Monday, September 29, 2008

Mencari yang baru

bukan.. aku x bermaksud mencari kekasih baru..
jgn risau pada kekasih2 ku... ceh.. xdenyer kekasih2.. kekasih jer..
aku tak tahu...
tp ada satu perasaan dalam diri ini..
bergelora..
mendidih..
inginkan sesuatu yang berbeza..
aku bagaikan sudah lali dgn hidup aku sekarang..
sama dan mendatar..
dan sebab perasaan ini lah yang buatkan aku sudah beberapa hari tidak memblogkan diri..
walaupun aku sudah ada beberapa post2 yang mungkin aku ingin bicarakan disini
tp aku tidak mampu menaip..
setiap hari bila bgn pon aku akan mengeluh dan ingin kembali ke alam mimpi yang mana akan lahirnya fantasi2 dan perkara2 yang tidak akan aku jangkakan..

p/s:harini aku dah buat satu perubahan.. harap kehidupan aku juga akan menjadi lebeyh ceria
ohh.. aku juga tak akan mengiklan post kali ni di ym.. bukan kerana kelainan tetapi aku dapati ianya hanya omong kosong yang membosankan

Thursday, September 25, 2008

Sahur yang menangis

tahu tidak tahu ammar sudah berpeluh dengan derasnya...
kelajuannyer kalo hendak dibandingkan dengan jet pejuang, peluh ammar kalah 0.00005% sahaja..
tanpa aku sedari aku pon turut sama berpeluh
ammar kata terasa seperti hendak menangis...
aku rasa sudah hampir satu botol air aku teguk..
masih tidak hilang...
hampir menangis beb...
mmg giler arr..
x terkata lagi dengan kata2..
ammar give-up dengan makanan depannyer..
bagaikan give-up dengan soalan college physics yang mana kalau dragon ball ada tujuh biji, soklan report college physics ada seploh kesemuanyer..
aku tahu takde kena mengena.. tapi jangan gelakkan aku.. gelakkan diri sendiri sebab saper suruh baca blog aku yg x berilimiah ini..
aqrghh.. rasa bagaikan rambut hendak gugur satu persatu...
ammar kata kalau ada kutu dikepala sudah tentu kutu tersebut selamat di panggang kepanasan ini...
aku rasa dah ramai boleh teka kerana apa semua ini terjadi.. kalo korang rasa apa yg korang teka betul, korang leh laa close jer ie/mozilla/opera/google chrome tue..





degil betul.. tutup jer.. betul ker tatau ni?
or pura-pura tatau?




sambungan



semua nya gara-gara aku pegi buat mutton black pepper yang sangat amat sungguh pedas..
my bad... mmg kaw-kaw berapi abes laa ni
siyes aku terletak byk giler black peppernya tadi..
tak penah2 rasa pedas panas begini...
arghh... pedas nyer x ilang lagi
even sejuk autumn x dpt lagi menafikan kepedasan ini...
potong stim betul pagi2 begini

Wednesday, September 24, 2008

Sayu kuasa seploh(version 2)

Arghh.. aku dikejutkan lagi dengan berita buruk..
sgt sgt buruk...
slalu aku diceritakan keadaan begini oleh orang2 yg pernah mengalaminyer..
tapi x pulak aku sangka kena kat aku..
ini sudah kes sudah jatuh ditimpa tangga besi, terkena karat dan akhirnya jatuh pula buah cempedak ke muka...
aku ada gak menduga2 perkara ni akan berlaku..
tp siapa sangka siapa menduga..
jadi kenyataan...
kenyataan yang perlu aku terima..
membuatkan aku semakin sayu...
sehingga ke level 200(maximum level dlm maple story).. so takde laa lvl sayu yg lagi tinggi
mmg tahap moksya laa..
petang ni harap tiada kejutan seterusnya
aku rasa kalo orang kata biler terkejut amat2 tue... terkejut beruk namanya
tp dalam kes aku laen...
aku panggilnyer sebagai terkejut alien..
mmg alien culture shock arr..
x dpt ku terima lagi...

ADA EXAM THERMODYNAMICS PUKUL 10 DI PAGI RAYA

kyosu kejam kyosu kejam.. kyosu tu lecturer... ko laa kyosu paling kejam dalam dunia ni wahai kim jong hyon
waaaa... mana perginya raya... raya mana perginyer... perginya mana raya... raya perginya mana.. perginya raya mana.... mana raya perginyaaaaaaa

The legend.. he's coming

yeah.. finally
something yang mampu mengubati kesayuan tidak berayer ini taun..
something bigger..
chance of a lifetime..
dpt gi yg ni x dpt gi jamuan raya pon aku x kesah..
at least ppmk play a good role here..
good news after a bad one..

TUN is coming to KOREA

i'm a big fan of him
yup.. but then they said that somehow JPA x bersetuju with dis forum
wtf... wth... holy SH**
kena ada vote of 300 students baru ko nak lepaskan?
come on arr.. student kalo ada 1000 ko nak mintak camtu takpe arr..
yg under jpa utk bahasa, dip n degree pon just ada 368..
its not a BN-PKR politic agenda here
see..

