Friday, October 31, 2008

Sepetang bersama Tun

Tun 1
Two thumbs up!!
Organizer committee and event photographer [eM-BerG]

Dua malam x tido demi sepetang bersamamu Tun
Gambar bersama Tun will be post soon sbb kat camera photographer laen

Thursday, October 23, 2008

3 hari, 3 jam dan library

Kalo seblom ni aku ceritakan kisah aku struggle 3 hari untuk xm thermo yg tumbang... kali ni berbeza

smalam utk peperiksaan yososolgae(machine element), aku cuba untuk buka buku sepanjang malam tapi mood membaca x dtg langsung... maka pukul 1 sbb ngantuk aku ambil keputusan untuk tido sahaja....

tgk tgk tup tap tup tap pukul 4 baru aku tido... bengong...

belajar x boleh tido pon x boleh...

so pagi tu bgn pukul 9 dan terus menerus study smpi kol 11.45... xm kol 12

ekekeke... resultnya? 3 jam adalah lebih baik daripada 3 hari...

so kesimpulan? xde.. korang tafsir laa sendiri...



ohh.. lagi satu.. kalo ada saper2 yang membaca status ym aku, betul laa tu...

aku berada di library hari ini.. dari pukul 8 hingga 12..

tp aku berada di library kolej tingkat 1 dan bukannya tingkat 3..

tak tahu apa beza tingkat 1 dan 3?

bukan tingkat yang membezakannya...

byk bezanya...

rujuk link ini http://dandelinoid.blogspot.com/2008/10/aku-serba-tak-kena.html

cerita kenalan aku mengenai library tingkat 1 dan 3...

malas aku ceritakan lagi benda yang telah orang laen ceritakan... takut dikatakan basi...

Tuesday, October 21, 2008

Tumbang satu

bongok.. tu jer yg mampu aku lafazkan..
3 hari usaha keras aku untuk satu paper yolyokhak hancur...
tamat macam tue jer.. ada dekat 35 soalan kalo x silap aku tadi..
masa satu jam..
giler...
giler...

pastu apa kebengong sangat ada plak kelas calculus betul2 lepas aku abes jawab xm... sengal... kalo kelas relax2 xper arr

sudah.. aku mahu berehat dulu... lupakan xm esok hari dengan gossip girl dan chuck..
aku tak boleh tension2 camni pegang buku.. sia2..

Aku? TV?

Jam 11:46am, lokasi atas katil:
grrrr.....brrrrrrr... ( grrrr dan brrrrrrr kedua-duanya adalah bunyi vibrate telefon serbaguna(henpon laa tue) aku)
1 msg received tertulis disitu... aku smbg tido
Jam 12:05, lokasi berdiri atas karpet:
aku: ada msg rupernyer td

tertera di skrin telefon selular aku:
"muka ko masuk tv syal" send by adeep(seorang senior)
aku agak blurrr... tv mana plak ni..
aku reply tanya balek pada si informer... menanyakan tv mana kuar
dia reply ebstv..
owh.. lantas aku dapat mengagak aka meneka kenapa muka aku keluar tv...
bukan bukan.. bukan apa yg korang fikirkan tue.. aku tak ditahan ISA kerana blog aku.. blog ni hanya menceritakan kehidupan peribadi alien aku.. tiada politik..
bukan juga... bukan sebab ada spammer dlm blog aku yg bernama Tun, paklah, saiful bahari dan laen2...
yang tue? owhhh tidak... tidak pernah menjadi cita2 untuk aku menjadi artis.. kenapa pula muncul tv sbb jadi artis...
isy korang ni... pikir macam2 sangat

