagi bersyukur kerana dpt jumpa makcik sebaik itu...
benar... rezeki ada di mana2.... mungkin sudah rezeki aku.... yer laa.. aku pon tgh kering sgt2...
Alhamdulillah...
pada aku ucapan terima kasih oleh org korea lebih bermakna dan aaku hargai...
x perlu wang ringgit pon....
itu la apa yang aku lalui hari ini...

fakta: 20000Won bersamaan hampir RM70

Thursday, February 21, 2008

Penderitaan demi 1 hari keseronokan

Benar.. kite perlu bekorban sesuatu demi mendapatkan sesuatu yang laen...
Apa yang saya ingin ceritakan merupakan pengalaman saya tempoh hari....
Penderitaan yang saya katakan bukanlah 2 hari pertama mengikuti Winter Camp tersebut kerana saya sgt amat sungguh bersyukur kerana terpilih menjadi salah seorang yang diizinkanNya untuk melibatkan diri untuk program agama seperti itu...
Penderitaan itu adalah kesakitan dan kelenguhan seluruh anggota badan saya demi ini:

Ada gaya x?
Inilah kali pertama saya mencuba bermain snowboarding... memang menarik
Tapi bayangkan laa... pertama kali bermain dan tiada tunjuk ajar dr org lain...
seorang senior bernama Pijun hanya mengajar kami memakai board dia puncak bukit dan kemudian tidak nampak lagi kelibat nyer..
Maka aku dan Zafran menggagahkan diri untuk belajar berdikari...
Jatuh? haha
x perlu cerita..
dr berdiri posing bermaen dan berguling kembali ke posing tersebut....
dan pelbagai lagi gaya gulingan...
Byk kali jugak laa sy turun naek turun naek untuk berlatih...
puas juga.. dan saya ingin bermain lagi jika berkesempatan...
Alhamdulillah tiada kecederaan teruk pada saya mahupon rakan2..
pada penghujung sesi bermaen... saya diajak oleh pijun untuk ke tempat lvl paling tinggi...
saya tanya tinggi mana?
ditunjuknyer saya bukit...
wahh.. agak tinggi tue...
dia yakin kan saya.. kata nyer boleh punyer...
maka saya naek laa gondola tu bersama dia...
tgk2 gondola tu x berhenti disitu....
malah lebeyh tinggi...
saya dah mengucap panjang...
ditipu bulat2... tiada jalan untuk berpatah balek...
cuak giler.. x tipu
Alhamdulillah dpt gak saya lepas menuruni bukit setinggi 830 meter itu...
Ok... cerita plak pasal Winter Camp...
menyepend masa 2 hari bersama Ustaz Fauzi dan rakan2...
xde laa ketahap mengajak sumer rakan2 pergi bertabligh ker per..
sekadar menyedarkan diri mengenai tugas seorang belia Islam dan Malaysia...
serta mengingatkan pasal sejarah kejayaan Islam dan cubaan2 kapir laknatullah untuk merosakkan kiter...
So kesimpulannya ana sangat gembira dan berbangga dapat mengikuti program2 seperti ini..
benar.. ana terasa sudah lama ana lupa untuk mendekatiNya... sekadar melakukan ibadah wajib seharian...
antara quote yg ana ingat ialah "malas itu perkara biasa dan rajen itu perkara luar biasa"...
lebeyh kurang begini ayatnya... ayat ini sgt BENAR bagi ana...
lagi yang ana ingt ialah ayat dr surah Huds ayat 112 kalo x silap... bg Rasullah saw sendiri ayat ini paling sukar buat beliau...
ayat ini menyuruh kite istiqamah dalam amalan dan suruhan Allah swt....
Ok... tammat kisah winter camp...
Pulang ke rumah jer tatau nak buat per...
amek gambo saket badan... maka tgk movie jer...
smalam jer dekat 5-6 movie ditonton...
arini dah 2 movie... cuti smpi ahad skali lagi...
apa laa nak buat lagi ni...
cadang arini nak pegi Deoksugung Palace sbb ada full moon festival with Korean mask dancers..
tp cam nak pergi dan tanak pegi...
yer laa.. saket2 badan camni ada hati plak nak kuar...
n then tetiba Sham dtg.. katanya nak pegi Pulau Nami.. so nak pinjam kamera...
xper laa.. amek laa ko Sham...
terus malas nak pergi Deoksugung...
drpd menyakitkan badan demi gambo yang x tentu lawa sbb ilang mood skt badan....
baek laa kasik kat org yg bertenaga amek gambo lawa2...
k chow dulu.... Assalamualaikum...
Pagi td buat sarapan bertema English Breakfast... telur dua biji dan Red Bean yang dicuri dr Nizam :P.... ternyata sedap tp tidak mengenyangkan.....
Makan arini? x kompom lagi.... beras xde... dah dua hari makan mee..