Tarikh : 30 Oktober 2008 (Sabtu)
Tempat : Korea University
Masa : 2.00 p.m – 4.00 p.m..
Tajuk : Globalization and The True Realities
Panel : Tun Dr Mahathir Mohamad

tgk tajuk dah tau
kasik arr student korea ni open sket mind kitorang
lagipon even korean pon terlibat sama...
tun femes kay kat sini..

paperpon, i'm in.. already give my vote n name..
aku x kire aku nak gi..
kalo korang xnak kasik surat pelepasan pon aku nak gi gak...
aku sanggup ponteng kelas jeryoyokhak ahn yong jae tue
x penah dgr tun berucap... ada member citer dia penah dgr once masa kecik n he can remember it till now..
so aku plak... biler lagi nak ada peluang kan..
maybe aku x hidup lama.. or maybe tun pon..
so kasik laa aku peluang ni
pls pls pls pretty pretty plssssss~~

p/s: aku dah install balek webcam aku.. so harap2 pagi2 rayer nnt ada arr org nak berwebcam dgn aku yer

pp/s: got bad news... bukan takat x dpt raya.. week after raya got mid-term xm.. lol.. hell nooo

Tuesday, September 23, 2008

Sayu

Aku buzz beberapa rakan yang aku tahu masih on9 pada ketika ini..
dari seorang kepada orang se yang lain...
aku masih terasa sayu..
aku perlukan teman bersembang atau chat pada ketika ini..
semuanya gara-gara mimpi yang aku lalui tadi...
jarum jam menunjukkan pukul 2.30 pagi..
sebelom itu bob ada datang mengganggu aku ketika tidurku.. merayu untuk diberikan tiga cupak beras..
dan aku berikan kepadanya dengan keadaan yang blur..
adakah ini boleh dikira zakat? tp bob bukan fakir dan bapanya bukan bernama miskin
dan aku terlupa membaca lafaz2 membayar zakat ketika itu, maka itu bukan zakat =P
kerana malas layan bob aku tidur..
dan waktu aku tidur ni laa mimpi tu menghantui aku
menyesal pon ada kerana tidak mengikuti ammar ker masjid untuk mencari lailatul qadar td..
orang dah ajak.. cuma aku yang tolak... ruginyer aku sebagai seorang hamba
dan sekarang aku bersahur megi sbb malas masak.. yang tinggal aku dan cikot di rumah..
berbalek pada mimpi aku
aku rasa mungkin sebab aku terlalu byk berfikir pasal email yang aku terima daripada persatuan perwakilan pelajar disini
"Jemputan Hari Raya Aidilfitri" tajuk email tue
lol.. taun ni xde semayang raya kat embassy.. yg ada just jamuan raya ari ahad nnt..
bosan bosan.. itu jer yg aku sebut..
yer laa.. sembahyang raya kat kolej jer laa nmpknye aku
pastu kol 10 kena gi kelas.. ptg pon ada kelas lagi
maksudnya x dpt arr aku berponteng
ini laa rupernye perasaan sebenar beraya diperantauan
mesti sedih giler bebdak yg 1st time raya kat sini
kalo ada semayang raya kat embassy dapat juga sedikit suasana beraya dengan adanya perkumpulan student2 semua batch dan makanan yang sedap2 belaka
mimpi aku td aku dah smpi ke malam raya dan aku masih lagi sibuk menyiapkan kerja2 yg nak kena antar.. dan berpikir apa juadah yang hendak disediakan
arghhhhhh... tension2..
kalau begini apa gunenyer pelajar2 berbaju raya baru..
dan x berguna juga laa aku beraya dengan rambut baru kelak..
yer laa.. x dpt arr nak tunjuk menunjuk.. lol
even heroes 2 jam, 1 jam prison break dan sejam gossip girl esok pon x dpt menenangkan kesayuan aku...

haruslah aku memakai baju raya nanti time gi kelas
jom kawan2 ramai2 pakai baju melayu n sampin gi kelas raya nanti (ㅠ.ㅠ) sedeyh

p/s:aku mmg rindu akan claire si cheerleader... harus laa aku x rindu anak pak bennet yang comel itu.. sedikit ternanti2 tayangan pagi ini..

Sunday, September 21, 2008

Threesome post

Sbb post kali pasal 3 benda aku akan tukar teknik penceritaan dgn kurang membaca lebeyh melihat
Post 1: Strobist
Strobist 1
Strobist 2Strobist 3 Strobist 4
Strobist 5
Strobist 6

d making of
Strobist d making

d gadget yg kitorang gner
IMG_5351

time: 8am-10am
crew:eM-BerG, ammar, cogot
model: amy(model giorgio armani[yang lambang helang kata bob]).. saper nak berkenalan dgn amy boleh melalui agen beliau iaitu aku.. tinggal lalu komen pon voleh

p/s: wann biler mau jadi model i?

Post 2: 11 orang = 1 lauk = 2 jenis air = Sahur perdana
ahli: eM-BerG, ammar, napi, bob, atey, amy, apije, nizam, ghani, cogot, ecal
DSC_0029
Bob dan amy
DSC_0033
apije[ghani di belakang]
DSC_0032
atey
DSC_0038
lepas selesai makan sebelom solat kiter relak2 kejap kasik makanan turun dulu
DSC_0048
ketua kampung napi mengimamkan 8 orang makmum
DSC_0069
selesai solat kiter bukak pertandingan bercerita peringkat daerah.. ghani dgn tajuknya "tangan ketika membaca doa"
DSC_0076
ghani sedikit gagap apabila terlupa skripnya

Post 3: Lauk perdana
Bgn dah pukul 5 arini(=P still xleyh kawen).. penuh penyesalan.. byk benda x dpt buat
Kena terus masak buka sbb iftaar kol 6.30
So ter saya ulang TERasmi laa oven kami dengan lauk ini
DSC_0115
DSC_0117
DSC_0119
DSC_0120
ayam tandoori tuee~~

dan seperti biasa model masakan rumah kami
DSC_0122
jika ketika memodelkan mee kuah ammar menyebut "ammar menang motor", kali ini sedikit berbeza
ammar cuba meniru gaya iklan teh atau kopi radix seperti di kedai2 makan
bezanya ammar tidak memakai serban dan tidak menggayakan orang sedang memegang hp

dgn berlatar belakangkan lagu raya kami berbuka sedikit lewat kerana 1st time buat lauk ni

post extra: raya
owh.. suasana raya sedikit terasa biler mak pos kan kueh raya.. kueh raya cik intan kasik aritu
mak pos gak vitamin c, panadol ngan ubat selsema
sayang mak~~~
DSC_0124
DSC_0127

