Tuesday, March 25, 2008

lempeng yang gagal =(

damn... aku baru ingt nak makan lempeng bercicah baki dari sotong kari smalam....
td kelas pegi satu jam jer... kyosu x dtg... sejam pastu dtg hyeong samusil kata kyosu x dtg...
pergh... aku per lagi.. bergegas pulang ingin membuat lempeng...
lantas aku carik resipi kat myresipi.com
bancuh punyer bancuh ingt dah jd arr...
pastu aku masak.... errr... tggu punyer tggu bentuk lempeng pon xde....
keciwa aku.... lantas ku tanye napi housemate ku yg tiada kelas ketika itu....
dia tanya.. ko letak air panas ker? aku pon jawab arr haah....
ces.. xleyh letak air panas ker? puas dioter oleh napi tp tetap gagal...
maka kami salah kan tepung tersebut =P
hahaaa... melepas aku nak merasa lempeng pg ni...
pancake reti arr aku buat... lempeng tatau plak...
siyes aku kecewa giler...
aku bajet leh arr ammar ngan cikot balek kelas ak hidangkan kat diorang lempeng panas2...
cet... pastu buat air milo panas ker kan... wahhh... dlm cuaca dingin2 camni... mmg superb
siyes cuaca lately sejuk giler... hujan pon selalu.. petanda spring nak berbunga

dasar melayu banjar jawa murtad tol alien ni... sarapan tradisi pon x reti buat...

Monday, March 24, 2008

Masih Terasa Lonely

baru sahaja selesai membaca post blog abangku yang bertajuk Brotherly L*ve...
AMARAN: Post tersebut berbau gay.... 18SX.... bagi mereka yang mual dgn unsur2 tersebut adalah digalakkan untuk tidak membukanya... ibu mengandung dan mereka yang mempunyai sakit kronik seperti sakit jantung juga terlibat sama....
hurmm... aku awal2 baca td pon cam dpt perasaan geli geleman tue...
tp biler pikir2 balek... aku pon rindu diorang.... sayang diorang....
benar kata abg ku... kalo seorang adek ditanya dia sayang atau tidak abgnye hampir kesemuanya akan menjawab tidak... terutamanya lelaki... semuanye kerana ego....
haeeyyy... keluh aku lagi...
nnt biler abg nan kawen sure laa aku dah lagi jarang spend masa dgn dia..
maklumlaa... dah ada keluarga sendiri...
pastu nnt abg awit plak kawen(tatau arr biler ni)....
tp biler aku grad sure dah kawen dua org tue...
sedeyh plak... lagi lonely arr camni...
camner laa kehidupan berkeluarga nnt...
aku macam sukar bayangkan... semua sbb kalo aku pikir nnt anak aku sure akan terbawak2 perangai aku...
masa tu baru laa aku boleh tau susah payah mak ngan ayah aku jaga aku...
isy3.... pikir2 balek banyak salah aku dah buat kat mak ngan ayah aku....
dosa sumer tue... bagaimana rebel seorang remaja.... begitu laa aku...
sedeyh nyer... aku harap aku xkan kecewakan mereka lagi...
x buat diorang sedeyh lagi... n harap diorang akan sentiasa gembira hendaknya...
berharap Allah berikan syurga pada mereka...
haiiiii keluh lagi aku....
hurm... aku pon tatau naper kali ni aku buat post berbentuk muhasabah diri......
mungkin sbb diri dah semakin dewasa dan matang...
ntah laa...
apa yang pasti kalo panjang umur byk lagi rintangan dlm hidup ni...
20 tahun yang berlalu ni terasa terlalu sekejap...
rasa macam dulu masih dlm pelukan mak aku...
jalan2 ngan family....
tido kat bilik mak biler takut....
takpun dulu masa abg awit ngan abg nan dok jauh...
time diorang nak balek tu perasaan dia besh toll...
tp biler dah balek asyek kena buli jer.. cess
besh nyer... aku sanggup x follow ayah pegi indon dulu sbb nak tggu abg awit balek umah
xpon abg nan balek umah masa dok kat teknik kluang ker...
pegi melawat dia kat skolah
hahaa... aku rindu kan sumer tue...
adeyhh.... keluhan aku.....
biler laa diorang nak dtg melawat aku kat sini...
teringin nak bagi diorang rasa keseronokan dok kat korea...
xkesah arr... parent aku ker... abg2 aku ker.. akak ker... or maybe adek aku...
or maybe wann ker...
hurmm... aku rindu wann gakk... rindu sgt2....
smpi aku cam ternanti2 ym kat monitor ni kuar msg mahupon buzz dr dia...
tp xper laa kan.. dia busy... aku paham...
ker aku x paham? ntah laa...
paham kot.... arghhh... aku rindu sehingga ke tahap aku dah buntu nak buat apaa tp aku xnak buat apa2 selaen berpikir pasal dia...
tido pon malas... isy3... ni laa akibat weekend smpi 4 hari...
smpi pagi ahad aku boleh tahan lagi...
tp pastu dah macam bangkai taktahu nak buat apa...
biarkan pembaziran masa begitu sahaja.... sedangkan setiap detik adalag berharga dlm kehidupan kiter....
Wassalam

