Saturday, May 31, 2008

Happy birthday Wann

Hehe.. today is my girlfriend's bday...
Happy birthday sweet 18th...
Good luck n take care...
Love you so much k...
If I could be there celebrate it wif u together... hurmmmmmmm

HAPPY BIRTHDAY

Pengrehatan minda

Hurm lama rasanya x keluar dari daerah Kocheok ni...
So td aku pon pergi ke Hongdae... sebuah kawasan shopping dan cuci-cuci mata atau lepak-lepak yang best..
Setelah penat kelas seminggu akhirnya dapat juga relaks sikit..
Makan takoyaki, beli kasut dan seluar dan cuci mata..
so lari laa bajet aku bulan ni... byk gak lari... yer arr.. abes dekat 8keping gak arini jer..
arghh.. camner nak balek ni... jpa... kasik arr duet lebeyh... please please pretty please....
alaa. boleh arrr
aku rasa dah lama aku x keluarkan duit untuk membeli barang untuk keperluan diri sendiri..
dapat gak akhirnya...
aku rasa ni baru kali kedua aku sampai Hongdae ni..
dan mungkin laen kali aku nak pegi lagi kot..
sbb kat sini suasananya laen.. terasa bandar..
dipenuhi dengan budak sekolah dan u yang rata-rata cara penampilannya berbeza dari tempat-tempat laen.. STYLO~
aku suka..

K arr... penat sgt-sgt ni... Dah arr td terpaksa gi beli tiket bas mengejut.. sengal..
So will be away for Gwangju Youth Forum & Expo 2008 till sunday.. wakil Mesia beb... giler arr.. tapi gwangju ni bukan dekat.. macam dr kl nak gi johor gak... 3jam 40minit.. damn.. tiket bas kol 615am plak tue...
hehe... Sorry pada sapa-sapa yang x dpt mengcontact dlm masa terdekat ni

Nway.. sedeyh sgt mlm ni...=( mood down..,

Thursday, May 29, 2008

Genap 30 hari

Sorry coz lately tiada pos.. bukan kerana malas tapi kerana tiada bahan menarik untuk diposkan
Idea nak buat pos ni dah lama dah...
Cumanya dari haritu nak tggu genap 30 hari ni...
Ada apa dengan 30 hari?
Apa la menarik sgt dgn 30 hari ni?
30 lagi nak kahwin ker?
Ke 30 hari lagi nak masuk elaun baru?
xde xde...
30 hari lagi ni laa jumlah hari aku nak pulang ke tanah air...
lama dah aku menghitung2...
yer laa.. kalo 30 hari ni kire dah xde arr lama sangat...
pejam celik pejam celik seminggu berlalu...
pejam celik pejam celik lagi beberapa kali dua minggu berlalu....
dan ini akan berterusan hinggalah ker minggu ke 4 setengah iaitu 30 hari...
yeay..
act aku balek ni xde arr awal pon... sbb aku dah nampak tulis 30moredaystogo kat status ayee lama dah...
even ada yg balek 20hb nnt..
xper laa.. watper nak kejar2 balek awal sgt.. ada rezeki smpi laa kerumah...
hehe... balek lama2 pon buat rugi jer sbb elaun nnt kena potong...
harga beras pon dah naek lagi... kalo elaun naek xper arr...cis3...
wahai jpa.. turun laa ke padang dan rasailah penderitaan kami ni... aduhaii...
sambung balek pada topik perbincangan kita hari ini...
flight no aku CX 415 yang mana CX ni code untuk flight Cathay Pacific Airways...
tambangnya xde laa murah.. 630000won ajer... (ada saper-saper nak offer pulangan wang x?)
penat-penat kumpul duet abes camtue jer.. xper2... duet xleyh bawak gi kubur...
flight aku dijangka pukul 0850 dari Incheon Airport menuju ke Hong Kong dan jam 1250 dari Hongkong menuju pulang ke Malaysia...
sekian sahaja berita untuk hari ni...
Assalamualaikum wbt....