Saturday, September 20, 2008

Rumors 4u Uncle

"Rumors 4u 'uncle'"
tulisan yang tertera pada teks sms di talipon ku...
mcm biasa.. aku baca msg ni kol 12am.. sbb aku masih follow rutin harian baru aku
masa tu aku masih mamai2 suam2 kuku...
mende la ni, tertanya2 aku... tgk2 penghantar merupakan abg sulung aku..
aku terus tersedar dr lamunan kemamaian..
aku gosok mata kiri gosok mata kanan..
menguap sikit pastu baru aku mampu berpikir dgn sedikit kewarasan...
lorr.. x siok arr camni detik hati ku..
nnt anak sedare ni leh arr tgk aku kawen... haha. ada camtu plak..
x sangke plak nnt aku jd pakcik.. kire balek taun depan kena beli adiah lagi arr camni..
2 plak tue.. satu utk ing(cousin aku yg kawen skali abg aku) n satu untuk anan..
diorang dua ni mmg... lahir nak taun sama.. skolah nak sama2 kat kluang(tp laen skolah).. kawen nak skali sama2... anak pon nak lahir taun sama...
naseb baek x gay jer diorang dua ni... kalo x nnt x merasa aku jd uncle.. lol
paperpon tahniah pada anan kerana usaha mu membuahkan hasil dan berjaya membuktikan kiter dari keturunan sihat2 belaka.. =P

p/s: per laa panggilan utk aku nnt ekk.. uncle m? pakcik ikhwan? pak berg(ni dah panggilan pengetua merangkap bapak aku masa kat skolah ni)?

untuk blankqo: sowie tiru post hg... saper soh tiru post "adikku chimal" =P

Friday, September 19, 2008

adikku chimal

chimal(bukan nama sebenar) atau ikmal(bukan nama penuh)..
19 sept dah...
dah besday adik aku yg sorang ni..
x sure plak dia baca x blog ni tp yg aku pasti dia mmg bergedul(jawanyer word x silap)
dulu kecik2 rambut lurus giler pastu pas masuk asrama rambut serabai warso2(masih lagi word jawa) sepertinyer budak bermasalah...
sempena besday ni meh laa aku cerita serba sedikit biodatanya...

aku ingt lagi masa kecik2 dulu... masa umur aku sekitar 4 tahun..
mak tanyer aku... ini merupakan perbualan antara mak dan aku

mak: m~(mak aku mmg panggil aku m.. boleh kata sumer pakcik makcik dan sedara mara kenal aku sebagai m.. nama sebenar tatau arr diorang tau ke x)... m nak adik x?
aku: nak... nak (dgn nada bersungguh2)..
tup tap tup tap 9 bulan lepas tue ikmal pon muncul... mcm iklan celcom pula.. kuasa di tangan anda

masa tue aku anak bongsu(sbb adik aku lom lahir), aku tgk org laen ada adik mcm syiok jer...
yer betul.. aku manja masa kecik.. tp org panggil m bukan dtg dr manja itu
leh maen same2 dukung2... sibling satu atas aku iaitu akak aku jarang bermaen dgn aku..
sbb dia lebeyh slalu bermaen dgn abg aku.. diorang gap satu taun..
mean abg awit rapat ngan akak pp jer masa kecik.. aku slalu disisihkan sbb x cukup umur katanyer
so aku ni teringin laa nak ada adik.. leh wat maen same2
tp nak dijadikan cerite pas ikmal(watak utama cerita ni) lahir, aku semakin disisihkan...
sedih siot... segala kemewahan selaku anak bongsu telah berpindah milik selamanya kepada ikmal
dia telah menjadi anak emas sementara status aku selaku anak emas dilucutkan dan menjadi anak besi karat... lol
segala2nyer nampak berubah... mak dan ayah pon kasik tumpuan lebeyh pada ikmal..
bila aku gaduh dgn ikmal jer... abg nan abg awit akak pipi semua bersatu hati membackup ikmal dan korang boleh bayangkan aku berada di suatu kawasan gelap dan cahaya hanya bersuluh pada aku... sementara dikelilingi siblings yg laen bersedia nak pukul...
tp xper... semua tu kenangan.. x menyesal pon ada ikmal...
haha.. pastu aku ingt jugak.. mak tanyer soklan yg sama pada ikmal

mak: ikmal nak adik lagi x?
ikmal: xnak(juga dgn nada yakin)

dan aku yakin kalau ketika itu ikmal jawab ya i'Allah kalo ada rezeki tuhan 9 bulan selepas itu aku akan dapat adik baru lagi... haha
sekarang aku tertanya2 sama ada akak aku pernah x menerima soklan sebegini... hurmmm

untuk ikmal.. gud luck pmr lepas raya ni... ingt.. abg m bdak soksek leh dpt stret a ikmal bdak mc sure boleyh... u've my pray wif u... kalo dpt stret sure leh dtg korea nye arr ibu bawak =P <-- ayat manis jer ni.. abg m x janji lagi satu ikmal kena bersyukur.. kalo abg m jawab tidak masa ibu tanyer soklan cepucemas dulu mungkin ikmal tidak lahir.. haaa per lagi.. syukur sket ada abg macam ni... per lagi.. belanja arr =P gud luck in ur life... belajar rajen2 nnt leh study abroad gi jepun... sambung laa citer2 abg m nak study abroad kat jepun yg terbantut tue DSC_5562
inilah bdak bernama chimal tue