Sunday, March 23, 2008

lonely

tatau arr naper...
rasa sunyi...
rindu keluarga...
rindu yang tersayang...
rindu kawan2 sekolah lama...
hurmm...
biler laa boleh balek malaysia ni...
idup ni asyik lakukan benda yang sama jer...
makan benda sama...
pergi tempat sama...
jumper orang sama...
haaiiiii.... mengeluh lagi aku... tak tahu laa ini buat kali yang keberapa....
semalam siyesly ak sibuk... kuar pagi balek umah jer dah kol 12.30 pagi....
isy2... smalam dpt makan ikan keli...
masak ngan esan n bosss... tp....
err.. masakan kitorang kurang menjadi...
yang tu nnt sok ker aku wat pos khas...
sbb skang ni rasa lonely aku rasa malas nak bercerita...
sukje pon byk lagi ni.. smalam buat kejap sukje.. tp berakhir ngan tertido atas meja....
ces... aku ingt nak buat sukje sementara tggu wann nak free jap... tp tertido...
damn... aku dah janji nak call dia malam tue... tp i broke my promise...
patutnyer dia soh temankan dia jumaat mlm sabtu tue...
tp suddenly ada benda yang kena buat...
arr.. sedeyhnyer... aku rasa sgt amat sungguh bersalah now...
-끝- (TAMMAT)