Sunday, February 17, 2008

Away for 3 days

yer.. betul seperti yang tertulis pada tajuk post ini...
saya tidak akan on9 untuk 3 hari...
akan pergi ke winter camp di Bear Ski Town anjuran umno korea bersama ppmk...
bak kata ayie pres... kem ibadah.....
so long n see again rabu....

Saturday, February 16, 2008

Selamat Pengantin Baru



Jeng jeng jeng jeng.... jeng jeng jeng jeng... jeng jeng jeng jeng jeng jeng jeng jeng jeng jeng <<>
"선생님, 축하해요... 찐짜 예쁘다" hanya ini kata2 yang sempat saya ucapkan pada guru physic saya yang berkahwen tgh hari td.. ucapan tersebut bermaksud..." cikgu, tahniah... cikgu sgt lawa"
dan dia cuma menjawab "고마워" yang bermaksud terima kasih....
waa inilah upacara perkahwinan pertama yang aku pernah pergi... satu jer yang aku boleh komen iaitu menarik....
best... sbb iainya merupakan pengalaman yang baru dan aku juga berpeluang membuat assignment menjadi jurugambar kawen... jd td aku pergi sebagai pelajar, jurugambar dan pembuat persembahan...
tamat sinopsisnye.. maka cerita penuh akan bermula...

Lee Son Saeng Nim merupakan cikgu kelas petangku... subjek fizik merupakan bidangnya....
lawa dan masih muda lagi orangnya.... masih lagi seorang pelajar di SNU kalo ingatanku tidak terpesong...
cara dia mengajar? boleh la... tidak laa terlalu menarik yang mana mudah paham... dan tidak juga terlalu bosan yang mana boleh membuatkan semua pelajarnya tidur... cuma aku dan beberapa yang laen jer tidur...
Hurm.... aku berpeluang belajar dengannya dr level 2 hingga ke level 4... pergi sahaja ke level 5 aku ditukarkan ke kelas laen yang mana bermaksud tamat sudah chapter "Guruku(Lee) dan aku"
So aku x rapat sgt dgnnya tp dia ingat namaku...

-Intro tamat-

Cikgu Lee sudah pon mengandung ketika ku lihat dia di dewan peperiksaan final tempoh hari... dan aku dikhabarkan beliau akan berkawen dan kami semua dijemput... hurm... biasa jer bg org korea mengandung dulu baru kawen...
mungkin suatu hari nanti bile anaknya sudah besar dia ingin beritahu pada anaknya... mak bwk ko dulu tau masa mak kawen....
haha.. teringat aku pada satu cerita pernah ku baca.. seorang anak menanyakan pada bapanye kenapa tidak membawanya pergi masa bapanya kawen....
ok.. orang korea x kawen dia church maka berpeluang laa aku pergi tgk... mereka kawen di wedding hall...
aku amy ayee dan atip bertolak dlm pukul 1.20 untuk menuju ke stesyen subway 교대(Kyodae).. menaiki bas ke sindorim station dan kemudian subway terus ke 교대.. dlm subway di sebelah aku ada seorang makcik yang agak berumur... dlm 60an kot...
dia pandang aku pelik sejak masuk td... aku macam serba salah....
dia macam nak berebut kerusi di depan aku <<>
TP SALAH...
tiba2 dia mengeluarkan sesuatu dari beg plastik yang dipegangnya... 3 biji oren diberikan...
ada kerusi kosong pon dia bg kat ayee ngan amy...
wahh.. aku salah tanggapan... ari ni aku jumper org baek...
yer laa. biasanya makcik2 tua sure nak berebut kerusi.... masuk2 terus lock target...
haha...