Thursday, September 18, 2008

Ammar dan hobinya

Amaran awal2... aku buat post ni sambil makan quiker oat.. so kalo ada rasa atau bau quiker oat sikit2 time korang baca ni sorry laa ekk.. (sedap plak makan quiker oat tgh2 malam ni tp muak)

lol.. arini seperti biasa kelas pg dan ptg.. mlm xde..
kelas bosan juga seperti biasa... waktu pertama kedua ketiga keempat dan seterusnya..
ok2.. stret 2 da point pasal post kali ni..
ammar.. satu batch tau.. biler sebut ammar jer sure org akan ingt camera dan masakannyer..
even abg dan mak aku kenal saper ammar ni... punyer nak kata femesnyer makhluk bernama ammar atau nama timangan di kalangan rakan2, ammar razak aka radeoner
arini aku xnak citer pasal camera ammar.. sbb aku pon ada camera.. cuma dia pakai brand printer aku pakai nikon da great
nak dipendekkan cerita.. ammar ni bab masak mmg dia suker..
bukan tue jer.. masak pon suker dia.. yer laa.. tgk muka plak... muka matang dan agak tua =P
ok2.. aku mengarut lagi...
biler abes jer cuti summer itu hari... ammar dah mula bercerita tentang plan memasaknye untuk masa2 hadapan... so dipesannyer macam2 barangan rempah ratus bahan2 untuk dibawa dr malaysia..
aku selaku pak turut menurut sahaja kehendak nafsu makan beliau.. ehh.. sebenarnya nafsu makan aku pon agak terlibat sama.. aku ulang balek.. AGAK
so nak dipendekkan cerita ammar pon masak laa mee kuah untuk menu berbuka puasa arini..
tp tu tetap bukan cerita yg aku nak sampaikan.. walaupon mee kuahnyer berasa mee kuah yang ______ (isi sendiri tempat kosong)
SEDAP laa.. apa laa.. nama pon ammar...
x2.. bukan ni laa yg aku nak citer... asyik lari dr bahan penceritaan jer...
ok2.. ni yg aku nak ceritakan..

IMG_5129

IMG_5132

IMG_5135

hehe.. raya sakan laa kitorang taun ni.. ammar dah ready macam2 menu nyer..
dr kek ke kuih ke panggang memanggang...
inilah electric oven terbaru rumah kami yang dibeli dgn harga 50000won melalui pembelian online gmarket..
act aku dah order mende ni since khamis aritue but due to chuseok yg xde mende selain bgn lambat.... barang belian pon tiba lambat..
maka penantian pon berbaloi.. cumanyer kami belum mencuba pakai lagi...
doakan kejayaan masakan ammar lagi di masa hadapan..
sekian saya melapor dari bilik berita kocheok-1-dong(tmpt aku tinggal)..
selamat bersahur semua...

IMG_5133
ammar dan mee kuah anak mami mamak penang kebanggaannya(gaya seperti iklan power root yg menyebut "sy menang motor")

p/s:korang jgn plak pasni pura2 mengaku sedare ammar...=P

Tuesday, September 16, 2008

Sembang-sembang

Napi: (Sambil masuk ke bilik aku)Mana camera ko?
Aku: Xde kat aku.. naper?
Napi: Nak amek gambar bulan.. tgh lawa tue..
Aku: Haah.. fullmoon kan?
Napi: Ni kalo kawen mesti best ni?
Aku: Naper plak?
Napi: Yer arr.. bersaksikan bulan mengambang

Anda bosan? Taip on lawak dan hantarkan kepada 010-23691702(no napi) sekarang

Mutt-en or beef?

its been a while since i last ate daging in my life..
so i decided to masak daging blackpepper fer sahur 2day since iftar was just sardin yg dah ilang rasa sardinnyer
when was it? last time i ate it..
is it when i went back to malaysia last summer?
or is it b4 i came here 2 korea?
ohh yaa.. napi cooked beriyani mutt-en(mutton ni tp sebab pakcik jual beriyani kat masjid pronounce jd mutt-en(tekankan bunyi pada en)) last nyte.. sorry coz my memory seems 2 be ngokngek after ngadap buku calculus and pogi(give up) untuk sumer soklan
jap can mutt-en(mutton ni tp sebab pakcik jual beriyani kat masjid pronounce jd mutt-en) be consider as daging?
lol

just wanna show anyone dat living here sometime can be consider as hell but sometime asyik makan daging n mutt-en jer.. x maen arr ayam2 ni.. lol again fer 2day post

sorry atas kengokngekanku pagi2 buta ni... calculus really made me crazy nowadays

Monday, September 15, 2008

aku dan pukul 4.10

lol... mmg lol...
aku tido pukul 6.30 bgn kol 4.10ptg...
arghhh... tertekan nyer..
mmg laa arini cuti... tp mana leh..
aku dah set jam pukul 12.. 12.05..12.30 dan 12.35...
aku dah terjaga kol 11 act... tp sbb tau aku set jam kol 12 so aku tido balek..
tp aku cam pelik... alarm hp tu x berbunyik langsung...
aku terjaga jer carik hp tp x jumper sbb mamai.. pastu pergi kom tgk mcm baru kol 12 somthing then gosok sket mata rupenyer 16.10...
dan x semena2 tanpa aku dpt mengawal keluar laa f word dr mulut aku..
ada patut perkataan pertama aku mulakan arini mende tue... mengong
act dah braper kali gak jd camni.. tiap kali bgn lmbt jer terus tercaruts maruts..
woi ramadhan laa.. bwk2 laa zikir ker.. mengucap ker...
dlm 4 jam ni supposely aku leh wat omework dan beberapa kerja laen yg sepatutnyer aku kena siap dlm masa terdekat ni.... tension giler macam ni..