P/S:saper-saper rasa nak belanja aku makan masa kat mesia tue leh contact k... kalo mintak belanja tue... errr.....=P
1st thing aku nak carik kat airport adalah segala bagai jenis fastfood yang mmg fast... burpp.. Alhamdulillah

Wednesday, May 14, 2008

I'm da crazy man who clean up his room at night

Dengan letak title ni sebagai status ym aku jer skaligus membuatkan pengkondem setia aku mengkritik dgn ayat begini "rajin gler, takkan bru kemas ckit nk kecoh satu korea kot" (ayat yang sama dicopy paste)
takper.. aku x kisah semua itu....
ceritanya begini....
tatkala jam hanset aku menunjukkan jarum pendeknya kepada nombor 11, aku terdetik untuk membuat panggilan ke Malaysia... kepada mak aku.... dan tidak lupa pada awek aku...
sebenarnya sejak 3 hari lepas aku ingin membuat panggilan tersebut tetapi aku gagal mencari kad telipon berjenama deluxe aku yang aku ingat kali terakhirnya aku letakkan di atas katil...
al-maklum laa.. hari ibu... xkan xde call mak kot time tue...
tp nasib tidak menyebelahi aku... aku siap pinjam torchlight ammar nak carik kad tue bawah katil.. tp tiada sebarang tanda kad tersebut berada disitu...
isy mana plak aku letak ni.... dlm tu dah arr ada lebeyh 3 jam lagi...
hari ni masuk hari ketiga aku nak call tp tergendala...
panas panas...
xleyh jadi ni...
aku hentikan cerita gossip girl episod ke 17 yang sedang aku tonton....
walaupon tgh khusyuk tgk... aku tinggalkan kejap semua tue....
demi membuat dua panggilan ke Malaysia...
tiba-tiba datang ilham untuk aku kemas bilik...
aku kalo dtg ilham buat sesuatu aku kena buat time tue gak...
aku boleh buat kerja tanpa ilham dan keinginan tp bila ada jer keinginan aku sanggup buat benda pelik2 untuk laksanakannya... baca seterusnya untuk tahu kepelikan yg aku buat... kalo x pelik pon anggap pelik
hurmm... kemas bilik ekk...
dah dekat 3 minggu jugak aku masukkan benda ni dlm list yg perlu aku buat tp sentiasa tertangguh dengan penipuan terancang iaitu alasan.....
alasannya cuma satu.. MALAS
so td aku bergegas ke rumah bob...
nak pinjam vacuum katanya...
puas aku vacuum kejap...
pap!! bunyi apa tue? detik hatiku..
ahh sudah...
tertanggal vacuum tue... bukan wayarnya
aku cuba sambung kembali.. tp penyambung badannya patah...
ahh sudah... ni kalo nak pakai kena selotep....
aku pergi laa jap bilik ammar carik selotep....
xde gak... potong stim toll...
apa aku nak cakap kat bob nnt...
xper laa.. aku biar dulu apa alasan aku nak cakap kat bob.... baek aku berterus terang aje nnt..
senang citer...
pastu aku pon bergegas ke rumah cik abu... carik vacuum laen..
pintu depan kunci... call abu pon x angkat...
terpaksa aku melompat tembok rumah dia...
isy3.. semata2 nak kemas bilik malam2...
dpt jer aku terus kemas dan mengemas bilik...
aku bajet smpi kol 2 tp terlanjut smpi pukul 3... xper... boleh subuh terus
baju2 stok2 guner time sejuk2 sumer aku dah simpan kat almari....
kasik kosong sikit tmpt sangkut baju ni...
laen2 sumer clear... atas meja jer lom lagi...
len kali plak.. kasik lap2 sikit.....
sbb ada mood ni gak arr aku tetiba kemas sink kat dapur tue.. sental-sental sikit...
basuh pinggan... susun sikit rak tue...
fuhh... giler tol aku ni... kalo malas tue sorry laa.. superb malas..
tp bilik aku xde arr kotor giler sehingga masa aku kemas terjumpa paper harta yg aku dah hilangkan ker apa...
xde.. yg aku jumper cuma habuk-habuk ajer...
pastu tukar susunan sikit n kemas-kemas almari....
paperpon good job em.... kiter ubah sikit-sikit... lama-lama leyh arr tue...