kemudian dpt laa aku tgk cikgu aku kawen.... <<>
tp aku x dpt amek byk sgt gambo td... coz gambo sumer dikawal oleh jurugambar profesional yang diupah....
apa-apa pon aku gembira juga...
sumer tetamu dijemput ke jamuan makan org korea tp kami pula di bawa ke pizza hut...
sbb apa?
sbb kami x makan babi ham mahupon bacon dan sekutu2 daging laen....
yer laa... dia x sediakan ayam mahupon daging imam...
kalo x boleh la kami makan....
xpe2... janji cikgu aku bahagia sudah....

gambo-gambo perkahwinan yang aku amek akan diupload ke flickr aku lepas edit jap lagi...

Friday, February 15, 2008

akhirnye... berjaya juga menchorobkan diri ini

YEAY... chorob juga aku... detik yang mmg aku nnt2kan selepas berbulan2....
best gile.. aku rasa bebas... bebas dari kehidupan yang penuh dgn dusta...
tiada lagi JANG YONG WON dlm hidup aku semingguan.... yezzaa....
hari ini dgn penuh segak kami beramai2 memakai baju graduasi snu..
aku juga berjaya membolot hadiah kedatangan penuh sepanjang tahun...
yer benar... tiada sekali pon aku memonteng mahupon lambat ke kelas...
walaupon kiter x braper pandai tp disiplin itu penting... tahniah pada sumer yang berjaya mendapat thumb drive 2gb untuk hadiah 개근상장....
harini mmg puas... seronok punyer perasaan mmg dpt aku lihat kat muka sumer org...
best....ok laa.. malas nak tulis gak arini.. penat x abes lagi.. jap lagi nak gi tgk JUMPER...
then sok ada assignment photography... lecturer aku kawen... means wedding org korea pertama dpt aku saksikan... agak excited gak.. coz ada peluang amek gambar... kena pakai lawa2 ni...
bye sumer.... selamat malam...

p/s: untuk gambar2 latest yang amek masa chorobsik(graduation ceremony) td nnt aku post arr kat sini ker fs ker... tgk mana senang...

Thursday, February 14, 2008

dah khamis... yeay yeay

skang kol satu seteng pagi... skang ni aku layan tido pas maghrib.. then bgn tgh pagi2 camni...
best dou... tp lepas bgn jer sure penuh msg ym org len...
paper pon jap lagi ada 2 paper lst 한국어(Korean Language)....
pastu abes beb... best giler... xde dah kehidupan BOSAN sebagai budak bahasa...
perlu lebeyh kan tumpuan dan usaha di kelas dan perlu lebeyh rajen di rumah nnt... 123 fighting~

Sunday, February 10, 2008

lalala~

tajuk ni diambil sempena status seorang rakan saya.... kenapa? sbb simple...
dan saya mmg suke meniru hasil2 kerja dia.... hensem laa jugak.. saper nak berkenalan boleh minta dr saya... nama dia G A N _.... satu lagi isi sendiri...

ayat2 pharagraph atas ni pon diinspirasi dr dia... dr blog nyer....
ok... masa untuk hasil kerja sendiri pula... blog saya buat apa tiru orang punyer...
yeay jam da pukul 10:02pm... maksudnye lagi 9 jam saya sudah kena keluar rumah untuk ke kelas... BOSAN

smalam saya pergi ker airport.... menghantar seorang rakan.... seorang pejuang..... sedeyh dan sebak didada.... ramai yang ada disitu... tp ada sorang rakan saya xde... dia mmg agak hipokrit.... sedangkan budak batch laen pon ada kat situ... hurm.. baek dia tukor batch aje laa.. masuk batch 1.... hidup laa sorang2... xde saper kesah... itu yang pernah terlintas di fikiran saya... cuba bayangkan dia yang akan pulang... tp tiada saper disisi.... mungkin masa tu baru dia sedar... xper laa.. dia kawan saya juga... silap2 dia juga baca blog saya... rasanyer tiada apa yang menarik lagi pada hari sabtu iaitu smalam....