aku tau kenapa jam x berbunyi..
alarm aku sumer tertules am dan bukannyer pm... bongok

jumaat bgn kol 1.30 which made me terlepas jumaat di itaewon mahupon kolej..
sabtu bgn kol 3.30 camtu gak...
ahad bgn kol 1...
isnin 4.10
argh.. rugi giler cuti chuseok(thxgiving org korea) aku begini

Sunday, September 14, 2008

dilemma.terbaru

arghhh.. aku kembali lagi dlm post yg baru...
masih mengenai dilemma...
masih perlu membuat pilihan...
kali pilihan aku hanya dua..
salah.. bukan macam yg ko teka tue..
serangga pilihan? lol.. tue pon bukan.. (saper tak tahu pasal serangga pilihan leh search kat youtube then type "serangga pilihan")
masalah insomnia? lol kalo ni masalah aku per pilihan aku kena bwat.. nak tido atau tidak?
camner arr.. xyah arr teka2 lagi.. kali ni aku citer.. xde rahsia2
camni citer die.. lol jgn plak korang kecewa sbb dilema kali ni xde mende pon...
sekadar mahu menggunting rambut atau tidak...
yaa... potong rambut...
dan kali ni aku siryes.. kalo aku membuat keputusan untuk memotongnyer aku akan potong pendek... gaya2 kemas bdak skolah gitu..
act aku mcm berbelah bahagi... ada kawan suruh potong.. ada suruh trim.. ada pula yg suruh membiarkannyer panjang gaya2 amy search.. lol
atau perlukah aku membuat gaya joe jambul?
aku punyer pendapat? ntah laa.. aku teringin untuk lebeyh panjang... teringin juga untuk pendek..
bukan apa... kalo aku dah berkahwin dan beranak pinak kelak malu laa aku ingin berambut panjang lagi.. aku bukan artis...
atau dgn keadaan laen.. pabila aku sudah memasuki alam pekerjaan.. agak2 arr nak rambut panjang time dah kerje.. kalo aku jadik boss boleh arr..
tp kalo aku potong pon paling awal dlm week b4 raya.... sbb aku nak beraya ngan rambut baru...
tp kalo smpi raya pon korang x nmpk pon kependekan rambut aku, x perlu laa korang tanyer...
nntkan jer rambut joe jambul aku kalo begitu...
so aku nak tanyer pendapat korang.. pilihan jawapan yg ada adalah:
a)potong2 laa rambut tue.. dah mcm sarang lebah dah pon...
b)lol.. aku teringin tgk ko berambut joe jambul.. tolong jgn potong.. pls pls... pretty plssssss~~
c)apa kata buat half2.. separuh botak separuh berambut.. leh jd two face.. lol
oh yaa.. anda juga bebas untuk menambah sebarang skrip selepas pilihan jawapan anda.. skrip yg disediakan tidak semestinya digunakan

so tinggal2 laa komen yer.. nak tau juga apa pendapat korang.. mana tahu mampu mengubah pilihan dan membantu sket aku yg dlm dilemma ini

Thursday, September 11, 2008

Berbuka apa yer hari ini?

Untuk blogger2 kat mesia apa korang ingt korang jer boleh berlagak buat post yg tunjuk "korang berbuka apa hari ini".. "apa yang bazar ramadhan tempat korang sediakan harini"...

haha aku pon boleh laaa

so... skang turn aku plak...

ingt korangnyer ayam golek ayam dara ayam x masak abes ayam sembelih x abes tue sedap sgt...

ingt kitorang alien2 kat sini xde?

takat kfc pizza hut mcd kitorang pon ada... malahan lagi berseri2 kitorang punyer pizza kfc mcd dgn daging2 x halal.. korang ada ker? ada babi masak kunyit? ada babi dlm cikedis? xde kan? kan? kan?

ah-haa~~ bak dtg aku tunjuk per yg bazaar di korea sediakan..

p080911182239


lol.. arini aku kena berbuka di kelas rupernye... lupa plak...

dua makanan ni cost me 1400won... yang mana bersamaan dgn 4.37945 MYR

korang tau x dgn 4hengget 3posen ni aku leh makan nasik berlauk di kedai mak limah atau pakcik ya...

yer la.. kalo aku makan nasik berlauk dgn air suam special mahupon air suam tarik mmg kenyang punyer arr dgn harga sebegitu...

tp kat sini aku hanya mampu memperolehi banana uyu(susu pisang) dan roti strawberrrrrrryyy

sudah 4 hari menu ni menjadi menu tetap untuk aku berbuka di kelas.. dan aku yakin untuk 4 atau 5 kali lagi di minggu mendatang ianya akan tetap kekal menjadi pojaan hatiku...

bukan aku xnak tukar pilihan ke apa... tapi banana uyu ni siyesly mmg pilihan terbaek untuk korang berbuka... rasa manisnye.. pekat.. lemak berkrim... lebeyh2 lagi biler ianya sejuk... segar tubuh badan korang untuk meneruskan persekolahan.. kalo ada mana2 rakyat mesia dtg sini.. cubalah skali.. dan anda pasti nak lagi...

mukadimah untuk hari ini

sudah-sudah la korang.. stop laa post pasal per korang makan.. kesian kat reader cam aku ni..

bukan xde duet dgn kata laen x mampu... tp apakan daya... org korea lebeyh menyayangi babi drpd alien-alien disini


kawan2 kat korea sekalian.. alien-alien jugak.. puasa jangan tinggal k..

