Sunday, August 24, 2008

Dah smpi hk...

Alhamdulillah slamat gak smpi kat Hong Kong...
N alhamdulillah gak typhoon nuri kat sini gak dah abes...
smalam lmbt gak smpi... flight delay sejam masa nak depart..
so siap2 settle kat airport smalam dkat kol 8 gak
wifi kat sini cam kejap dapat kejap x laa...
so xleh post lama2...
jap lagi nak kuar gi nathan road pastu jalan2 lagi..
mlm plak gi victoria peak..
sok disneyland.. assa~~

Friday, August 22, 2008

Sem yg baru

Arini bgn2 jer terus bukak kom..
bukan per.. nak susun jadual untuk sem baru..
setakat ni aku masih berjaya mengekalkan cuti pada hari isnin...
tp ntah laa.. xtau lagi... sbb skang credit hour dah 26.... so lebeyh..
mean aku kena buang 1 subjek...
3d modelling atau kigaejedo(lukisan)....
aku rasa aku minat lagi amek kigaejedo.. tp ada kawan kata ada sonbe(senior) kata jedo xleyh di injong(transfer credit) setelah masuk uni nnt..
rugi arr aku camtue.. belajar penat2 xleyh transfer...
kalo aku buang modeling mean aku leh cuti ari isnin sebab kelas 3d modeling isnin pagi...
adeyhh.. camner ni...
dilema... hahah.. padahal pikir nak cuti isnin jer... hehs
tp mana tau 3d modeling nyer class besh ker.. ye r.. belajar mende baru
kang last2 aku x amek dua dua baru tau.. =P

Tuesday, August 19, 2008

Pintu sesuka hati

Tadi aku chat bersama seorang rakan...
kami membincangkan jikalau adanyer pintu sesuka hati...
kalau laa ada pintu sesuka hati itu.. aku laa orang kedua akan membelinyer.. sbb kawan aku tue org pertama...
kalau laa ada pintu sesuka hati... aku xkan duduk korea... tiap2 hari aku ulang alek gi kelas...
pastu biler ada gap 10 minit untuk satu kelas laen aku siap boleh gi lepak kat seremban kejap...
biler bosan jer petang2 aku date around the world.... mana2 jer yg besh...
paris, new york, atas piramid, atas salji beku...
alangkah seronoknyer...
pastu xyah laa susah2 aku nak carik duet beli tiket flight nak balek...
kalau lah ada pintu sesuka hati.... kalau

Monday, August 18, 2008

사랑땜에 난 한국에 돌아가기 싫어

sesedih tajuk sesedih diri ini.. tajuk ni laa akunyer ym status..
bunyiknyer kalau dimelayukan sarangtemme nan hanguge torakagi shiro
kalau nak tau per maksud tajuk tue copy paste laa kat google translator...
hurmm... 5 hari lagi..
giler laa.. x pernah aku rasa sesayu ini untuk meninggalkan sesuatu...
sumpah aku kata..
kawan2 laen siap ada yg delay flight..
arghhh.. boleh giler aku begini...
tolong superman.. spiderman mahupon joker...
inikah yg dinamakan sarang.. bukan sup sarang burung ataupon sarangga(serangga)....
inilah penangannyer...

lately i cant stop thinking bout her... every minute and every second.. i hope she knows how much i love and missing and thinking bout her.. and now ill know dat she know dat i cant stop thinking bout her even for a second cos she'll read dis post sooner or l8r =P
i'm so into you~~~

Sunday, August 17, 2008

Ohh aku gemok pendek hitam?