harini pula hari ahad.... bangun seawal 10 pagi... bangun2 sy tgk donlod sy di bittorent sudah siap kesemuanye iaitu 3 buah movie... saya amek title2 movie tersebut dr blog seorang senior(klik sini) dlm postnyer bertajuk "Habis praktikal...Ulasan Flem Oskar!" ada 3 film yang saya pilih untuk donlod iaitu Juno, Gone Baby Gone dan Into The Wild.... filem yang paling saya suka adalah filem Into The Wild yang mana saya selalu berangan2 ingin berada dalam keadaan tersebut..... iaitu lari daripada kesibukan dunia ini....kalaulah saya mampu berbuat begitu,... hurm~ keluh dlm diri.... selesai sahaja menonton movie2 tersebut saya bergegas ketoilet.. ingin mandi.... didalam bilik air... setelah menunggu2... air tidak juga panas... maka saya pon keluar laa.. check heater... arghh tidakk.. lampunya berkelip2an merah seperti lampu dibadan ultraman yang sudah lemah... keluar pula sy keluar untuk melihat keadaan mesin di luar.... mcm tidak berfungsi.... malangnya... tanpa bergegas sy me'ym' senior yang telah memberikan kfc pada sy awal bulan aritu, syam.... dia kasik lampu hijau... maka berlarilah saya memakai seluar track dan sehelai sweater smbl tangan menggenggam tuala ke rumah syam... tiba2 disitu ada beberapa org2 kuat PPMK... saya buat tak tahu ajer... terus menuju ke toilet...
segarnya dpt air panas....
terasa indah dunia.... last saya mandi... erkk.. pagi sabtu... ok arr tue.. sehari jer... xde laa smpi seminggu ker seperti org2 korea buat... lepas mandi saya lepak2 situ hampir sejam lamanyer... mendengar org2 dewasa berbicara.... seronok juga... pastu ada plak potato chip disitu.... lagi arr sy sangkut... tp mereka lebey banyak membincangkan hal2 orientasi junior baru... xper.. layan jer...
pastu sy pulang... lepak2.... dah pukul 6.. kena masak ni... dan td umare pon kata nak dtg makan...
so saya masak lebeyh untuk 3 org... sy buat ayam ala2 masak lemak tp pedas dan wangi... sy pon tatau apa namanyer... sbb sy maen masukkan jer bahan2 yang ada.... sayur pula disediakan oleh nizam cathering...
maka hari ini saya berjaya menjamu presiden ppmk... ajk kebudayaan 1 ppmk sesi lepas dan ajk kebudayaan 2 ppmk sesi ini... kami juga dihidangkan dgn siaran 도전 골든 벨!(Golden bell) yang disertai para alien2 di Korea bersempena tahun baru ini... beberapa orang kawan sy berjaya muncul dikaca televisyen hari ini... yang menonton juga ada... tp muka saya tidak keluar walaupon sy menonton.... kerna sy x duduk disit penonton pada hari tersebut... xper laa.. x berapa ambil kesah... tumpang gembira jer untuk kawan2....
pastu skang saya tgh buat munjib punyer divider... dr td x abes2 lagi... ada lagi 2...
lepas ni sy nak tidur sebentar dan bgn pada waktu pagi untuk buat homework dan siapkan lagi 2 munjib divider tue... doakan saya bangun yer para pembaca sekalian...... Assalamualaikum dan selamat malam....

Friday, February 8, 2008

no.mood.for.blogging

erkk.... just like it state on the title...
no blogging for few days even it is holiday....
demam last nyte... da nyte b4 end my nyte at PC방 for 6 hours... and then woke up at 4... congrats... u just miss 2 days of ur holiday doin nothin... tommorow will be out for jumaat...
n know wut... my bro goin to marry sooner which is on may.... which will be without me... =(
damn him eventhough i warned him.... hurmm.. no hadiah kawen for him from me...
yer arr... i only have 2 big bro and one of them kawen without having me to share his moment of life... xcept la dia bajet nak kawen 3 or 4....
if another one of my bro buat camni gak.... siap arr... errr pe nak buat kat dia?
to be continue