tak lupa juga ucapan terima kasih kepada ahli rumah bob yg sudi menjemput untuk supper nugget di malam2 ramadhan begini... thx korang.. tgh2 sangap nugget dan sekutu2 nyer ni ada plak rezeki camni

renung2kan dan selamat beramal~~

Pemalas yang malas

Tahukah anda bahawa seorang yg malas boleh dikira sebagai orang yang paling malas apabila:
1)Dia malas untuk makan
2)Dia malas untuk tido
Hal ini kerana makan dan tido adalah suatu kerja yang disukai org yang malas...
Orang yang rajen selalu lupa waktu makan dan tidonyer kerana rajin..
Dan meraka akan makan dan tido secukupnya untuk memastikan mereka dapat membuat sesuatu kerja laen..
Haha... sumer ni muncul biler aku chat dgn seorang kenalan masa seblom sahur td..
seperti biasa.. aku laa yg bgn untuk bersahur.. nak pegi kejut napi tgk dia xde..
biler masuk bilik ammar dan cikot tgk ammar jer ada... kejut ammar dia kata dah makan..
so gamaknyer aku bersahur seorang sahaja pagi ni...
so nasik dah ada.. aku ingt nak goreng telur jer...
dah goreng telur.. aku dah duduk depan pinggan dan komputer...
tp aku rasa malas nak makan.. so aku terus chat ngan member aku... dan mengetepikan nasi berlauk telur di depan mata yang sudah terhidang dr td..
haiii << ini keluhan... makan pon malas? lol
dan seperti biasa aku tido lambat.. selewat 6.30am(kali terakhir melihat jam..) dan bgn seawal 8.30 kerana pakcik taekbae(delivery) mengetuk pintu dgn kuatnyer... mungkin kerana parcel aku berat sgt kot.. hampir2 20 kg..
arini aku napi dan cikot kelas pukol 9.. so kami kompom akan berebut tandas... damn.. arini aku kalah...
AMARAN: jikalau anda mempunyai kelas awal pg yg bermula sama waktu dgn cikot, pastikan anda lebih awal memasuki tandas..
awal2 pagi ni dah kelas silseb(praktikal).. bermain mesin laa nmpknyer..
arini aku sedar bermain mesin ketika mengantuk adalah sangat merbahaya
so aku target next week ari khamis kena tido awal...
huarggghhh(menguap).. ngantuk pula.. tido jap arr.. jap lagi ada kelas lagi...

p/s: post kecil aku nmpk gayanyer lebeyh laku dr post2 laen.. passion aku utk berblog lagi bertambah biler tgk org komen.. so target sehari ker dua hari kena gak ada satu pos...
ohh yaa.. aku dapat byk respon dr mimpi dan pilhan aku... udah2 laa tue.. jgn maen teka2 lagi...

Wednesday, September 10, 2008

3in1 (A milo-wannabe post)

lol..post kali ni macam milo plak sbb tajuk dia 3in1.. haha.. efek byk sgt makan dan minum milo 3in1 ni

1st story(Tajuk:Can time machine really become reality)
1st story ni dlm english.. lol sbb arini ada sorang bdak kelas aku try speaking english ngan aku dan aku xnak english aku jd lvl dia.. worst... WORST.. nway since it's been a while i didnt use english either to speak or in my writing
I was called to make dis post coz of something dat i got to know last nyte..
err.. i knew dis all along.. not really noe but then i noe it coz i can feel it..
well all i can say is life is all about making a choice.. u cant never turn back to d time where u chose it..
the choice itself dont care wut will happen to u but then it will keep haunted u if u made a wrong decision
wut i try to say is about a choice which i made n chose about a year and 7 month ago.. maybe 8 month.. nahhh it doesnt really matter aite..
it turn out 2 be unexpected..
haha.. regret? quite.. happy? quite.. act i dont really noe wut i feel ryte now.. quite shock act
wut i noe is life full of surprise and u can never guess wut will happen next..
it's true u r da one to choose da path(or maybe ur parent does) but then only god knows wut kind of story will it be from wut u chose..
sometime u need to make a choice between 2 things... from 10 to 1 or maybe from nothing to one thing... fer my case i had to choose 1 from 3 choice which i have
well for me wut happen is something dat i didnt expect it to be...
i had the chance to change wut i chose about a few month after i made dat choice which i didnt and i stick wif wut i chose dat time...
now i wonder if time machine can really be reality.. so dat i can get to noe wut will happen if i chose the other choice dat i got... lol

2nd story(Tajuk:Ilbono? nihon? bahasa jepun? selipar jepun?)
citer kali ni pon pasal pilihan.. biler anda masuk kolej atau u... biasa la.. anda kena buat pilihan subjek apa anda nak amek kan..
lol.. dapat gak aku sinchong(register) kelas ilbono(japanese).. last sem aku dah try...
aku refresh page sinchong-an setiap selang seminit(act ni hiperbola jer.. aku refresh biler aku ada masa laa).. lol sumer kelas penuh..
ada sekali tue ada kosong.. tp bertindih pula dgn jadual aku... lalu aku pantas call farhana dan gtau dia ada kosong satu kelas.. dan lucky fer her sbb kelas dia kosong time tue dan dapat laa dia belajar ilbono.. n she oso lucky sbb dpt a+
bercerita pasal ilbono ni.. aku mmg dr kecik sgt dah menjadi cita2(aku ada satu lagi cita2 yg aku teringin nak buat tp aku citer dlm post laen kali) dan harapan menggunung untuk mempelajari bahasa penjajah tanah melayu ni..
masa form 1.. dan abes spm.. 2 waktu yg supposedly aku boleh belajar tp x belajar..

time form 1
bengong skolah aku xde bahasa jepun.. standard sbp ada... pehal skolah aku xde...
shit.. yg ada french chinese n arab...
so aku pilih laa french sbb nmpk cool.. result nyer? haha.. aku ada sijil delf a1 ngan a2 beb.. bajet cool plak.. naseb jer pon lulus..