p/s:act aku kadang2 jelous kat kawan2 yg pandai kemas bilik sendiri or yg jenis pembersih... ada yg bilik kemas macam bilik pompuan tp gaya-gaya lelaki metroseksual.... ada yg bosan-bosan pergi sapu ruang tamu... xper... ubah sikit2....

nway... last2 aku jumper kad telipon aku bawah laptop jer... hampeh toll

Thursday, May 8, 2008

Lawatan ke kilang arak berjenama OB Blue

Aku buat pengisytiharan awal-awal...
Aku tidak meminum arak, tidak mabuk, tidak menunggang apa-apa selain motosikal, aku juga tidak membawa lori dari kilang arak... Dengan erti kata lain aku tidak terlibat dengan air kencing syaitan ini....
Cumanya harini aku mengikuti lawatan faculty mechanical design ke kilang arak berjenama OB BLUE.. semua pelajar tahun satu wajib pergi sbb dia amek attendance
OB BLUE... satu jenama yang mendapat tempat dihati warga tempatan...
Kilang nya terletak di Icheon iaitu suatu tmpt yg tidak terletak di Seoul tetapi di Kyonggi-Do
Perjalanan ke kilang mengambil masa yang lebih lama daripada tempoh lawatan ke kilang...
Penat duduk atas bas ajer...
Paper pon benda ni boleh buat pengalaman... sbb mustahil untuk aku pergi buat lawatan ke kilang Carlsberg di Shah Alam....
Bagi aku benda ni macam xde manfaat sgt bg student mech design.. sbb takat lalu n tgk proses pembuatan dia jer...
pastu last skali dia kasik student n lecturer n bro n sis samusil kigaegua minum dgn percuma.. fresh dr kilang.. aku rasa di matlamat utama diorang nak buat lawatan ni... minum free
kawan-kawan aku kata rasa arak fresh td lagi sedap dr minum yg dibeli di kedai.. sbb fresh...
Ni gambar-gambar kenangan di kilang OB BLUE
Kelas aku... C Ban

Byk sgt dah ker minum ni.. argh pening-pening.. (Aksi ini hanya buatan.. Jangan tiru aksi ini)

Sebab x boleh minum so aku makan cikedis jer arr..
Bdak-bdak C Ban yang kamcing ngan bdak mesia... Besarnyer rambut aku... Saper soh xnak potong

Tuesday, May 6, 2008

This is how i spent my weekenda

Biasa nya aku hanya akan melalui satu weekend aku dihadapan komputer sahaja..

Tapi aku pun kurang mengerti, kali ini berbeza... Tidak lah berbeza dalam erti aku study 24jam sehari ataupun aku keluar membuat kerja amal atau mungkin sekali aku pergi bertabligh

Tidak...

Kali ni aku menhabiskan weekend aku depan kamera...

Komputer pun aku berjaya tolak tepi... 3 hari tanpanya... Lagipun kom buat hal... Perlu di format kembali

So ini lah dia 3 contoh gambar-gambar dari depan kamera aku sepanjang berlalunya weekend aku



Haiwan yang ditangkap di rumah Amy.. Hasil macro aku dan amy.. Hanya menggunakan reverse 50mm dan 70-300mm VR... Menarik kan?... Super macro tanpa crop... Saiz kepala haiwan ini hanya lebih kurang 3-4mm





Lotus Lantern Festival
Gambar-gambar lain akan menyusul kemudian di flickr aku... Please visit and comment k... Dah edit and upload sumer aku inform