Monday, February 4, 2008

Santapan hari ini

arini aku disantap dengan pelbagai kejadian serba x besh
kelas arini superb x besh... sumer serba x kena... result KLPT, xm math dan juga c language(komputer)...
penat jer aku bersungguh2 baca c aritu..... mungkin sbb kurang arif kot ngan coding.. yer arr aku ingt teori... yang kuar camner coding dia... carik error.. n output dia camner...
isy3... math plak.. ada 3 helai kertas... helaian pertama penuh... kedua pula kosong sumer....helaian ketiga separuh sahaja... aku tgk mano(antara bdak yang terer arr dlm batch aku) pon penuh bersungguh2 hingga ke minit terakhir... inikan plak aku...
kom plak aku cuba jer jawab... sumer jawab tp macam x sure tue banyak... kali ni aku x dpt meng공개(reveal) kan jawapan pada para sahabat laen.. bukan aku xnak or x reti... tp cikgu plak 계속(berterusan) ulang alik di baris aku.... sorry laa kawan2.. aku dah cuba abes baek dah td...
balek plak jalan jem... makan masa hampir 1 jam seteng berbanding 50-60minit pada kebiasaannyer.. pagi tadi pon naek bas hampeh gak... kena berdiri sehingga ker stesyen yeongdongpo.... aku xde arr kuar lambat pon... tp ntah laa.. 만원(penuh)...
pulang sajer... nizam x masak lagi... aku penuh harapan dpt pulang terus dihidang nasi...
alasan dia... arini ni bukan turn dia masak.. dia nak posot gak masak... aduh... kanak2 ribena sungguh... kalo masak arini nnt lambat laa plak turn ko balek... soh posot ganti time ko...
isy3... itu laa gelagat bdak paling keanak2an dalam batch aku.. dah la wat lawak dlm kelas pon x jadi... hahaa.. sebenarnye aku sajer tulis ni nizam nak kasik ko sakit ati sikit...
so untuk menyepatkan memasak arini.. aku masak arr sardin... burghh~~ Alhamdulillah
ok2... skang benda utama aku nak citer... td masa tggu bas posot ada membeli snek jajan....
so aku pon agak 기대 untuk dia buka... dah smpi umah tue masa baru nak masak dia bukak...
hehe... sodap ni... mulanye dia menghulukan pada bob... tp bob agak khusyuk dgn kom dia...
maka tangan posot digerakkan kepada aku.. tadaa~~ yg ditinggu2 telah tiba... aku cuba mengaut sebanyak mungkin... tp apakan daya bagaikan ada satu daya menyangkutkan tangan aku.... dan aku hanya mampu mengeluarkan dua chip sahaja... jd laa dulu... jgn tamak.. org tamak selalu rugi... kalo rasa x cukup jap lagi buat arr muka tempe depan posot mintak lagi...
ketika aku sedang menikmati tekstur2 kerangupan chip tersebut dtg suatu suara yg x sumbang tp paling penting untuk idup aku arini.... ketoleh mencari dr mana kelibat suara itu.... bob rupenyer
jeng jeng jeng... teka apa bunyi suara bob tue....
bob pon berkata... "bukan dlm tu ada 돼지 고기(daging babi) ker"..... ALAMAK... aku terkesima sebentar...
lantas ku membuang isi2 yang ada dimulut ketangan ini.... seb baek dua jer.. kalo x mampus penuh tgn aku....pergi ke tandas dan buang sumer segala2 nyer sambil menyumpah seranah saper2 yg leh aku sumpah.... aku pon gi arr check plastic jajan tersebut..
BENAR
ada tertulis 돼지 고기 pada sebelah tulisan seasoning....damn... arrghhh.. per aku dah bbuat ni...
ni laa akibat maen makan jer... xde laa.. jenama chip tu ada perasa yg boleh tp ada yang tidak...
maka arini aku disantap la dgn chip berseasoningkan 돼지 고기...
pengajarannyer... check tiap2 kali anda makan... jgn ikut org mahupon maen sebat jer...
lagi... makan tu amek sikit2... jgn tamak2... cuba td aku dah teramek segenggam terus... mau damn gak muntah2 aku.... isy3.... siot tol... ingt xnak makan babi smpi mati....

dan juga... babi x baik untuk kesihatan.. diulang... BABI X BAEK UNTUK KESIHATAN DAN HARAM SAMA SKALI.... walau disembelih oleh imam dan dijadikan babi imam pon x halal gak..
mlm ni plak kena menyantap skrip 발표(presentation)
okies... chalo~~