Wednesday, March 19, 2008

owh hari yang menggembirakan

sudah pasti semua warga alien berkerakyatan Malaysia yang menerima biasiswa JPA gembira dan terlompat terkinja-kinja(mungkin laa ada org buat mende ni tp aku x wat) hari ini...
teruskan membaca untuk mengetahuinya...
aku pon terasa arini macam best semacam jer... kelas kol 10 cam biasa... xde best mana pon....
just pagi td aku mimpi something yang aku rasa sgt seronok dan teringin nak mimpi tu lagi...
mimpi per tu biarlaa aku sorang jer yg tau.... tp tolong arr... tolong jangan fikir kotor plak...
aku mimpi bersih jer pagi td... xde kena mengena dgn umur dah cukup ke belum ke... suara dah garau ker or masih macam nizam kerr.. alaaa~~
so aku cam bgn jer dah bersemangat... walaupon bgn arini lewat sikit.. siap mandi jer terus rush gi kelas kigaesuhak... math 4 engin... kelas 3 jam super... pastu ada soklan cam susah.. bukan susah tp leceh dan panjang...
masa celah rehat time 2nd nak masuk 3rd tue laa yg paling besh....
aku ngan esan gi bgnn koperasi dan cafe kolej...
check duet...
dan tadaaa~~~ dengan tidak semena2nya wang anda digandakan sebanyak XXXXXXwon...
WOW~ setelah ditunggu dari minggu lepas masuk pon akhirnya....
besh2... sumer org suker....
duet ni leh gak kire duet terpijak para student sumer...
duet buku dan perkakasan sekolah katanya....
byk laa gak...
ada yang gunakan duet ni buat bayar hutang orang termasuk laa aku...
bayar duet batch.. aku gak ni....
bayar duet umah.... mungkin sebab ni blog aku kot.... tu yg sumer citer per aku wat ngan duet ni...
tp mostly aku gner duet ni buat saving... untuk masa depan dan kebahagiaan dunia.... harap2 include akhirat gak.....
saya sudah ceritakan pasal duet saya... anda pula bagaimana?
ntah laa... aku tgk member2 aku ada yang gi njoy...
bayar utang orang.... saving....
x lupa juga ada yang membeli hamster... 4 ekor tue....
superb comel....best toll.... ngan sangkarnya yang agak elegan...
ok arr... jd hobi... dok dongyang ni bukan ada benda sgt pon....
then ptg td ada kelas kigaejedo.... lukisan kejuruteraan untuk bahasa pakistan nyer....
best2.. aku suker kelas ni biler kyosu dah x bercakap....
yer arr... kalo cakap tu dia gtau teori... aku suker lukis2 jer..
abes kelas plak aku dihidangkan dgn ayam masak hongkong pekat oleh esan...
rakan sekelas aku sepanjang minggu... sumer kelas sama....
mantap.... mmg hongkong habes laa... dan sudah pasti ayamnya ditaja oleh ayam imam corp.
thx esan n boss... mmg sedap....
pastu gi kelas mijokbunhak... calculus kalo x silap...
kelas ni pon cam layan gak.... sbb arini paham gak per dia ajar.. so best....
abes jer terus gi lepak gisuksa.... bilik tiap2 member aku gi kalo x silap....
byk perbuatan telah aku buat bersama rakan2 dia gisuksa...
antaranya adalah bersembang, bergosip, bercakap, bertukar2 ayat antara satu sama lain, berbincang dan macam2 lagi....

dah2.. nak tido.... harap kelas 8 jam esok seseronok kelas 9 jam arini...
aku cam dapat simpulkan arr.... kegembiraan dpt menghilangkan kepenatan dan tension study..
siyes aku x sangka kelas aku yang 9jam arini leh rasa best... sbb subjek2 arini mostly math...
kalo jedo tu leh gak aku terima....
korang camner? sonok x arini? share la kat komen tu ker kalo rajen....
leh jer... asyik tgk blankqo jer komen... bosan gak =P

Monday, March 17, 2008

New house new school means new life

wahh... sedar x sedar dah dekat 3 minggu aku lalui kehidupan baru ni...

means dah lama aku x update blog ni... byk tumpukan pada penyesuaian hidup baru ni...

NEW HOUSE

beralamatkan 서울시, 구로구, 고척-1-동, 62-76, 201호..... inilah habitat baruku...

tingkat 2... rumah lama elf... kapasiti 4 orang.. bilangan bilik tidur 3... bilik air 1... bilik meletak mesin basuh 1... sementara ruang tamu dan dapur bergabung...

aku? memiliki bilik ditengah antara bilik napi dan ammar....

bilik aku seorang.. hua hua hua... tercapai juga hasrat aku...

bukannye aku "jual ikan" ker per nak bilik sorang tp aku lebeyh selesa begini...

xnak laa aku ganggu orang laen mahupon org laen mengganggu aku...

yer laa... aku ni ada masa kemas dan ada masa agak serabut...

pastu aku suker pasang lagu mahupon movie kuat2... sbb tu aku ada speaker creative 5.1 T6060...

lagi satu aku dari dulu ni teringin laa sgt nak tidur atas katil....

dan sekarang hasrat aku tercapai... puas gak arr hati...

line tenet? hehs.. ni satu benda lagi aku suker...