yer laa.. nama tv yang aku keluar pon educational broadcasting system... tentu pasal pembelajaran...
dan part yang aku keluar pon x seberapa...
apa yang keluar adaah semasa aku mendengar penerangan mengenai sebuah kipas "istimewa" oleh seorang mamat korea di booth DYTC ketika expo Korea Electronics Show di KINTEX tempoh hari...
aku pergi pon sebab wajib... n kena buat report pasal expo tersebut
tp nasib aku baek kerana dgn tidak semena-menanya aku dpt keluar tv korea...(sikit jer pon)

nnt kalo aku jumper link tue aku akan post kan disini... bersabar yer pembacaku(owh perasan seketika ini blog chedet yang dimasuki longgokan manusia setiap hari)
act jap lagi kol 5 ada xm thermo yg ditunda masa raya itu hari... tp gatal gak nak tules blog ni.. xp

Monday, October 20, 2008

Sibuk atau pura-pura sibuk?

Yer benar.. anda tidak bermimpi.. aku kembali mengoblog...
biasa la tue.. tgh2 minggu xm camni mesti jer ada benda yg x buat masa minggu tak xm tp nak buat sekarang.. paham x statement tue?
contoh kemas bilik.. masa hari2 biasa x tergerak pon aku nak kemas bilik..
tp biler masuk jer time2 kena baca buku untuk xm aku pon terus rajen sgt nak kemas bilik..

so sekarang aku nak bercerita kenapa aku tidak mengoblog akhir-akhir ni...
jawapan aku slalunyer biler ditanya
1) ntah.. tak dtg keinginan tue.. kena tunggu eager nak tules balek
2) busy

tp masalahnya betul ke aku busy atau selama ni aku cuma pura-pura busy
aku pon sebenarnya tak pasti..
sbb ada beberapa benda dalam kepala aku ni yg aku nak lupakan seketika..
bukan apa... mengelak drpd menjawab semua persoalan... lari dr kenyataan
akhir2 ni aku rasa macam x ada benda yg aku lakukan..
hari-hari kosong yang berlalu tanpa aku sedari... sedar x sedar dah pertengahan bulan 10 pon
tp sekarang aku dah sedar.. biler aku x tules blog ni laaa aku sedari aku tak tahu apa aku buat seharian
dalam tempoh ni aku terlalu byk berpura-pura...
aku nak kembali pada diri aku yang asal..
hidup dalam kegembiraan..
aku rindukan hari-hari biasa aku...
membaca komen2 pembaca yang banyak ragamnye...
mengomen kembali blog2 yang aku biasa follow..
aku x mahu lagi pura-pura busy...
tp betul mmg ada hari yg aku benar-benar sibuk..
ntah laa..
kehidupan aku terlalu tunggang terbalek akhir2 ni..
x mengikut lumrah nyer...
siyesly im not proud of maself biler jadi begini
hidup tanpa hala tuju... tanpa rentak dan hanya membiar takdir jadi penentu



sudah masanya aku kembali.........