Haha.. baru td aku kata xmau tules paper tp terasa nak tules gak..
cerita dia begini...
td aku telah terpanggil untuk turut serta bersama awit(abg x braper kesayangan), dan dua org sahabatnyer bernama ejoy spa dan fizi(atau nama glamernyer abe G(bukan nama sebenar)) untuk berjumpa sahabat diploma upm mereka bernama nabil yg juga tinggal di pulau pinang... lupa plak aci pon ikut skali.. acin ni sepupu aku
so tmpt perjumpaan telah ditetapkan di queensbay mall bayan lepas..
nak dipendekkan cerita..
tibalah kami di mall tersebut...
setup punyer setup nmpk lah encik nabil dan seorang sahabat beliau merangkap drebar beliau(untuk pengetahuan pembaca semua.. beliau patah kaki maka x boleh memandu)..
so awit fizi dan ejoy pon bersalam laa dgn nabi tatkala mata sudah bertentang mata...
aku pon dgn bajet nak buat lawaknyer pergi pada si nabil dan bersalam dan berkata "kenal lagi x?"
tup tap tup tap nak dijadikan cerita ruper-rupernyer si nabil ni senior sekolah aku masa kat soksek.. aku form 1 dia form 5...
damn.. yer ker.. baru bajet nak melawak buat2 kenal.. ruper2nyer mmg kenal ekk..
adeyhh..
so quote si nabil ni " aku dah x braper cam.. dulu masa kat skola gemok-gemok pendek-pendek hitam sikit.. skang dah hensem"
err.. gemok ker aku dulu? damn
err.. gelap sgt ker aku dulu? damn kuasa dua~
err.. mmg aku pendek dulu.. terpaksa laa mengaku.. bdak laki ni tumbesaran diorang lambat sket...
sekian sahaja laporan dr bilik berita mereka-mereka yang terbuang di rumah lama taman jawi jaya

Kena halau dari rumah

Itulah hakikat yg aku sdg lalui sekarang...
so sekarang aku merempat kat rumah lama aku.. yg just ada tilam dan tikar dan letrik dan kipas dan laen-laen..
seb baek ada internet jiran aku yg sudi dikongsi bersama rukun tetangga ni.. heheh
xde.. rumah aku sok ada kenduri kawen.. so sume saudara mara dtg laa nak merewang..
biler dah sumer dtg sure arr kena ada tmpt tido..
so aku pon kena laa halau dr tmpt sendiri..
ces... merempat plak aku...
xper2.. redha jer laa.. kenduri sok mcm grand.. tgk kanopi dia mcm nak buat jualan gudang..
xtau laa menteri mana nak dtg sok... tp yg aku pasti anwar mmg xkan dtg dan x dijemput dtg sama skali..
haha.. org laen dr aritu sibuk merewang aku plak sibuk tolong tgk org merewang ajerr...
sekian saya melaporkan dr rumah lama taman jawi jaya

Friday, August 15, 2008

Bapaku bukan ahli politik tp busy nyer mengalahkan orang yang bertanding

ya.. itulah hakikatnya yang sedang berlaku sekarang..
bapaku encik ibrahim mohamad... seorang pekerja kerajaan berpangkat **** sgt busy...
dan busy nyer mengalahkan seorang calon yang akan bertanding untuk pilihan raya kecil permatang pauh...
jumper menteri sana laa.. menteri sini laa... balek jer dah tgh malam...
rugi jer cuti seminggu yg dia dapat untuk preparation kenduri kawen anan kat penang...
sbbnyer? sbb dia jd orang spr...
mak aku sendiri cakap masa pilihan raya umum aritu busy nyer kalah calon pilihan raya... kuar pagi balek tgh malam...
now pon sama... so masa sarapan pagi td.. ayah aku cakap "i hate anwar"
yer laa.. sbb anwar skang cuti dia x macam cuti pon...
hehs..
alaa yah... x jd org spr pon dah cukup busy... saper soh jd...

bukti tahap busy ayah aku:
-masa gi tailor cyc(nama kedai tue) haritu.. apek cyc tanya aku anak no braper.. dan ayah aku x ingt.. ada patot... aku rasa masa ayah jd cikgu biasa dulu sure dia ingt nye sumer susunan no anak2nyer.. pastu aku laa yg kena jawab aku anak no 4...
-ayah aku ilang kad pengenalan masa kat airport.. lepas dah buat report polis n kad baru... check punyer check kad tue ada jer dlm wallet dia...

so aku harap biler aku besar nnt aku x jd busy hingga leh lupa pasal anak aku.. aku tau ayah aku busy pon utk kesenangan keluarga gak.. tp aku lagi suker bapak aku yg dulu.. yg slalu bawak anak2 dia beriadah... aku x kesah pon sgt act pasal ayah lupa aku anak no braper... janji dia x luper paper pasal mak aku dah...