Sunday, February 3, 2008

Hari ahad dan pizza 5900

Baru sahaja pulang dr kedai pizza Kocheok... makan bersama saram aka luqman...
kedai ini xde laa lama sgt dah menapak kat kocheok... kalo nak kire baru juga lagi...
tp.. harganyer dah naek 900won.... isy3.. kejam betul hidup di negara ni... taraf hidup tinggi...
taun ni naek pula tambang public transport.... belom kire minyak moto lagi(ini sajer tambah)
pulang dgn makan 치즈 피자(cheese pizza) dan menu makan malam dirumah juga pizza yang sama dr kedai yang sama... cuma pilihan di rumah ada 야채 pula... bdak ni masak mee kari.. tp sebab tak cukup beli juga pizza bagi memenuhkan usus2 dgn nafsu yang buas....
harini x buat per sgt... bgn pukul 11 dan terus menghadap kom untuk menonton the benchwarmers... xm sumer ditolak tepi dulu... bosan punyer pasal... pastu pergi ker 시장(pasar) membeli barangan keperluan rumah... byk juga di beli... dekat 25000 habis dikeluarkan... masa balek punyer laa berat.... siap kena singgah lagi rumah saram coz penat.....
pastu sampai kerumah pergi menyantap nasi berlauk tomyam masakan bob dan apije... burghh~ Alhamdulillah... abes makan terus menghadap dota... sebuah game yg menghabiskan masa anda sekurang-kurangnye satu jam... tue baru satu game... dua game jugak men td.... petang tue baru jer nak sambung repair skrip 발표(presentation).... saram dtg meminta tunjuk ajar untuk xm komputer esok ari.... kucurahkan semua pengetahuan yang rasa perlu untuk xm sok... so dah abes study baru laa gerak ke kedai pizza 5000 yang baru sahaja bertukar menjadi pizza 5900...
tamat laa sudah salah satu cerita hari ahad saya yang mana hampir sama sahaja setiap kali...
ini hari ahad saya..... anda pula bagaimana?

esok 4hb... genap 2 taun kenal dgn Wann... hurmm......

ohh yaa.. ini baru diedit... tgh hari td dpt parcel baru dr ibunda.. thx mak n ayah...
ada sardin.. kaya.. jem... magi... vico... halls.. shaver electronic... bateri... minyak bam...sarbuk santan... dan juga yis sbb dulu penah tanyer mak camner nak buat donut so dia kasik laa... tu jer kot ada... dan dua maggi pecah... jem tu meleleh..n tin2 sumer kemek

Friday, February 1, 2008

Bulan ke 12 dan ketulan KFC

Hurmm... cukuplah bulan ke 11 tamat berada di Korea... Tanah si kafir ini xde KFC halal mahupon seangkatang dengannye... maka hiduplah kami di sini selama 11 bulan tanpa KFC... yang ada hanyalah ayam imam bersalut tepung goreng KFC dr Malaysia yang rasanya hanyalah rasa AYAM(Jap KFC betul rasa apa?)


Hehe.. Tgh bosan-bosan membuat 기사(Report) untuk 문집(Majalah untuk tamatnye kehidupan bahasa kami) tibe2 keheningan mlm kerana rakan-rakan sebilik sudah tidur dikejutkan dengan suara Syam(Senior batch 65)... baru jer saya buka FS dia sebentar td dan baca komen2 beliau yang menyatakan dia balek dlm masa terdekat... tapi x jangka plak dia balek arini... so bersembanglah kami sebentar..


Dan lebih mengejutkan saya lagi ababila beliau menghulurkan satu platik yang diluarnye tertera logo seorang 아저씨(pakcik) dan tertulis Finger's lickin good.... Wow detik hati saya... superb ni... Inila kata2 oleh seorang alien di korea setelah x makan KFC dlm tempoh 11 bulan.... hehe...


Maka saya memulakan bulan ke12 sebagai bulan pertama x makan KFC kembali... hehe


Thx to Syam... sebagai penghargaan kepada beliau saya menggunakan kata ganti beliau pada nama nye... Ko mesti x sangka kan reaksi kitorang dpt KFC smpi mcm ni sekali... Wakakkaa

Inilah muka-muka kami yang dihidangkan KFC sebagai kejutan untuk santapan malam....

Bile la agaknye dpt makan macam ni lagi yer detik hati ini....