KT Lite line FTTH rate 10MB/s untuk aku sorang.... 27000won tp puas....

kalo umah lama? KT lite adsl rate 10MB/s untuk 4 orang... hehs...

housem3 aku? ok jer... aku ammar napi dan cikot... setakat ni aku leh jer lagi tahan ngan cikot...

harap dia x buat perangai.... cikot kalo ko baca ni paham2 laa yer.... jgn buat kepala... orang laen boleh baran jugak..... x baca xper... aku just berlaku jujur jer kat sini

lokasi umah ngan college? 1 min seteng jer...lalu gate belakang...

tp satu jer laa aku risau... kontrak umah ni dah abes.. kitorang x kontek juin lagi cakap nak sambung kontrak...adeyh....

paper pon thx pada elf hocksiang yewteck alan yang mewakafkan rumah ni kat kitorang...







NEW SCHOOL

Dongyang Technical College nama englishnyer...

yer.. sekadar kolej teknikal biasa... tiada nama kalo tgk kat top u in d world...

kat korea? hurmm.. kalo banding ngan u mmg xde.... kalo antara kolej mmg top gak ni...

aku amek mechanical design kat sini... atau nama portugisnya kigaejedo....

kolej ni kerajaan Mesia dah 21 taun antar student study sini..

so kyosu(lecturer) dan pelajar nyer x pelik kalo tgk alien2 cam kitorang ni...

aku kelas B3.... dlm kelas aku ada 7 ekor alien... dan ramai org tmptan.....

so far aku xde arr ramai kawan korea sgt... ada 3-4 kerat jer... tu pon kalo jumper tatau nak cakap per...

mostly aku diorang pggl hyeong(bro) sbb umur aku tua setaun... tapi aku gitau diorang leh wat cam member2 jer... x kesah.. no heart feeling....

paling besh study sini adalah korang leh jadi dewa...

dewa yang terer english.. even lvl english aku pon hampeh jer.... grammar slalu jer salah..

xde laa seotai ayie pres punyer bahasa bunga2...

tp aku dah dipandang mulia oleh mereka2 ni.. =P

hahaha.... bgnn bdak kigae adalah kat pintu belakang.. so dekat ngan umah....

5 min seblom kelas start baru aku pakai kasut....besh2...

pastu mcm yang korang tgk kat atas...

weekend aku bermula dari hari jumaat hingga lah ke hari isnin...

seketol kelas hari isni tue adalah mentor mentee yang mana tamim ssn kelas aku slalu malas nak masukk... so macam free gak arr ari senin ni...

dah arr... aku tules post ni pon sebab nak start menulis balek blog..

cam abg aku cakap.... bila dah x post slama 2 minggu kiter akan jadi malas nak tulis dah... so ni kire cam titik nak mula balek laa..

maklum laa.. waktu lapang aku skang terlebeyh byk jer....

sebab masuk sekolah baru dan umah baru ni.... bajet bulan aku negatif...
sehingga ketahap duet simpanan kena korek2 dan lari bajet....
hope bajet aku nak gi yoheng jepun tercapai...
sbb pindah jugak 2 orang yang patut nak gi yoheng ngan aku kena cancel..
bajet lari katanya...byk ooo kena kuar duet sbb pindah ni...
barang umah lagi... katil kat bilik ni je dah 80000.... belom kire duet beli buku lagi...
kalo cam buku zaman skolah2 dulu xper ar... belas2 hinggit jer... ni buku tebal x hengat.... gunernyer braper chapter jer.... byk gak abes... kalo satu buku dah 30000.... isy3....
seb baek aku byk beli buku 2nd hand jer.. .beli dr sonbae.....
target aku.. nnt pas balek dr mesia nak bela ikan... ikan laga jer laa tp... xnak yang pakai oksigen bagai... leceh...
murah pon murah ikan laga... mati beli jer baru... haha..
dah arr tue waktu lapang mmg byk... tp xkan sumer nak diabeskan depan kom jer... tol x?
chaloz.. sok kelas 9 jam plak... mati pengsan lagi arr camni