abes spm
keputusan yg boleh kata cemerlang dan memberangsangkan masa spm telah memberikan aku pilihan(lol post kali ni asyik pasal pilihan jer)..
aku nmpk pilihan aku time tue utk amek kejuruteraan jepun(which something dat i craved since sekolah rendah lagi utk study abroad kat japan)... mmg dah jd cita2 arr mende ni.. target aku sejak kecil lagi...
sumer aku lepas dr syarat dan kelulusan... damnn..
tp ntah laa.. aku x tahu kenapa last2 minit aku buat keputusan untuk ubah jd diploma kejuruteraan korea.. aku ulang balek DIPLOMA... haha.. mengong x mengong aku ni...
dah la impian dr kecik lagi.. last2 aku sendiri yg kuburkan impian tue... even peluang dah ada depan mata.. tp xper.. aku gembira jugak dgn pilihan ni... even regret tue lebeyh byk kali dr gembira...

dan sekarang aku dah dpt peluang tue... aku dpt masuk kelas Park Tae Kyu.. yeay..
yg menariknyer... aku perlu belajar ilbono dgn bahasa perantaraan korea...
mean malay->korea->japan... lol... org jawa cakap nyusah-nyusahi endas..
bahasa korea pon tunggang terbalik.. ada hari nak belajar bahasa jepun guner bahasa korea... sengal
aritue aku ada citer aku kena pilih antara kelas 3d modelling atau kigaejedo(lukisan)...
last2 aku pilih 3d modelling dan drop kigaejedo dan domyonhedok(membaca lukisan).. domyon ni patut aku amek aritu tp last2 drop jer..
so jadual aku dgn rasmi nyer telah jd begini... free ari jumaat.. hehe..
jadual
aku tau byk antara korang x phm per dia tules kat situ.. so tgk2 dan buat2 paham jer..
nway kelas ilbono aku mlm isnin tue
so dgn pengambilan bahasa jepun ni.. byk gak bahasa aku dah belajar
arab: sekolah agama
cina: sekolah rendah(SKBTR) darjah 3
french: high school(soksek form 1-4)
jawa: pembelajaran x formal dr nenek sejak kecik.. tp masa balek mesia aritue byk gak belajar sbb dekat seminggu gak dok ngan nenek aku
banjar: just tau sket2 basic sbb dgr family belah bapak aku sembang
korea: sbb aku belajar kat korea.. lol
japan: baru nak mula.. merangkak dgn katagana dan hiragana
melayu: sbb aku anak melayu
err.. loghat utara leh kire bahasa ker? lol
english: aku rakyat malaysia pula..english dah mcm bahasa no 9...[edited:blankqo ingtkan]

3rd story(Tajuk:insomnia)
lol.. bulan puasa ni dah jd kebiasaan plak pada aku untuk tido lepas maghrib/seblum tarawih(kantoi skip)/lepas balek tarawih... so aku akan bgn dlm lebeyh kurang pukul 12pagi dan stay smpi sahur.. so aku leh either masak or kejut org utk masak/sahur..
haha.. leh kire dlm umah ni org agak bergantung pada aku untuk bgn sahur..
boleh kata dlm 10hari berpuasa ni 8 hari aku kejut bdak umah aku..
manakala baki 2 hari lagi tue... sehari kitorang x bgn sahur(which is aku dah jaga smpi kol 3pg tp aku tido balek.. reason: 1st..aku dah makan megi..2nd.. nak tgk bdak2 ni leh bgn x biler aku x kejut.. dan baki sehari lagi adalah aku tido lmbt(mean bukan after terawih.. tp kol 12am..)
so 2 hari lepas iaitu pagi isnin.. aku bgn mcm biasa... kol 12am.. pas sahur tue aku tggu smpi kol 5.. tiada seruan utk solat subuh berjemaah sama2.. so aku solat solo2.. pastu aku terus baring...
baring punyer baring jam bertukar dr pukul 5 kepada 5.25... aku terus golek2 atas katil... xleyh gak tido.. usha jarum jam dah bertukar lagi jd 6.15... dan terus kepada 7... lepas tue pergi pula kepada 7.53... last2 biler jam dah kol 8.30 aku pogi(give up)... aku layan satu episod citer zettai kareshi.. so kol 9.30 camtue citer abes.. dan aku bersiap2 gi kelas 3d modelling jam 10...
smalam plak aku tido lmbt jugak.. bukan kerana kehendak tp terjadi... 7.17am kali terakhir aku pandang jam seblum aku tersedar jam 11.30am untuk download prison break baru dan menontonnyer.. dan seterusnyer ke kelas pada jam 1pm..
lol.. adakah arini aku gagal tido lagi? jam dah pukup 5.41am.. tue baru nak baring... blom carik nice position lagi... damnnnnnn

Monday, September 8, 2008

Post kecil

Td aku bermimpi.. terasa sgt real.. sbb now Ramadhan.. so mimpi tue bukan dtg dr hasutan syaitan laknat.. so mimpi tue dtg dr my own feeling.. now i had d answer 4 d ques yg l8tly kept bothering my mind

Friday, September 5, 2008

Bilik.shayer episod 1

Err.. rasanya tiada siapa2 kenalan atau ahli keluarga di Malaysia yg penah tgk bilik shayer kan?

Oleh yang demikian sementara menunggu waktu berbuka yg jauh lebih awal dr Mesia tue, muncul laa idea ni.. post untuk menunjukkan gambar2 bilik shayer..

Sebelum anda terus scroll ke bawah untuk melihat gambar2 bilik shayer..

shayer nak pesan... jgn laa mempunyai harapan menggunung tinggi untuk melihat bilik yg bagaikan mansion seorang artis ataupon seperti bilik-bilik di dalam movie korea..

diorang sumer kaya raya dan shayer ni kayap jer..

tambahan pula kerajaan dgn kejamnyer tidak menaekkan elaun kami dlm bajet 2009.. walaupon ada ura2 akan naek.. so ni jer laa bilik setinggan shayer..

ohh yaa.. post kali ni merupakan bahagian pertama sebab akan ada bahagian kedua yang mana bahagian kedua akan menunjukkan separuh side lagi bilik ini yang mana masih dianggap tidak sesuai untuk ditontonkan kepada umum kerana dikhuatiri mampu membatalkan puasa anda kerana muntah dgn sengaja...