Tuesday, October 7, 2008

Mengekspresikan

DSC_9831
Kadang kala aku tertanya-tanya.. bagaimanakah perlu aku mengekspresikan perasaan aku?
perlukah aku berbohong supaya aku tidak menjadi beban kepada penanya?
atau haruslah aku berterus terang sahaja apa yang terpendam didalam hati ini?
dalam tempoh seminggu ni aku banyak memikirkan perkara ini..
mungkin kerana emosi dan perasaan aku tidak stabil beberapa ketika..
jarang sebenarnya aku melayan perasaan kerana aku lebih selesa untuk menjadi gembira-pergi-nasebbaek atau hepi-go-lucky kerana gembira setiap masa mudah sahaja.. cumanya susah untuk menjadi serius..
tapi kali ni berbeza.. aku terlalu melayan perasaan ni..
kerana ini juga macam2 benda aku buat...
aku jd gile-giler.. x betul.. x serius.. macam budak2
aku buat benda yg x patut dan pernah aku buat..
aku tidur setiap kali ada masa terluang
aku lebih cenderung untuk mencari teman berbicara(tak kisah apa2 topik)
aku makan biler bosan.. (ya berat aku sedikit bertambah)
dan ada benda2 laen lagi
diluar mungkin nampak tenang tetapi didalamnya?
semalam aku berpeluang menonton filem Sepi..
kerana aku rasa aku berpeluang memahami perasaan manusia bila menonton filem ini
bukan apa.. setelah melihat beberapa rakan sibuk bercerita tentang kelainan ramuan filem ini, aku turut sama tertarik untuk meminta dari umair yang telah menorrent dari web jiwang..
mmg lain komenku.. menarik.. sesuai untuk jiwa aku yang kadang kala muncul sepinya..
berbalik kepada pengekspresian perasaanku...
kadang kala orang tanya.. ko nampak macam xde mood jer?
aku jawab ye ker? sambil tersenyum buat2 terkejut..
mmg benar tekaan si peneka tetapi aku terus buat tak tahu sepertinya aku hepi-go-lucky..
bukan tidak mahu tetapi tidak tahu bagaimana mahu berkonsi bersama..
akhir2 ini juga biler orang suruh aku ambil gambarnya, kalau ketika itu aku tiada perasaan akan terus sahaja aku katakan "xnak laa(dan terus beredar)"
perlu ker aku berterus terang begini?
aku masih lagi dalam kebingungan..
perlukah aku nyatakan aku marah biler aku marah
dan sedih pabila ia menyelubungiku
aku tahu bukan semua ambil kisah akan coretanku ini tapi aku juga tahu ada yang mengambil berat dan kerana itulah aku timbulkan disini supaya ada yang sanggup berkongsi

Thursday, October 2, 2008

2nd day raya

bad start 4 my 2nd day raya...
salah aku gak act..
gi masuk bengkel tp pakai baju kaler cerah
abes kena minyak baju.. satu line elok jer..
baju hard rock plak tue... damn..
salah timing...
paperpon 2nd day raya ni.. lunch makan sundubu jigae..
pelik2.. raya makan makanan korea...
ada lagi 6 jam class ni.. penat2
giler aku camni

How 2 spend raya cara ikhwan

lol.. tgk tajuk dah xleh belah
so post kali ni kiter mula dr kesimpulan
kesimpulannyer.. jgn jd ikhwan

