Wednesday, April 30, 2008

janjiku

pas abes xm jeryo malam nnt aku try update blog ni...
dah 26 hari meninggalkan mu wahai bontot pink..
tanpa memberikan sebarang nafkah...
hehe.. mlm nnt k

Monday, April 7, 2008

.:bontot pink:.

dear bontot pink(nama blog aku),
main sebat jer nama... hehe... xde arr... tue nick aku bile men game on9 or lan....
hey no laugh... i used dis nick since the time we were in intec... time tue maen counter-strike...
but then i use it as my nick when playing dota...
n now aku rasa nak kasik blog ni name bontot pink... sbb aku tgk ramai org kasik nama kat blog diorang.. so aku teringin gak....
dis bontot pink name xde kena mengena dengan mana2 manusia mahupon haiwan...
harap maklum... ianya sekadar sebuah nama....
biarlah orang laen dgn nama daisy atau mungkin bunga taik ayam....
aku tetap dengan "bontot pink" ku

dear bontot pink,
it's been a while seen i had a date wif u... if my memory not mistaken... i spend my time just once with u last week...
hurm.. what can make me so busy that i even dare to abandoned you....

dear bontot pink,
why does it's so easy for people to judge something...
though they don't know the real situation...
i've been cop as selekeh just for my post which i told them i was late to class n berbaju terbalek...
it's just i try to be honest here with you...
they don't even know if they didn't read you...
plus... it's just happen once in a while and it can happen to anybody...
it maybe did happen to them who laugh at me but then it's just they didn't tell anybody...
kalo aku x cerita pon bukan diorang tau... aku nak kongsi jer aku nyer pengalaman kat sini....
siapa tahu jikalau dengan mereka membaca cerita ku pada mu wahai bontot pink, mereka dapat mengambil nya sebagai iktibar

dear bontot pink,
right now, i try to be more positive in my life...
with my study, with my friend, with my private life...
and i try to be a better person every second....

dear bontot pink,
sometime things didnt go well as we wish to...

dear bontot pink,
sorry if my english is worst coz that worst english was wrote on you...
like i said... maybe it worst now but then if it can help me to improve it day by day... why shouldnt i try to....

dear bontot pink,
my weekend was terbazir just like that because i was busy spending my time with bob the anak minangkabau and amy the bakal wakil rakyat to manage our bakal menjelma punye yoheng ke hong kong....
sibuk mencari hotel dan bagai...
n who know that da hotel price can increase by 5 bucks a day right after one day we checked...
damn you....
there will be 4 of us... plus atey....
and all of us are part of kelab kembara machan....
hehe...

dear bontot pink,
nuff said.... see you again next time...
2 report and 2 assignment is waiting for me...
take care my dear bontot pink

Friday, April 4, 2008

eM-BerG Top 10

Yeah.. top 10 list of what emberg like and what not in his life now...
haha... 1st post to be in english... yeah... my english sucks so what... haha.. didn't care bout it... although dis post not 100% in english

WHAT eM-BerG LIKE

1.Siextyeight
-I love her.. nuff said... don't know if she really love me or not... think she does

2.My family
-Yeay.. of course... im not a sengal man which is kacang lupakan kulit or thumb drive lupakan lubang usb... whutever

coming to number 3 is... drum roll~
3.My friends...
-Yup... i like them n hope they oso like me 2 3 4 5 6 7 8 9 10

4.My room and my house
-Haha.. heaven in d earth...

5.Flight ticket back to Malaysia
-Settle dah this one... besh2... cant wait fer it...

6.My gadget
-Still have long way to satisfy wif dis one

7.My weekend...
-4 days weekend anybody??

8.The day JPA deposit my scholar
-Haha... money money money... tamak tolll

9.Upcoming yoheng(holiday)
-Already plan for my holiday till my final year here in Korea.. sengal.. study laaa drpd fikir benda ni...

10.Tido
-err... sleep can be considered?

WHAT eM-BerG DON'T LIKE

1.Lipas
-why did you live huh? u damn bloody insect... i hate you... die you die

2.BIO, CHEM and all subject which need to memorize or theory class and sekutu-sekutunya seperti kigae jeryo,jongyokhak dll
-deHELL... boringgg

3.Wake up every mornin fer class...
-dis one shit... malas~

4.Spend money fer something i think not berbaloi
-such as... errr

5.buat kerja when not in da mood
-fer me mood buat kerja rarely hard to get... so buat kerja dat someone ask me is very hard for me... need da mood k...

6.doing something lame
-why should i?

7.kemas rumah/bilik
-not yet... always with da word 'nanti'

8.taking subway while it's 만원(penuh)
-org korea busuk~~ stinky... looser~~

9.Korean which look at me as if i'm a prisoner
-hello~ u all cam bagus sgt jer...

and lastly~~~~~~~~~~
10.Rules...
hahaa.. looks like now cam dah xbyk rules jer... bukan lagi zaman sekolah

Thursday, April 3, 2008

Owh sengalnya

kerana terlalu tergesa-gesa.... aku telah memalukan diri sendiri hari ini...
aku pon x perasan dan aku tidak tahu sekiranya orang lain perasan juga...
tapi aku rasa ada sahaja insan lain yang menyedari keadaan ini...
entah laa..
yang pasti aku telah pergi ke kelas mechanical material dengan berbaju terbalik tadi... dalam ke luar dan luar ke dalam
ahhh.. bodohnya... apa laa sengal sangat smpikan boleh pakai baju terbalik..
lebih kurang 15 minit kelas berlalu baru laa aku sedari berlakunya perkara sebegini...
tapi aku buat tahu x tahu jer... takkan laa aku nak keluar macam tue jer time kyosu mengajar didepan...
rugi tue.. takkan pula aku mahu kebelakang kelas untuk menukar bajuku... isy...
nnt tahu pula semua orang...
makaku tunggu hingga tamatnyer period pertama...
habis jer terus aku langkahkan kaki ku pergi ke tandas dan segera membetulkan kedudukan bajuku...

2 hari lepas aku lewat bangun 10 minit dari waktu kelas ku dan lmbt 15 minit untuk ke kelas...
dengan rambut serabai dan tidak mandi... aku hanya sempat untuk memberus gigi sahaja...
damn... rosak betul...
tidak pula aku menjangka perkara sebegini berlaku...

3 hari lalu aku temankan 3 orang student malaysia dari jepun pergi berjalan2 ke sekitar seoul ni..
walaupon x kenal..
xde pertalian apa2...
umur pon berbeza..
kami bersahabat atas nama rakyat Malaysia...
hehe...

tiket balik Malaysia pon dah kubeli...
tinggal bank-in kan duit jer esok...
tarikh pulang 28 Jun 2008 hingga 23 Ogos 2008...
maka siapa-siapa yang mengenali diri ini sila2lah contact yer nnt..
x sabar pulak nak balek...
besh giler...
sepertinya fikiran sudah berada di Malaysia yang tinggal hanyalah jasad di Korea...
hahahaa....
nnt 23 Ogos hinggal 27 Ogos insyaAllah akan berjalan-jalan disekitar HongKong menggantikan yoheng ke Jepun yang dicancelkan atas sebab-sebab tertentu...

ada ke patut aritu aku beli barang kat gmarket salah letak alamat...
damn tol...
abes pakcik taekbae tue call aku time kelas..
siap tangguh sehari nak antar...
last pg td dpt gak barang2 aku...
hehe.. terus laa pakai seluar baru gi kelas arini...

owh.. hari ni juga telah dapat report pertama... kena buat silsebnyer report beb...
malas nya...
owh malasnya