Thursday, November 27, 2008

From "een" to "y"

Just lyke the title mention it..
Nothing much... its just a change of letter "een" to "y"
toldcha.. bukannya bermaksud tiba2 aku petah berkata-kata dan berfikiran 10 tahun kehadapan
masih tak dapat tangkap apa yang aku katakan? takper takper.. kejap jer lagi.. nnt faham laa kamu...
pertamanya terima kasih pada cik siextyeight yang disayangi.. the call, msg and code tue more than enuff fer me.. means a lot.. even i didnt manage to break the code yet... *sedih*
keduanya kepada kawan2 yang datang mlm smalam..
bebdak rumah sendiri: napi, ammar, cikot
bebdak kawasan perumahan: bob, amy, apije, athir, dwen, ayie, raher, abu, khalid, topek, pak nab
bebdak officetel: nizam, umair, ecal, saram, cogot, fakhrul, ghani
or saper2 yang terlupa sebut nama kat atas tue sorry byk2...
n for those yang wish lalu ym...thx sgt2...
yang sms: akak, ikmal, mak, ejat
yang kasik testi kat fs, tinggal msg kat shoutbox..
yang mention n wish kat blog: kechique and husna(thx 4 da call oso even lmbt 9 jam)
hurm...
ohh.. lupa pula.. trima kasih khas juga pada ecal dan saram sebab menyambut bday aku sebulan awal kerana menyangka bday aku jatuh pada tanggal 26/10.. siap ada kek lagi

act terharu sgt2 since family aku sendiri bukan lah jenis family yang mengadakan majlis besar2an dan mempunyai kek utk dimakan bersama2
cukuplah sekadar ucapan dan lauk istimewa kegemaran si bday boy/girl/dad yang mak masak khas.. or kadang2 makan luar special sikit(ohh..utk pengetahuan family aku bukan jenis family yang slalu makan di luar.. mak aku seorang suri rumah maka kami tetap bahagia memakan masakan beliau)
tapi smalam aku terima 2 kek.. DUA.. biasa nyer tiada... jadi biler tiada menjadi dua maka ianya jadi sangat bermakna... thx sumer(kalau campur kek saram bulan lepas jadi 3 laa)
aku tak tahu nak tafsirkan macam mana terharu ini tapi aku tahu dan pasti aku sgt hargainya
n special thx utk nizam coz buat makan2 sket khas 4 dinner td kat bilik dia...
act da agak akan ada kek2 sumer ni sbb kat sini mcm dah jadi budaya...
yer laa kawan2 laa yang menjadi segalanya bila mempunyai kehidupan disini

perasaan aku sama jer
tiada yang berubah mendadak..
tidak.. ketinggian aku tetap sama..
cara bercakap pon tiada yang beza.. tidak matang secara tiba2..
masih lagi tidur semasa kelas kongjakbob slama 3jam harini kerana tidak memahami ayat2 cinta dan romantis kyosunim di hadapan..
tidak dapat menumpukan perhatian sepenuhnya pada kelas thermo kimjonghyon slama 2 jam harini
cumanya nikmat menjadi teen sudah hilang..
kini aku masuk golongan ty, twenty
patut laa mak aku masih layan aku macam bdak2 masa aku balek aritue...
mungkin lepas ini aku akan dilayan seperti seorang ty dan bukannya teen
hurmm

Monday, November 24, 2008

Dragon Ball kembali

Anda minat dragon ball? Kalau anda minat maka anda berada ditempat yang betul
Shonen Jump baru release satu short episod pasal dragon ball
cerita pasal adik bezita, tarble dtg kebumi mintak bantuan kalahkah 2 orang pengikut freeza...
nak tgk?
bukak link ni
http://www.jumpland.com/animetour/index_en.html

kena download browser dia dulu baru leh tgk
damn besh...
dragon ball mmg anime terbaik.. rindu giler dragon ball
kudos pada shonen jump

Wednesday, November 12, 2008

Subjek 3 kali

Apekah yang aku cuba maksudkan dengan subjek 3 kali?
Subjek 3 kali ni adalah subjek yang mana mempunyai 3 kali examnya dalam 1 sem..
Yang mana secara normalnya 1 subjek biasanya hanya mempunyai peperiksaan pertengahan penggal dan akhir penggal...
Tp subjek ni berbeza.. dia nak gak ada terlebih satu.. bajetnyer supaya lain daripada yang lain..
Dan biasa nyer dia juga bajet mudah kepada pelajar-pelajarnya..
ya aku akui.. mmg mudah.. sebab untuk satu kali exam, bab yang dirangkumi nya akan lebih sedikit dengan kata lain skop untuk dipelajarai adalah lebih kecil...
Tp yang masalahnyakan... tgk aku punyer situasi..
untuk peperiksaan junggan aka midterm... periksa aku baru sahaja tamat secara rasmi pada hari isnin yang lalu..
Tp ko bayangkan smalam merangkap hari selasa, aku dinobatkan dengan satu lagi darjah kesusahan..
ada plak xm mijok aka calculus 2nd xm...
mana x panas bai.. x smpt lagi bontot aku sejuk daripada duduk dalam dewan xm...
dah terbakar balek...
tak sempat aku merasai kebebasan untuk terbang keawangan seperti merpati putih yang x pernah ada exam...
arghhh... tension2...
mmg laa luar tu sejuk tp aku panas ni.. berasap-asap..
pastu timing nak jer x kena.. time aku rasa pening-pening nyamuk ni laa dia nak dtg mesyuarat PPMK laa.. itu laa ini laa..
kerja bertimbun.. sekarang saper nak tolong aku buat..
voleh tolong jawap?