Tentatif raya smalam
Mlm raya: Bergaul mesra dgn teman2 di officetel dgn makan bbq, maen poker, maen game bola
Tgh-tgh malam buta: Join umair, abe dan ammar buat roti jala/rendang untuk org yg dtg sembahyang raya pg nnt.. aku masak ketupat utk sarapan pagi raya
-Tak tido malam raya-
Pagi raya: Tolong kemaskan dewan kat kolej utk buat sembahyang raya
Sembahyang dan takbir dr pukul 8-9.15
9.30: bersarapan ketupat/lemang/rendang/kuih raya
9.50: dah berada dikelas thermo
10-12: mabuk di kelas thermo.. sbb x tido lagi..
aku ingt lagi biler tido tue time terjaga.. aku bgn dan tgk sekeliling aku dah berubah... aku dalam keadaan sedar tp mmg aku nmpk kelas jd laen.. xpaham macam mana? try la mabuk macam ni..
12-1: mabuk dalam kelas machine design pule
ohh.. yesterday i pakai baju melayu wif sampin kay gi kelas.. dan komen yang paling besh aku dpt adalah dr ketua student mech dept "waa... moshitta(sambil menunjukkan jari ibunyer kepada aku)
hahaa.. mereka sumer siyesly cam pelik tp suker tgk kitorang pakai baju melayu.. smart katernyer
yer la.. hujan x ribut pon x tetiba pakai pelik2..
biler ditanya.. aku just jawab arini perayaan istimewa... kalo ditanya lebeyh lanjut aku jawab pula.. arini mcm chuseok(raya korea) bg kitorang
tq to syakirah sbb dia gi jumper lecturer kongjakbob utk mintak kitorang skip kelas ptg(kol 2) tue
n tq gak kat kyosu tu sbb kasik kitorang cuti
1.30: saram dtg beraya.. layan laa jap.. pastu dia gi kelas
2: baru jer nak tido dpt call dr jaha.. nak dtg kol 2.30 katanya.. lol.. makanan apa pon xde.. rendang sumer2 dah abes.. pastu bdak pompuan pon nak dtg.. bilik mcm sarang per lagi.. arghh..
2: masak megi goreng ngan ketupat.. buat air jagung.. ammar buat rendang... tggu punyer tggu .. kemas bilik skali
2.30: x dtg lagi pon bdak ni
2.45: matin/ghani/qilah/ejat yang datang dulu.. layang diorang smpi kol 4.. yang laen x dtg2 lagi.. penat jer aku masak.. megi goreng aku tu last2 aqilah gak yg makan byk... sedap kay aku buat
4: xleyh belah dah.. malas tggu... katil dah tersergam indah... ghani ngan ammar soh solat dulu.. tp aku dlm hati kata.. xper.. jap lagi bebdak ni dtg aku bgn arr solat(syaitan byk hasut kay)
sedar x sedar aku bgn dgr bunyi org kat luar.. dah smpi kot..
lol.. kuar2 nmpk musana ngan pak nab.. senior aku setaun..
luar dah gelap
aku masuk bilik balek tgk jam dah kol 10... damn
asar mana maghrib pon kemana..
ammar kata masa jaha n da geng dtg tu diorang masuk bilik kaco2 aku..
tp aku x sedar langsung
10.30: aku dah tatau nak buat apa.. call my mum.. she said "ni rindu sgt laa ni smpi malam pon call".. hahaha tgh hari tue dah call dah.. lol.. aku rasa lonely sgt.. tatau nak sembang ngan saper dah lepas bgn tido tue... so aku capai jer hp terus dial my mum nyer no... dah sumer org pon biler aku tanyer buat apa.. bz katanya..
pastu kol braper aku x sedar aku dah tido balek.. xde mood buat apa2... siyesly ni.. x tipu.. betull laa.. ey kali ni tido mlm kay.. tadi qada' tido yg semalam nyer...
pastu bgn kol 6 semayang subuh then wat kejer..
wei arini ada 9 jam kelas.. dr kol 9 till 8.30 kay.. raya mendenyer gini...

paperpon slamat ari raya sumer.. ada 29ari lagi kiter leh wish kay..
p/s: 1st time masa raya 1st aku amek satu gambar jer.. tu pon sbb menyelit camera nana

Wednesday, October 1, 2008

20 sebab kenapa raya tahun ini x boleh dipanggil raya? Dan 10 sebab kenapa ia masih dianggap raya?