DSC_9010



DSC_9012



DSC_9016



DSC_9017



DSC_9018



DSC_9020



Jgn risau kali ini anda boleh klik gambar2 tersebut kerana tiada lagi kesilapan teknikal seperti post seblum ini


Ohh.. ni baru kemas gak ni.. shayer sendiri leh kasik 4/5 kalo ikut level yg leh shayer buat... sowie laa kalo bg anda ni sgt kotor ker apa.. sila-silalah komen pendapat anda mengenai bilik shayer yg x seberapa ni...

P/S: baru edit gambar yg amek masa blan 4 aritu.. rajen2 laa melawat dan komen flickr shayer

Tuesday, September 2, 2008

Prison break?? Gossip girl??

Err.. post ni bertujuan untuk sedikit menjeleskan sesetengah pihak... anda disarankan untuk tidak membacanyer... terutama org2 mcm encik farid dan org2 di Malaysia..


Klik gambar untuk maklumat lanjut..

Haha.. dah tgk lom bang? Relak jer donlod PB 4.1meg/sec.. kalo file dia 400meg... mean 100 saat dah siap... x smpi 2 minit tue(berkatanyer m sambil gelak jahat)

p/s:ohh.. arini maybe kena bukak pose dlm kelas... sbb ada kelas dr kol 6.15pm smpi 9pm.. melaenkan kyosu(lecturer) kasik balek awal.. damnnnnnnnnnnn

Facebukk??

haha.. atey nyer pasal aku layan jer laa facebook ni..
tgk.. aku dah cr8 facebooknyer account...
tgk nnt aku maen gak battle of the band... haha
sumer sbb atey.. aku layan jer tey

nnt aku edit profile sumer2... mlm ni wat acc jer dulu

Monday, September 1, 2008

Ramadhan datang dgn rahmat

Waa.. pagi ni hujan... besh giler... mmg rahmat arr... sejuk jer...

cuba kalau kena arini panas terik cam mid-summer... perghhh..

tp sbb hujan ni gak laa malas giler bangun gi kelas pagi ni...

kelas kol 10.. seb baek kol 9.30 dah bgn...

tp awal2 cam nak bgn xnak jer... yer arr.. ni minggu 1st.. so cam malas sgt gi kelas..

tp aku gagahkan diri gak... so gi laa kelas dgn colourfulnyer payung... =P

perghh.. 3 jam td belajar... seb baek 3jam jer.. naseb baek..

cuba kena kelas dr kol 9 smpi 9 cam ari khames nnt.. damn...

tp 3 jam belajar td pon.. perghh... seb baek arr solidwork.. so aktif laa sket tgn dan jari jemari bergerak.. kalo kena kelas teori sure kepala jer gerak tersengguk-sengguk.. haha

skang kelas dah abes 4 2day... yeayyyyyyy.. siyes malas giler hujan2 camnie..


sbb ada org nak tgk gambar kat hongkong so kasik laa preview sket.. =P


Tgk tue.. saper kata x sker pakai selipar.. leh jer pakai.. suker jer.. saper kata?? saper kata?? mengaku segeraaaaaaaa

Ramadhan datang lagi

Huuu... td gi solat tarawih kat bilik mesia... mean sok dah kena pose laa...
aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
satu lagi siri berpuasa dan beraya di perantauan..... dammnnnnnnnnnnnn
terkenang zaman kecik2 dulu berpuasa bersama keluarga...
alangkah indahnyer.. sure ada nugget pagi2.. camner susahnyer mak ngn ayah kejut sahur...
xper2... kewajiban kan puasa tue... so sekarang ni aku tgh masak lauk untuk bersahur...
nasik goreng cina telur mata... sahur!! sahur!! sahur!! << quote abg aku utk org jual sahur pagi2 kat upm...
tp aku xde laa buat nasik goreng cina telur mata.. aku buek ayam masak lomak joo jang oii..
sayurnyer? sori laa yer... i x sker sayur... so i x buek lerr..
perghh beshnyer kalo sahur pagi2 ada org buatkan or leh beli jer kat mana2...
sahur dewan makan pon cukup arr.. cukup sedap banding dgn kena bgn pagi n masak sendiri...
so ramadhan taun ni aku harap lebey baek dr taun2 seblomnyer.. ada laa beberapa target ramadhan yg aku dah design.. hehe....
bersempena dgn kedatangan ramadhan juga disertakan pakej:
prison break season baru iaitu season 4...
kekalahan ac milan kepada bologna 2-1...
bermulanya kelas untuk e-hakgi(2nd sem)...
kebo.... ohh damnn berbau dah ayam aku... tules blog nyer pasal laa ni... terlupa pasal ayam di dapur.. abes makan ayam hangit sahur 1st kang... damnn
sok subuh kol 4.30 kelas kol 10... arghh.. tension2...

p/s: mlm td aku mimpi aku ada pintu kemana sahaja.. waa.. sungguh berguna.. leh balek mesia relak jer.. siap leh antar awek balek rumah lagi... just ianya susah digunakan jer.. rumit.. kalo x baca manual mmg x reti guner.. sbb kena pakai kod-kod bagai =P

oh yaa.. x lupa.. slamat berpuasa dan menyambut ramadhan almubarak kepada ahli keluarga di penang/kl/s.alam. yg tersayang di kms, sanak saudara di kl/perak/johor dan kawan2 di malaysia dan korea....