Wednesday, August 13, 2008

Adakah aku dilahirkan untuk senyum?

Arini aku gi buat ic baru...
So bgn awal sikit...
Masa tgh siap2 nak gi pejabat pendaftaran tue dengar suara mak aku...
"nanti masa amek gambar tue senyum sikit, awak tue biler senyumkan hensem sikit"
so aku pon pegi laa depan cermin...
try per pose yang patot...
senyum punyer senyum pastue x senyum dah..
ceh.. muka cam kerang busuk jer biler senyum...
dan aku mmg x rasa aku dilahirkan untuk senyum..
kerana aku x mempunyai senyuman membunuh...
mungkin juga boleh bunuh tp sbb senyum buruk sgt
sbb tue biler amek gambar aku jarang senyum..
dan kalo ada gambar aku senyum pon pasti aku akan reject gambar tue..
tp td masa gambar ic aku cuba juga senyum sikit...
result? damn.. muka aku jd lebar sikit...
tobat dah aku nak dgr cakap mak aku soh snyum pasnie

Bezanyer mak aku dan bapak orang laen

Arini aku balek gak lepas 3 minggu bermusafir melihat alam...
balek2 jer aku gtau mak yg ic aku hilang...
pastu dia marah2 plak aku... kata sajer2 kasik hilang... buang duet laa nak buat ic baru tue la ini laa bebelannyer..
masalahnyer bukan aku suker suki nak kasik hilang... dah benda tue hilang... bukan rezeki aku...
pastu dia cakap aku x usaha balek nak carik... bukan aku x carik tp dah 2 minggu aku carik tp xde gak.. nak wat camner...
mak aku tetap layan aku macam budak kecik... x paham aku... shit happen laa... bukan semua benda akan jadi macam kehendak kiter...
kadang2 sumer ni ujian... kiter kan x lari dari buat kesilapan...
aku ingt lagi izyan citer... masa laptop dia kena curik.. mcm mana uncle karim fikir positif... kata bukan rezeki dia..
mmg laa beza kan kes ni.. izyan hilang barang kena curik.. aku plak terhilang...
tp kenapa plak nak marah2?
benda dah jadik... kenapa x boleh nak berfikiran positif?
yg hilang akan tetap hilang... at least leh gak aku wat sebagai pengajaran...
dah arr malas aku layan..... lagi layan lagi jadik bdak kecik laa aku

Monday, August 4, 2008

Apa boleh terjadi dalam 2 minggu?

Dalam dua minggu kan... dalam dua minggu kan...
yang boleh terjadi kan... yang boleh terjadi kan...
act macam2 boleh terjadi...
tp yang terjadi kat aku sepanjang 2 minggu kuar bermusafir ni...
pertambahan 5 kilogram pada berat badan ni...
hahaha... padahal aritu pas dok umah 2 minggu aku berjaya kurangkan 5 kilo gak...
so ini bermaksud aku berjaya membalance kan laa balek isi badan ni..
tahniah.. penat2 bersenam kat rumah...
atok laa ni... cik intan laa ni.... auntie mona laa nii...
thx to diorang skang aku kena kerjaluar(workout) lebeyh lagi
gi rumah diorang kejernyer makan jer... pastu biler orang nak makan sikit2 cakap xleyh plak...
adeyhhh
suruh org makan byk2 plak...
nak2 atok molek(dia seorang nenek k.. tp cucu2nya memanggil atok sahajerr)...
masak osek sedap sgt.... terpaksa makan lebeyh..

pengajaran... jgn makan luar kerap sgt... x sihat..
mengikut dr raiz merangkap sepupu merangkap anak cik intan... tekanan darah shayer berada pada tahap orang sihat kay...