beberapa sebab raya saya tidak cukup sifat:
1. salam perantauan yang saya hantar di surat khabar x keluar pon.. damn.. kalo x sure awek suker sbb ada nama dia
2. saya tidak menerima 1 pon kad raya lagi walaupon sekarang sudah boleh diaanggap pagi raya.. seriusly saya katakan saya amat sangat sungguh sedih.. terus terang saya sebut disini..
3. saya punya baju raya taun ni, saya dah pakai masa majlis persandingan abang saya di pulau pinang.. so dah x baru.. x surprise la bajetnyer.. kaler **** tue.. kalo x tentu lebih berseri2 saya hari ini.. sila teka warna baju raya saya.. jawapan ada disediakan dikenyataan2 dibawah ini
4. baju saya x berwarna merah.. oren jer.. nak gak sama warna macam baju raya dia
5. tahun ini tiada pose gambar wajib bersama abg nan.. ni pose gambarnyer
ohh.. saya tak jumper gambarnyer.. buat abg nan.. kalo ada nnt kasik k.. gambar kat kereta sorong arwah atuk abah tu
6. mlm raya iaitu iftaar terakhir, saya masih berbuka roti dan susu didalam kelas.. kejam.. saya inginkan perasaan berbuka yang lengkap.. dari lauk hingga ke orang yang berbuka bersama saya.. ini tidak.. hanya makhluk asing menemani diri ini
7. roti dan susu tersebut x sama rasa macam ketupat, lemang dan rendang di kg halaman.. sebaliknya ia berasa jagung dan pisang sbb saya beli roti jagung dan susu pisang
8. bau ketupat, rendang dan lemang dari kg halaman pon mak saya x poskan.. kejam.. sebaliknya dia pos kuih raya.. mana leh.. x lengkap laa raya saya begini
9. kuih raya yang dipos hanya mengandungi 5 bekas kecil.. sy nak 6 ke 7 ker.. awek saya laa ni.. dia busy sgt x mcm taun lepas.. dulu dia buat dan poskan saya kueh raya.. terharu tue.. tangkap leleh bai
10. seblom ari raya satu balang kueh dah abes.. 3 tinggal separuh dan satu masih slamat belom dibuka.. almond london beb... rare tue.. skali bukak kompom abes.. inikan pula kalo cogot(ini nama makhluk asing) dengar.. dia bukan boleh biler tau ada org ada almond london.. kalo x dibuka maksudnya x sempat beraya la org tue
11. bekas2 kuih raya yang saya terima adalah kecil dan x memuaskan nafsu yang telah bercambah setelah syaitan bebas di malam raya
12. tiada sembahyang raya beramai2 di kedutaan sebalik nya sembahyang raya beramai-ramaian di kandang(간당, sebuah nama dewan di kolej).. apa kandang2.. ingt kami ni lembu ker?
13. tiada takbir raya dari rumah ke rumah(sebaliknya ada parti bbq oleh lelaki2 batch saya.. parti beb parti.. drink drink drink milo)
14. rendang yang dimasak ammar masa pagi raya rasa kari =P.. sori ammar saya cuma berterus terang di pagi raya yg hening ini.. tahu lah syaitam sudah terlepas.. xnak plak saya buat dosa dengan menipu katakan ia sedap disini.. tp selepas SAYA ubah suai rasanya terus bertukar menjadi sedap dan lemak berkrim disukai ramai
15. rendang yang dimasak hanya rendang ayam kerana semua lembu-lembu telah pulang beraya di kg halaman masing-masing.. saya jer yang x balek.. lembu pon reti balek
16. saya mempunyai koleksi 6jam kelas iaitu 3 subjek yang saya tidak suka.. kim jong hyon merupakan salah satu lecturer yg terlibat.. tidak kenal siapa kim jong hyon? sila rujuk post-post sebelum ini
17. tidak ada sesiapa pon yang mahu berwebcam di malam raya bersama saya kecuali ang may ching(dia seorang amoi, sudah tentu dia tidak sibuk mengemas rumah dan mengiron baju) dan juga amirul hafiz yang mana saya reject permintaan beliau kerana takut akan timbulnya fitnah dan desas desus desis mengatakan kami mempunyai hubungan sulit.. KAMI BUKAN GAY!!
18. lagu-lagu raya yang dipasang sudah tidak dirasakan sebagai lagu raya sebaliknya dah terasa macam bunyi cengkerik dan unggas-unggas di luar rumah.. mana x nyer.. pusing2 lagu dalam playlist sama dah braper hari.. owh dalam playlist lagu raya saya tiada lagu mak limah.. kalo ada mungkin cengkerik akan bertukar menjadi murai..
19. report physic saya x siap lagi ni.. byk soalan tue.. abes laa.. mapuh bak kata mamat2 kelate
20. tiada siapa sudi memasukkan duet raya kedalam akaun saya... anda mahu? dapatkan no bank saya..leh tinggalkan msg lalu shoutbox/comment/ym/msn.. leh jer transfer international.. plz plz plz.. alaa.. sket jer.. plzzzz pretty pretty plzzz.. bluekk.. saya tahu anda tak akan lakukannyer.. malas saya merayu lagi