Friday, November 7, 2008

Post untukmu lipas

Jangan baca jika anda bukan seekor lipas

aku tak pasti samaada aku pernah bercerita isu lipas dirumah aku melalui ruang ini atau tidak
tapi yang aku pasti aku tetap ingin bercerita mengenai lipas pada post kali ini dengan harapan ada lipas-lipas diluar sana yang terpelajar dan mampu membaca blog aku...
jikalau ada tolong la sampai kan pada kawan2 mu itu... aku sudah tidak tertahanan lagi
kamu sudah bagaikan bangsa yahudi bagiku... bertebaran dimuka bumi rumah aku tanpa mempunyai tanah atau negara sendiri..
hidup menumpang kasih empunya tanah...
tahu laa kitorang kaya.. mempunyai stok makanan yang aku yakin mampu menghidupkan keturunanmu bergenerasi lamanya..
tahu takut biler aku bukak lampu.. bagaikan lipas yang kudung(ini sebuah pepetah melayu baru)
tahu lari biler terang dan tunjuk berani biler gelap..
sudah tahu bertanya pula siapa..
kamu la...
lagi satu pesan kat kawan2 mu.. aku tak larat bunuh yang kat ruang tamu itu
sukati kamu la selagi mana kamu x masuk bilik aku...
aku x kesah tgn aku kotor dengan memenyekkan usus, hati, buah pinggang mahupun tahi kamu.. janji kamu mati..
puas hati melihat kamu dipenyekkan dgn tapak tanganku.. aku boleh basuh.. kamu mati tue boleh hidup balek ker?

Penulis baru sahaja melakukan pembunuhan beramai2 terhadap lipas dirumahnya dan sedang tertekan dengan gangguan lipas yang semakin menjadi-jadi di dalam rumahnya.. diharap pembaca semua dapat memahami

Tuesday, November 4, 2008

seram-seram kuku a ghost story

Seram-seram kuku a ghost story menampilkan pelakon seperti awie, atip dan juga posot.. tidak lupa juga penampilan khas ganu di hujung filem

Amaran: Jgn tonton jika anda mempunyai masalah x terkawal membuang air, keguguran jantung, sengal-sengal selepas xm, x jantan, baru membeli kamera baru, suka mengembek, suka maen game, suka makan atau penakut

Juga jangan menonton ketika tgh malam atau rumah anda berada di belakang hospital

Untuk mereka yang mempunyai internet sedikit laju



Batch 67 Annual Dinner Video (seram-seram kuku a ghost story)

Lambat internet anda?

ni link youtube http://kr.youtube.com/watch?v=yoTn6SV4d5U&feature=email

kenapa x nampak aku?

biasa la tue.. aku orang belakang tabir...

abes kenapa aku upload sebab xde aku?

sbb aku terlibat dlm pengeditan walaupon tuan director(fakhrul) lebeyh byk bekerja keras.. dan ini video batch aku..

lagi satu saje nak berkongsi.. korang pon leh laa gak kalo nak iklan video ni kat mana2...

Saturday, November 1, 2008

Panggilan x berjawab

9 panggilan x berjawab...
itu yang aku terima harini...
sorry laa.. kalau aku tido mmg aku tolak tepi telipon tue..
sepenting mana panggilan tue tanpa melihat siapa si pemanggil akan aku sorokkan sajer telipon selular aku di bawah bantal...
betul... x tipu ni.. bantal aku sarung dia kaler ungu...(tiada kaitan)
kecuali pada hari kelas saje jarang aku buat begini..
tensionkan kalo korang yang jadi pemanggil aku?
kesah apa aku.. janji aku boleh tido lena
kalo telipon aku xde pada mode vibrate, tamat jer panggilan pertama terus aku vibratekan..
kadang kala even biler dah vibrate pon, kalo aku rasa masih terganggu... jawabnyer telipon aku jadi mangsa
terus aku campakkan kemana2 sepertinya telipon itu sebuah bom(kalo korang tgk citer perang korang leh bayangkan aku tarik sajee picu bom dan terus mencampakkannyer.. itulah aku)
jgn risau.. aku pakai telipon korea.. berkualiti.. setakat ini tiada apa2 terjadi pada telipon ini..
atau mungkin kalo aku mmg x mahu diganggu... terus aku cabut bateri telipon.. aku x kire.. ini penyeselaian termudah aku ada..
maafkan aku kalau kamu pernah terima keadaan begini daripada aku..
sebab dah slalu sgt buat sekarang dah jadi habit.. aku pon x sedar aku sorokkan telipon, baling telipon atau cabut bateri telipon ketika aku tidur..
bgn2 jer sure ada tulis panggilan x berjawab(kamu tertanya2 camner telipon ak leh tules melayu? ahh.. loyar buruk pula.. malas aku layan)
sms?
owh... biasanya aku x jawab jugak... tp kalo aku jawab sms dlm sepatah perkataan itu paham2 sendiri laa yer...
maksudnyer aku mahu melayan tapi tiada mood untuk melayan..

untuk special case.. kalo aku tgh xde mood.. pening kepala.. jgn harap aku reply langsung panggilan kamu biler aku sudah terjaga... tidak sejam dua jam mlm sket mahupon esok atau minggu depan.. aku x akan ingt pon yg kamu pernah meneliponku...memesejku
kalo aku just tido biasa aku akan terus menelipon kembali menanyakan apa cer yang kamu teliponku...

ym? samer jer.. aku terus pangkah dan aku pon terus lupa ada org pernah ym aku

p/s: owh.. kalo kamu telipon aku dan ketika itu waktu tidurku dan panggilan kamu berjawab.. tahniah laa.. kamu mmg bertuah.. dan harini daripada 10 panggilan hanya satu yang telah aku jawab.. tahniah adeep