Kenapa pula saya masih menganggap ianya hari raya:
1. pertama skali tentulah sbb amy wish gudluck xm thermo saya dalam radio rasmi ppmk fm(radio persatuan pelajar kami).. thx amy(lelaki ar.. jgn cemburu x tentu pasal plak) sayang kamuhh
2. saya telah memotong rambut dimana saya kembali menggayakan gaya rambut ketika dizaman sekolah dan intec.. kenapa? x percaya ker? tanya la mereka yang dah melihat dgn kepala lutut ekzoz mereka sendiri
3. malam-malam raya begini saya dapat juga merasa ketupat, lemang dan rendang(rendang ammar yang dikatakan gagal) walau semuanya hanyalah segera
4. muhd qhyrul amirin atau dikenali abe(bukan nama sebenar.. cuba teka sapa nama betul dia? kalo betul saya kasik london almond satu) dan umair telah datang untuk menyediakan juadah untuk sembahyang raya di kolej esok.. terasa laa riang ria aidilfitri dengan telatah mereka.. amy juga datang untuk menceritakan mitos air jagung dan garam kepada abe.. ingin tahu mitos tersebut? nnt saya buat post khas untuk mitos itu..
5. umair juga telah berlatih khutbah dan takbir raya untuk esok disini.. tentulah meriah dan lebih diberkati rumah saya... alhamdulillah...
6. saya telah telifon mak ayah nenek-nenek dan awek saya di kg terlebih dahulu.. so esok x perlu laa saya layan kerenah mereka yang sudah pasti rindukan saya dan membiarkan mereka membazirkan air mata mereka.. x baek membazir.. innal mumbazirin syaitan friend.. apa punyer ayat daa.. sy tiru abg sedara saya.. dalam bahasa arab pon ada english.. pasar sunggujh
7. lecturer saya yang bernama kim jong hyon itu telah bermurah hati untuk menangguh peperiksaan thermo saya.. tetapi bukan sebab atas dasar kami ingin beraya sebaliknya beliau err.. ntah.. saya pon x pasti dan tidak ingin amik tahu.. kalo ada saper2 tahu boleh laa tinggal komen melalui nama "kim jong hyon" dan komen mengenai sebab menyebabnyer
p/s: tidak tahu lagi siapa kim jong hyon? malas saya beritahu.. kamu laa.. tak tumpu perhatian biler saya cakap
8. saya masih mempunyai ramai kawan2 yang sudi bersama saya di hari raya.. x kesah laa di malaysia ke korea.. manusia mahupon alien... kalo ada kambeng yg mengaku kawan saya pon saya terima beraya dengan dia.. kim jong hyon pon nak? voleh laa.. saya kasik diskaun
9. anda diberi peluang untuk mereka cipta apa sahaja sebab yang anda inginkan disini
10. sbb saya tahu anda tidak puas pada sebab ke-9, silalah buat satu lagi sebab yang lain disini

kredit pada ayie untuk gambar ini.. rambut masih kelihatan panjang.. hehe

Kepada semua pembaca selamat hari raya maaf zahiran dan batinan saya ucapkan.. mintak ampun maaf salah dan silap atau terkasar bahasa sepanjang pembikinan blog theycallmealien.. semoga korang panjang umur murah rezeki tetap iman dan diberkati-Nya di hari lebarang mulia suci murni bagaikan minyak sawit kelapa laut afrika.. dah.. saya dah terlalu merepek.. njoy raya korang.. ada kelas xde kelas raya tetap raya.. jgn ponteng kelas ataupon semayang raya.. tu satu lagi
chalozz

saper2 x tgk lagi rambut raya saya.. hehe. xyah laa tgk.. tggu panjang sket